bu denli tecrübeyi bulmuşken ,
konuyu biraz acsak :) ,
neyi nekadara mal edip nekadar elde ederiz gibi?
8v ' i turbolamak neden daha kolaydır?
Printable View
manıfold onde oldugundan turboyu oturtup egzozu hemen alltan vermek daha kolay ve basınc hortumları icin de motor ici daha bos.
yalnız ugrsmayı seven bir yapınız yoksa swap daha mantıklı bir secenek . eger turbolamak istıyorsanız buradan yazarıs nacızane bildiklerimizi...
abi cok deneme hırsı olmayacaksa işe listeyle başlamak en iyisi...parcaları toplayın 1-2 ayda 15 gunde yurutulur sonra hersey hazırsa....
motor kac km'de sıkıstırması nasıl su an ona bakılmalı...
8v lerın motor blogu pıstonlar ve kollar ne kadar dayanıklı bılmıyoruz, yılların da yorgunlugu olabilir onun icin motor icine girmek gerekebilir.
Piston kolu olarak eger piston kolları inceyse springlerin koluna, eger butce zorlanırsa renault 5gt turboların forged kolları eger uyacaksa 300 sterlın cıvarına alınabilir....
Motor durumu iyi, az basınc basacagız derseniz celik kalın contayla sıkıstırma dusurulebilir yalnız emin ellerde yapmak lazım bu islemi...
enjektor almanız gerekecek...
vw grubu 1.8t turboları fazla ufak gelebilir, ankara turbo cenneti gt 22 ayarında bir turbo ayarlanır burda size...
benzin pompası ve benzin regulatoru alınacak...
turbo manifoldu yapılacak...
wideband, egt sensoru hayat kurtaran gostergeler...
beyin icin 2 seceneginiz var, bnm eski arabam su an tuplu turbolu kmsi 190.000 lerde benden sonra motor acmamızlar henuz guc dusuk ama benzın fıyatları dusunulurse tuplu olarak da dusunebılırsınız ama ben pek önermem tehlikeli geliyor bana ve o tüp ayarlarına pek guvenemiyorum....
2.secenek olarak vems veya e manage ultımate tarzı birseyler dusnmek lazım beyin artı ayar 1.500 civarı tutar:(
8V motor alt devirleri 16V lere göre oldukça canlı olup üstleri hantal kalan bir motor. Bende supap büyütüp conta inceltme ile sıkıştırm arttırıp headers egzoz cai ile besledikten sonra 1.4 clio şanzıman oturtup hafif jantla yola devam edilebilir.1.4 şanzıman cuk diye oturur kısa oranların olur yürütürsün abi arabayı.
edit: Yazılımı unutmamalı tabi:)
eren merhaba :) ,
bu konuya seninde yazmanı bekliyordum , ne iyi ettin.
Subap büyütüp
conta inceltme yani sıkıştırma + ( bunları biraz açarmısın ne gerektirir? nedir ne değildir? neden avantaj sağlar ? )
headers ( bizim araçlara uygun custom yapılır sanırım oda biraz tuzlu olur :( )
egzoz
cai
+ yazılım ( atmosferikte kazanç %10lara dayanıyor bildiğim )
doğrumudur?
Abi supap büyütme ile içeri aldığın hava-yakıt karışımını arttırırsın.Tabi yazılımla desteklemedikten sonra hamallıkta kalır iş.Hazır kapak sökülmüşken supap yollarını emme manifoldunu ve gaz kelebeğini port polish yaptırırız. Supapları büyüttükten sonra headers kaçınılmaz olur. egzoz cai yazılım üçlüsü ile bende %10lara dayanan bir güç alınabilecek kanaatindeyim.
Supap büyütmenin dezavantajı yakıt tüketimindeki minik artış+ilk kalkışlarda isteksizlik.Bana sorarsan yıllardır aynı arabayı kullnamadıktan sonra hissedilmeyecek derecedeki değişimler. Sorun supap uydurulabilecek mi orda. 8V motor supapları 16Vlere göre biraz büyüktür zaten. 2.0 8V bir motorun supaplar uydurulabilirse ne ala.Mesela 2.0 115hp olan sedan Megane'larınki..
Bu arada spoonlardan vazgeçme abi.Hafif jant.Performansa ciddi etkisi var;) Laf aramızda ben spoon bakınırken sendekilerden istemiştimde kısmet olmadı gittim bronz aldım:)
İstediğin güç seviyelerine çıkmak için 3000tl çok yeterli bir rakam.. Stoc motora 0,4-0,5 bastığında 130hp gibi güçler alınır ve güzel bir ayarla uzun süre kullanırsın... Senin arabanın aynısı 0,6 barda yıllarca sorunsuz kullanıldı... Ama ciddi yürüyen bir şey istiyorsan izo nun yaptığına benzer birşey yani , işler değişir...
Konuyu hortlatıyorum. Ben de ankara'da ikamet ediyorum ve benim de aklımda ufaktan tatlı bir araba yapmak var. Motorum aynı motor. 1.6 8v. Bütçe olarak 3000'in biraz üstüne çıkabilirim. Uzun süre kullanmalık ve zevk verecek setup önerilerinizi bekliyorum
ince conta kelebek port-polish filtre komple 51 düz boru son oem.gayet zevkli olur.
Sonradan Turbo işlemi çok paraya patlar ek olarakta işi bilen biri yapmazsa aracın haşat olur bilgine.