b16 kapaklı integraların harbiden sapıkça bir vtec açışı var. bende başta std egzantrik olduğuna inanmamıştım :D
Printable View
b16 kapaklı integraların harbiden sapıkça bir vtec açışı var. bende başta std egzantrik olduğuna inanmamıştım :D
sapık vtek açışı istiyorsaniz ve egzantrik alacak paranız yoksa standart egzoz sistemiyle CAI deneyin :D
si / crx 300 derece üzeri yay şapka gerektiren egzantiriğimiz var 2. el. düşünen pm atsın
bilal bu dediklerinin yapılsa örneğin
piston dur, koldur, gömlektir bunlar da gerekir mi?
veya daha başka + parça da kullanılmalımı ?
sizlerden öğrendiğim kadarı ile senin söylediklerini düşünüyorum
beyin için ctr ya da itr beyinleri olur mu yoksa farklı bir beyin ve yazılım mı ister
emme, kelebek ve header için de oem ctr veya itr parçaları olur mu yoksa bunlar da yine farklı ürünler mi olmalı, sadece senin söylediğin ekipmanla tahmini ne kadar güç alınır ?
ayrıca bu ekipmanın tamamını bir müddet sonra geri söküp o motoru tekrar eski hali ile toplarsak o motor gerçekten eski haline döner mi yoksa canı çıkmış bir motor mu olur?
çok fazla soru sordum affola :)
usta sen ne yaptın ya :) bana diyorsun ki ne biliyorsan anlat :)
söylediklerinin hepsi bütçe meselesi. bütçeye göre yönlendirme yapılır.
kısa net cevap vereyim. stock motora sadece egzantrik ile beklediğiniz verimi alamazsınız.
1.6 vti liste yaptım bir adet FFvti YUSUF un arabası. 1.6 hacim 210hp civarıdır şu an.onun listesine göz atabilirsin istersen. tabi belli başlı egzantrik ölçülerini kelebek ölçülerini vs yazmadık listeye.
b16 d16 k20 bu ne arakdas. ılk okulda mıyız? alfabe mı ogrenıyoruz abekus le 4 ıslem mı?? :):):)
egzantrikle beraber emme, kelebek, beyin, header dediğin için diğerlerine gerek olmaz gibi bir algı oldu bende ondan sordum :)
senle çay içmem lazım benim :):):)
benim aracımda port polish yok emme yok kelebek yok orjinal enjektörler orjinal ateşleme. 205.4 hp aldım. vti da bence yüksek sıkıştırmalı piston ve egzantrik (stage3) gibi ve iyi ecu ayarı güzel değerler almak için yeterli.
yok çok iyi olur tabiki bilgi açısından yazdım. onlarıda yapmayı da aslında istiyorum ama yeterli geliyo bu kadarı. yoksa onlarda olsa çok güzel değerler çıkar ortaya.
eksantriği aldık tabi ama sadece eksantrikle iş bitmez.
bizim listede piston,ince conta,enjektör,beyin,hedırs var.tek eksiğim emme ve gaz kelebeği.bunları da listeye ekledikten sonra güzel bi ayarla inşallah güzel değerler çıkarabiliriz.