ne yaptığımı nasıl yaptığımı ne bildiğimi izmirde aydan filiz var ona sor bakalım bu işlerden anlıyormuyum talih in selamı var de sakaryadan sana sölesin.paran cebinde kalsın senin bende gelmiyim oraya daha iyi olur.
Printable View
hacı yanlız şuankı kullandgm 1.4te 210km/h bende gordum :)
yanlıs hatırlamıyorsam eskı 1.4 mde de 205gıbı hızlara cıkabılıyodum.
210 gıbı hıza cıkmak ıcın extradan bseylere gerek yok sanırım.
bu arada bnm aracmda suan kat ıptalı, 51 lık boru, carub egsoz mevcut.
aleykumselam aydan filiz'e selamınızı söylerim
sayın abicim ben sana bu işlerden anlamıyorsun vs dedimmi ?
beni bu zamana kadar ne si ne vtec geçti dedim
tamam sensin diyorum tekrar arkadaşın konuyu pert ettik izmire geldiğinze görüşmek dileği ile yarış deil maksat fikir alış verişi büyüğümsüznüz öğrenecek bilmediğim bir çok şey vardır hayrlı akşamlar dilerim
estrfullh bugra, herkez bıldıgı 3-5 bseyler soylerse bızde tecrubelenırız.
amaç orta yolu bulup dogruyu yapmak.
kardeşim ben arabamın altına telefonum yan şekilde zar sor giriyodu
öne lip taktımmı düzlikte 1 2 parmak oluyodu dedğim gibi birazda aerodinmik yapı sayesinde 220 yaptım aracını nekadar basarsan (güvenli basarsan) okadar güzel viraj ve hız yaparsın haa aracı o şekilde izmir sokaklarında kullanamıyorduk orası ayrıı
Ben de senin gibi düşündüm acaba 1.6 ies ime ne yaparsam bana tat verir daha iyi gider vs derken üzerinde dandirik bir filtre kiti vardı arabayı ilk aldıgım baskada bişi yok ha birde kat iptali vardı
Sonra dedim ki bu yetmiyo headers + Düz boru + son susturucu, taktım araba güzel gidiyo gibi gelmeye basladı. Sonra farkettim ki buda beni tatmin etmiyor Acaba ne yapsam diye düşünürken erkut abinin konusunu gördüm yaptıklarını gördüm araştırdım ettim koydum düşündüm felan derken dedim yapıyorum sohc vtec 'i şu anda erkut abi parçaların siparişini verdi
sohc vtec kapak
zex valve spring
zex stage 2 egzantirik
pm2 piston
arp kol saplamaları
yatak seti
conta
aem kasnak
kısa dişli
Skunk2 Emme manifoldu
Skunk2 Gaz kelebeği
aem standalone beyin
Son 3 parçanın siparişi erkut abiden deil skunk2 ler amerikada ki arkadaşım gönderiyor
aem beyin ise onuda arıyoruz şu anda.
Erkut abinin de dediği gibi yürütmek istedikten sonra 1.4 te yürür kesinlikle. bu kadar yapıyorum arabayı az buz da değil harcadığım para epeyce bir çok olucak işçilik felan derken ama inşallah istediğim gibi olucak.
ENgean Kardeşim Sen önce ne yapmak istediğine karar ver ve bütçeni ayarla sonrada erkut abiyi bul mutlaka. O sana gerekli şeylerde kesinlikle yardımcı olucaktır. ALLAH razı olsun herşeyine koşuyor şu anda arabamın Sağolsun 10 numara insan.
konuyu perte doğru götürmüşsünüz gerçekten
2 sene önceki konya draglaqrında noslu 106 geçen 1.4 sohc vtec vardı hatırlatırım 15.8 yapmıştı (tepkime süresiz)
3000e turbo yapılır ancak kırılır büyük ihtimalle 5000 daha harcanır
bu araçlara takılan parçaların çoğu güç için değil sağlıklı olması için
ne takarsanzı takın riske etmeden yapın aracınıza
emrah aslında kafamdakı olay eger cok asırıya kacmıyksa bseyler yapıp ugrasmak ama bu rakam 5-6bın gıbı olucaksa satıp vtı almk daha mantıklı gelıyo bana. bılemıyorum..
yok bugra 15'' jantlar wardı o zman.
Engin sanırım ismin Kardeşim.
Banada çok söylediler
"yaa olur mu öyle boşver sat bunu vtec al"
"o kadar para harcanır mı buna gel buna biz b16 takalım direk gazla"
"o kadar yapıosun sanki vtec mi geçicek bu boşver "
felan filan diyen bir çok insan oldu ama ben erkut abinin tek sözüne inandım
" Olucak Emrah Senin arabanın Setup'u çok iyi olucak yürütücez senin arabanı "
Sen bunu yürütmek istiyomusun ilk önce buna karar vermelisin bence. boş bir vtec alırsan Filtre egzos headers düz boru derken yine 1000 1500 liraya çıkıcaksın böylede bir durum var. F+E+H li bi vtec almaya kalksan düzgün bişi bulmaya kalktıgında 22 den aşağı bulamıyosun çok karışık bir pazar bu ya :)
d14 ten b16 nın tadını alabilmeniz için bi b16 parası harcamanız şart :)
yürümezmi illaki yürür ama adamı honda profesörü yapar yürüyene kdr :)
onun için eğer bulursan ki imkansız uygun fiyata vtı alıp daha ilerde gzl şeyler yapmayı tavsiye ederim :)
yada integra alıp vtec kapak koyun :D yada turbolayın :D
erkut abi msj. kutun dolu bu arada
boşalttım kardeş
Bende saxo varken (pt52 egzantrik,13.59,kapak falan filan..filtreli eksozlu typerla 200e kadar yürüyordu)bu speclerdeki vti'a 10 boy atıyodum vtı atmosferik çok yürüyen bi araç değil keza şu anda bile iesle hertürlü atmosferik vtiyı geçerim zaten aksini iddia eden varsa itinayla denenir görülür...
erkut abi msj kutun dolu
kıracam bu mesaj kutusunu o olacak zaten :hahaha: ben boşaltıyorum o doluyo
[QUOTE=bladerk;2633823]kıracam bu mesaj kutusunu o olacak zaten :hahaha: ben boşaltıyorum o doluyo[/Qheheheheh :D