Accord bencede yol tutmuyor.Bana göre hondanın hiçbir aracı yol tutmuyor ( 1998-2006 arası )
Printable View
Accord bencede yol tutmuyor.Bana göre hondanın hiçbir aracı yol tutmuyor ( 1998-2006 arası )
Benim aracım 205 lastikli 16 jantlıydı. Bu halinde ayrıca lastik çapıda çok çok dar bence. Bence onunla çok alakası var
Tam anlamıyla özetlemişsiniz . Ben de buna ek olarak şunu eklemek istiyorum ne kadar aynı kategoride olmayan araçlar olsa da 2.4 hacimli ve teknik veride 190 hp geçen bir araca (140-160km hızlara kadar da olsa) 1.2 Turbo gibi 2.4 hacimin yanında komik bir beygir gücüne ve komik bir hacime sahip aracın kafa tutması bence komik ve bir o kadar da eğlenceli olsa gerek :)
Kısa zamanda 1.2 Tsi sağlıklı yazılımlı sadece yazılımlı bir araçla stock bir accord u denemenizi çok isterim . Benim şahit olduğum pozisyonda 1.2 tsi araç soft yazılımla tahmini 120 hp idi.140 lara kadar 3 boy öndeydi 1.2 Tsi. Sonrasını denemedik zaten tsi cının da bir iddası yoktu ondan sonrasında. Şöyle de bir olay var sağlıklı ve başarılı bir yazılımla 135 hp güce kadar çıkılabiliyor ve bahsettiğim değerler sadece yazılımla. Yanlış anlaşılmasın ben şahit olduğum gördüğüm durumu paylaşıyorum sizlerle.
tarkan abi leylek gibiyken tamam virajlarda fazla yatıyor ama, şimdi 3.5 yay var ve orjinal jantlarıyla virajlarda güven veriyor, yetmediği yerde vsa gayet başarılı. accord 0-100 stock hali 7.9 ile 8 sn. arasında. kend,i aracımı obd destekli gps cihazıyla defalarca ölçtüm. accordu 70-80 den sonra baz alın hızlanması gayet iyi bence.
Şöyle bir gerçek de var.
Accord'un normalde lastik ebatı 225/45/17. Ama ülkemizde 205/55/16 ile satışa sunulmuş. 16 jantlı halini kıyaslarsak ben o şekilde hiç güven duymuyorum yalan yok. Ama bu çok kıstas alınacak bir konu değil bence. Marka fanatikliği değil yaptığım, en basitinden frenleme konusunda rezillik benim gözümde, her Honda'da olduğu gibi.
Eskiden bi arkadaşımda vardı 2.4 accord o zamanlar bendede e39 5.28i vardı. Accordu kullanmıştım gidişi baya iyiydi diye hatırlıorum. Ama ses sistemi baya iyiydi onu daha net hatırlıorum.
bende k24 var fakat tabi accord değil arabam fn2 typer.Alt blok k24A4 kodlu üst kapak jdm.
bi kere k24 eğer güç çıkarılmak isteniyorsa kapak k20 olmak zorunda.Daha sonrasında ben buna egzantrik koyarım emme koyarım mantığı ile güç almayı düşünmek doğru değil.
Takacağın egzantrik sıkıştırma isteyecektir.Yani piston yada kapak.
Bu iş biraz fantaziye giriyor. bi k20 dolu kapak bulup işlenmemiş,profosyonel ellerde işleteceksin ki sıkıştırma alasın,kullanacağın egzantrik jdm veya 179a yani stage1 üzeri ise %100 verimini alamasan bile güzel bi verim alırsın.bu projeyi yapacağın ustan zaten seni yay şapka konusunda uyarıcaktır LBS'i uygun yay takarak sağlıklı şekilde 200hp lerin üzerinde güç cıkartırsın.
Ama gel gelelim o şanzuman ile ne güç alırsn al 7600Rpm lerden fazla dönemediğin icin çok bi numarası olmayacaktır. Daha sonrasında yazılımda isteyecek accord'un oem beynine yazılım yapmak sanırım uygun olmuyo bildiğim kadarı ile kpro kullanmak gerekecek,tesisat vs değiştirmen gerekebilir.
Yani bu projenin sana maaliyeti havada karad 8-10 bin lira arası,
Ben yerinde olsam bu işle uğraşmak yerine zaten düşük sıkıştırmalı bi araba gider 10.000 liraya supercharger alırım üzerine koyarım safe mod ile 300hplere yakın güç çıkartabilirsin, atmosferi zevkindende bişey kaybetmemiş olursun,kaldı ki o kilolardaki bir arabayı atmosferik olarak 250-300hp yapsan bile ki büyük paralar, o güclerde olsada tork çok olmayacağı icin kasayı taşımakta zorlanacaktır.Bence eğer kafana koyduysan ve para harcarım diyosan charger'e harca işin bitincede söker kenara koyarsın.her zamanda para yapar.