belki parçaları biri hediye etmiştir o da takmıştır :D
Printable View
belki parçaları biri hediye etmiştir o da takmıştır :D
arjantındekı speclerın cogu o sekıldeymıs sahıbıyle konustum 51 yapacam 4-2-1 yapacam dedım 4-2-1 e super dedı ama 51 deıl 60 yap dedı:D farkettıgım bısı daha wideband wideosunu ızledım devır cevırırken aracın afr ayarı sabıt sankı mubarek ısıklarda hıc oynama yok 1000 devırdede yesıl 7800 e geldıgındede sabıt yesıl
Sende bu işte bir yanlış var mı yok mu merak edip bir bilene sorayım diye konu açmışsın...
Ama galiba ilk mesajında bunu tam açıklayamamışsın...
enayi camı kapatsaymış daha iyi olurmuş
egsoz ve header ile altları iyice öldürmüş amca. camı kapatsa iyi olurmuş bu arada 1. viteste hızlanırken debriyaj tokatlıyor :D
diğer soruların cevapları da ; belki yakında turbo yapıcaktır egsoz ve 4 bar regülatör de ön hazırlıklarıdır :D
yok yok alakası yok arabayı satmıs zaten adam ben sordum buna ne yapım dıe araca chıp yaptır afr yı muhakkak ayarlattır dedı fabrıkasyon ust devırlerde zengıne dusen bı aractır dedı bu gercekten dogru 4-1 deıdle 4-2-1 headers yap 60 lık duz boru cek benzını 4 bara ayarlattır dıoda bu sefer tum map harıtası deıscek?
adam inanmış beyler.
bak kardeşim 60 lık düz boru 51 lik düz broudan ziyada bizim benzinimizle bile araç yürürü değişir ben inamıyorumki o adama yazılım yapan bi tuner olduguna .wideband sureklı gezer hıcbı harıta ok gıbı deıldır.gazdan ayagını cekersın fakıre duser 1 anlık .yanı sadece elektrıge baglıdır belkı adamın widebandı.yada 60 lık duz boru bagajında duruodur daha taktırmamıstır :D
sen oyle yapıosun galıba?bu adam arjantınde ve bıraz ufkunu acıpta arjantın sıtelerındekı palıoları arastırırsan yapılan specler uc asagı bes yukarı hepsının aynı turbolular harıc bız burda haydaa hoppala bagajında tası sunu yap bunu yap gıbı kor bı zıhnıyet yerıne neden ne mantıkla bunu yapıoları arastırıoruz yoksa emın ol3 asagı 5 yukarı senın bıldıgını belkıde cok daha fazlasını bılıoruzdur;)
aferim sana o zaman 5 yıldız pekiyi verdim sana.60 lık borumu 51 lik borumu die dert ediceğine kendine takar denersin .:icon_tup:.
kusura bakma ama insan 2 türlü ögrenir.
1ncısı .elini yanan sobaya uzatmayacagını elının yanacagını ogretıcı bır kaynaktan okuyarak.
2ncısı ıse elının yanan sobaya bır kez surup yandıgını gorerek .
yanı turkce mealı ya ıkı boruyu denersın yada denenmişinin verilerine bakarsın.
sokrattan önceki filozoflara benzettim seni fazla felsefik ama anlamsız konusmalar konu uzamasın dıyecegın daha basıt arkadasım dersın kı 60 lık aracını bolsatır 51 lık ıyı olur yadsa 60 lık ust devrını daha ıı acar gıbı konussan anlam verırım yazdıklarına...2 msjına bak ıkısıde ezıklık gostergesı
Yahu ne alaka alla alla bende 4-1 alıcam ve 51 lik egsoz koyucam acıkcası ben anlayamadım ne demek istedigini yada anlatmak istedigini + arac o kadar iyi ivmelenmiyor 2 ve 3 iyi 4 te tırt :D
60 lık boru ile back pressure ı sıfırlamış zaten. alt devirde gitmez o alet. sıradan bir 1.6 motor için 51mm yeterli çap olarak. Ötesi haram..
Eğer rail basıncını 4 bara çıkartırsanız 200 cc lik enjektörden aynı süre zarfında 250-260 cc benzin püskürtebilirsiniz. Enjektör büyütmek yerine basıncı arttırmış bu amcalarda.
getırısı goturusu ne olur yanı bu amcadakı amac nedır ? enjektore bı zararı yokmudur yanı sunu soylım 4-2-1 headers 51 duz boru ortaya cızırtı susturucularından sona 51 ss 4 bar benzın basınc regulatoru yapsak getırısı olur mu?enjektor buyutmeden basıncı yukseltmek enjektorlerın benzın işemesıne sebep verıp zengıne dusurmez mı aracı?
Eğer enjektörlerinin datasheet inde belirtilen max inlet pressure değeri 4 barın üzerindeyse hiçbir zararı olmaz.
Headers her şartta kapağın flowunu arttırır. Sonuçta üst devirlerde daha rahat olursun ve devirlenmen hızlanır. Basıncı 4 bara çıkartman demek benzini yaklaşık %33 fazla püskürtmen demek. Eğer o2 sensöründe simulatör falan yoksa ECU zaten o fazlalık benzini kesecektir. Yok eğer Chipte yazdıracağım falan dersen tamamen işkembeden sallamak suretiyle şunu yazabilirim 115-120 hp civarına getirirsin makineyi. Daha fazlası değil. Palio sportingimsi birşeyin olur işte. :)