Mobil 10-60.
Printable View
Mobil 10-60.
eski honda da şuan 106da hep castrol 10/40 kullandım bir - yanını göremedim
peki mobil 0-40 tam sentetik kullanan yokmu hiç içinizde vtıında
pahalıysa vardır bir hikmeti ucuzsa vardır bir zilleti
castrol 10-60 edge
benim tavsiyem motul olur ;)
kalın yağ daha basınçlıdır basınç demek motor ömrü demek 10-40 ısınınca vericeği basınçla 10-60 ın ki birmidir sizce ? amaç gazlayınca basıncın düşmesini engellemekse tabikide kalın yağ olucak. ayrıca bahsettiğimiz araçlar 14 ile 12 yaşında metal yorgunluğunuda hesaba katmak gerekirse 10-60 mantıklı
bence castrol.10-60 yagda mobılle castrol cok farklı...ark da bı arac wardı yag yakıyodu mobıl koydu kestı sonra castrol koyduk yag yakmaya dewam etdı..bıde kataloglarda mobıl ın 10-60 ını tamır yagı yanı yag yakan araclara onerıyolar...o yusden guwenılır yerden castrol...
bende saxo vts de hep 10-40 magnatec kullanıyorum ama yazın normal kullanımda dahi yag sıcaklıgı baya yükseliyor.acaba bende 5-40 mı kullansam..
Benim bildiğim ;
Üretici ne öneriyorsa o yağ kullanılır .
aracınız stock ıse ve normal bırıysen :D 10/40
modluyum ve cok sıkıstırırım dıyosan 10/60
param cok yakar yakar eklerım dıyosan 5-40
hadı bakalım :D
motor'da sorun yoksa 5w-40 koysan da yağ yakmaz:icon_tup:
Otomobil üreticisi senin nasıl araba kullandığını bilmez..4.vites 8500dd çevirip 210kmh yaptığını bilmez o yüzden üretici hangi yağ firması ile bağlantı yapmış onun reklamını ve tavsiyesini sana öngörür;)
kalkıpta Vtec motorlu bir araca 10-40 yarı sentetik Castrol Magnatec gibi bir yağ koymakta doğru olmaz diye düşünüyorum:icon_wack