Bisiklette iddalıyım ama araba konusunda öğrenecek çok şey var,
Bu haftasonu olmaz belkide haftaya söker temizlerim mantıklı söylediğin. ama siyah yerine farklı bir renk olabilir :) Maksat renk olsun :)
Printable View
Mat siyah olarak boyanması sakıncalı. Isıyı yansıtamayacağından ısınma yapar. Bende arkadaşın tavsiyesiyle 5 tl ye Bauhause dan Radyatör yalıtım süngeri olarak geçen dış yüzeyi aliminyum folyo gibi yansıtıcı malzemeyle kaplı gri renkte 3 katlı bir yalıtım süngeri aldım. ben 1 katını ayırdım parcadan ve CAI ye o şekilde sarıp cırt kelepçelerle tutturdum resim mevcut olamadığından gösteremiyorum maalesef. :( Yada aliminyum folyo alıp bu kaplama olanlardan pimaş boruları onunla düzgünce kaplayın oda bir nebze yansıtıcı görevi görür. üründe bu pek yakından görünmüyor ama bauhause da daha ucuz. İzocam İzopan Radyatör Arkalığı - 550x900 mm
bgn pimaşları birleştirdim güzelce içini temizledim tabi önceden sonra hava kaçırmicak şekilde içerden bantla destek alarak birbirlerine monte ettim ve güzelce filtre ucunu takıp motara bağladım üstünüde krom kaplı gibi bantla iyice sardım ısı yalıtımı için şimdi;
yaptığı işlem doğrumudur??
ayrıca benim kullandığı borular su boruları beyaz borular pimaş konusunda hata yapmamışımdır dimi?
edit: arabamla kendim uğraşmayı ve öğrenmeyi seviyorum aynı zamandada maddi açıdan avantaj olduğu için bu yöntemi seçtim..
Resmini çekersen daha iyi fikir edinebiliriz. Kapladığın parlak görünümlü folyomu yoksa kalın yalıtım malzemesimi?
şimdi baktımda borular motorun ısısını çok net almış sanırım bu yöntem pek verimli olmadı
ben inşaat malzemeleri satıyorum pimaş dediğiniz pissu borularının b tipi dediğimiz bi modeli var 3,2 et kalınlığındadır o biraz daha dayanıklıdır sıcağa karşı veya et kalınlığı öteki modeller gibi 2,2 olan ama ısıya dayanıklı borular da var ama her satıcıda olmaz ege yıldız firmasında var mesela o dediğim malzemeden yanmaya dayanıklı boru diye geçiyo adı
yanmaya dayanıklı boru olarak aricam teşekkür ederim :)
kesinlikle kromdan sa pimaj öneririm en azından ısınıp sıcak hava çekme sorunu yok ve ses plastik olduğundan yankılı geliyor ses garantili
pimaj ve üstüne porselen ambiant sargı ıslatıp gerdire gerdire yapıyorsun benim ewdeki pc de eski araçlarımda kullandığım sistemler mevcut 1 2 belkide 3 gün içinde eklemeye çalışırım farın arkasına hava odacığı yapıp farın altındaki oyuk kısmı kestirip ordan temiz hava almasını sağlaya blirsin dediğim gibi bir iki örnek mevcut benim yaptığım işlerden kalma koyarım buraya
hayr hayrrr ben kıvrım bile olmasını istmem ne kadar kıvrım okadar az ses ayrıca çok kıvrım ve uzun boru alt devir kısa ve kıvrımsız boru üst devirlerde etkili oluyor bu benim düşüncem kesin bir iki kişi çıkıo bişey dicek şimdi eminim o yüzden benm düşüncem diyorum
güzel olur ben 5 sene oldu kullanıomm sesi tatminkar
ayrıca headers egsoz manifoldunun genişletilmiş şekilllisi işte en alttaki beyaz araçda var
öbür konuda sormussun cevap alamamıssın
pimaş boru iidir bilmem kaç dereceye kdr olan yalıtım süngeri ve yanmaz bant ile bence gayet saglıklı çözüm üretebilirsin. açılarıda önemli tabi havanın geçtigi zeminin pürüzsüzlügü fln. aslnda gerek yok bas parayı al bi kaç kit ürünü