10 60 fazla kalın ne gerek varkı yuklu bı arac değılse ve sureklı gazlamıyorsanız bence gereksiz kalın.5-40 veya 10-40 iyidir bence
Printable View
10 60 fazla kalın ne gerek varkı yuklu bı arac değılse ve sureklı gazlamıyorsanız bence gereksiz kalın.5-40 veya 10-40 iyidir bence
O kadar çok yazdık çizdik ki, stock atmosferik araca 10-60 gereksiz diye
Hala 10-60 öneriliyor, bende onlara öneriyorum, daha kalın yağ daha iyidir sanıyorlar çünkü, farklı bir anlatma yöntemi. 1.4 civic'e bile 10-60 öneren görmüştüm vaktinde, adamın dünyası 10-60 olmuş.
Stock arabaya fabrika ne öneriyorsa (viskozite) onu koyun arkadaşlar, eksiltiyorsada (abartı boyutta değilse), bir zahmet ekleyin hiç bir zararı olmaz.
Aracıma 5-40 edge mi alayım
ben konuyu açan, öğrenmek isteyen kişiye söylemedim yalnız bunu,
"xyz marka aracım var, yağ ne koymalıyım" diyen kişiye, arabanın marka modeli fark etmeksizin bozuk plak gibi sürekli "kanka 10-60 koy mükemmel yağ" diyenlere-önerenlere söylüyorum.
Farkındaysanız, spesifik olarak hiç bir viskozite aralığı önermedim. Fabrika ne öneriyorsa onu kullanın dedim çünkü stock bir araç, olması gereken de bu diye düşünüyorum naçizane fikrim. Bu dediğim işte, soruyu soran-öğrenmek isteyen kişiyeydi.
Eğer 10-60'ın atmosferik fabrikasyon araca daha yararlı olduğu tezine sahip biri varsa memnuniyetle okurum, bilgi eksikliğim varsa en azından yeni bir şeyler öğrenmiş olurum. Bu konuda lütfen yanlış anlaşılma olmasın.
Umarım düşüncelerimi daha net anlatıp, daha açıklayıcı olabilmişimdir
Stock bir araban var 9000-10000rpm cevirmiyorsan 10*60 kesene zarar bu sıcaklarda motoruna zarar vermeyip tam koruma sağlayan bir yağ ama gereksiz..10-40 kullanmakta yanlış bence mobil 10-40 kullan ama magnatec tavsiye etmem.5-30 veya 5-40 en ideali senin arac için
5-40 Edge Castrol
arac yuklu deılse koy 10-40 ama yukluyse 10-60 koy...castrol koy ama:)
castrolmu mobılmı çok karısık bı durum gercekten
Arkadaşlar vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkürler. Aracıma castrol edge 5-40 alıyorum.
edge 5-40 diesel yada yüksek performanslı araçlar olarak iki tiptir...seçerken yüksek performanslı motorlar için olanını seçmeniz gerekiyor....bazı satıcılar bunlar aynı diye diesel için olanı benzinlilere vermek istiyorlarmış....bunun doğru olmayacağını düşünüyorum...
Arkadaşım saolasın benzinlilere göre aldım yüksek performanslı araçlar için olanından
piyasada ismi olduğu için ve sahtesi çok fazla olduğu için castrol almanı tavsiye etmem, adamlar açık yağları castrol'e dolduruyor, kapağını orjinal halde yapıyor, servisin ucuz diye kampanyalı diye alıyor, ne usta ne sen farkına bile varmıyorsun, b16 için mobil1 10-40 en ideali, her 5.000 km'de değiştiriyorum ve maşallah, diyorum ;)
izmirde yağını mobil1 10/60 la değiştirip çıkıp yatak saranlar biliyorum....castrol ana satıcısından alıyorum...hem ucuz hem güvenli.....8500 / 8500 dönüyorum bir sıkıntı yaşamıyorum.... :)
yarı sentetik castrol 10-40 magnetec kullanıyordum vts de tam sentetik edge 5w40kullanmaya başladım yağ eksiltmesi azaldı gazlarken yağ harareti düştü, gazladıktan sonra gelen yağ kokusu azaldı tavsiye ederim
Bu konu defalarda ama cidden defalarca tartışıldı yazıldı tekrarlandı ama hala bir arama butonunu kullanıp yazılanları okumak yerine cevap bekliyorsunuz arkadaşlar. Korkmayın cok zor değil vede cevap beklemekten daha hızlı önce bir aratın belki konuşulmuştur belki yazılıp cizilmiştir yoksa konu açın. Forum paylaşım yeridir konuşulanların tekrar tekrar tekrarlandıgı yer değil. Lutfen.
Bu seferlik ben yardımcı olim
http://www.techturkey.com/forum/sear...archid=5933019