şu forumda bu tip konularda en çok yanlış anlaşılan yada giderli konuştuğu sanılan adamdır by alican kardeşimiz :D özünde iyi çocuk 306 sıda iyi gidiyodu ama selçuk doğru söylüyo ince detaylar önemli onları bilmek daha önemli :D
Printable View
şu forumda bu tip konularda en çok yanlış anlaşılan yada giderli konuştuğu sanılan adamdır by alican kardeşimiz :D özünde iyi çocuk 306 sıda iyi gidiyodu ama selçuk doğru söylüyo ince detaylar önemli onları bilmek daha önemli :D
Güncel vereyim konuya, yakında sahip olucam inşaallah K24 Accord'a :)
eskiden bi ilanda VAFC baglı bi Accord görmüştüm. Bağlanabiliyormu ? VTEC'i aşagı çekersek her vites attıktan sonra alta düşmez böylece.
TSX beyni takılınca Kpro takılıyor diye biliyorum bunlara... Tabi bu biraz extreme'lige giriyor.
Neyse... VAFC, F/E/H'le güzel yürür diye düşünüyorum bu Accord'lar. Custom yada Swap headers'lar oluyomudur acaba ?
eğer aşırı bi güç istemiyorsan komple headerslı bi sistem ile baya yürürü iyileşiyor. gerçi standart hali de bana yetiyor tarkan beyin araç bende 2 yıldır. işin kötüsü buna alıştık şimdi 50 bine kadar başka araç bakayım diyorum hem gitsin hem yakıtı makul olsun hem tipi güzel olsun diyince accord en iyi seçenek :)
stp nickli selçuk daha önce plm headers getirmişti yurtdışından konuyu görünce detaylı bilgi verir.
accordun beynine müdahale olmuyor, ama manuel 6 ileri typer sanzuman takanlar var, veya typer üst kapakta oluyor diye biliyorum bu tarz işlemlere başlarsan 20bin lira kenara koymak gerekir gibi geliyor bana.
bence headers ve düz boru yap, seni baya tatmin eder.
bu benim stock hızlanma videosu sadece K&N filtre var
https://www.youtube.com/watch?v=6_LWCWchHkM
Mutlucum bağlanabiliyor, çok da güzel oluyor. Ufak tefek birkaç tüyolar ile çok keyifli hale getirebilirsiniz arabayı. Aklındakileri yaz bana cevaplarım.
Şahsen ben 2.4 accordların 190 hp nin hakkını verdigini düşünmüyorum. Bindiğimde de tatmin etmemişti 190 hp e göre. Hatta 1.2 yazılımlı Tsi ların geçtiğini de gördüm 2.4 accordu. Accord cu arkadaş motorun yeni yapılmış sıfır olduğunu söylüyordu. Tabii kimin yaptıgı nasıl yaptığı tartışılır . :)
caı hdr egzoz 19 jant ve lpg :) bız 2 ıntegra 3 kısı ama ben 120 kıloyum :) bence sanzımanının uzunluguna ragmen accord gayet ıyı yuruyor. vtecı 6 bınde acıp 7200 donuyor sız hesaplayın.bu denemede vtec altıyım
K24 Sağlıklı bir Accord 0-120 arası hangi araçlarla yürür deneyenler var mı?
Tabii ki şanzumanın başarısı iyi değildir bilemiyorum. Kilo da çok büyük bir etken ama 190 hp deyince insan bekliyor birşeyler ve benim o beklentimin altında kalıyor sıradan bir accord dan bahsedersek. Ama farklı dokunuşlarla alınan güçlerden sonra bilmiyorum nasıl olur o konuda yorumum yok. Yukarıda da bahsettiğim gibi 1.2 Tsi düşünürsek stock da 90 hp fındık gibi bir motor yazılımla bu accordu geçiyorsa (tabii ki 140-160 km hızlara kadar) e çok da başarılı bir 190 hp diyemem ben.Diye düşünüyorum.
Konuya bakış açınız şu şekilde yanlış diye düşünüyorum; yüklü bir 106 gti e60 M5 ile yürüyordu zamanında. ROL 106 ydı sanki. Bu kadar ekstrem bir örnek olmasa da aralarında ciddi ağırlık farkı olan amaçları hizmetleri farklı olan iki aracı böyle kıyaslamak pek adil gelmiyor bana.
Hafif aracın, 200-250 km aralığında çok keyifli, uzun süreler gidebilen ve rahatsız etmeyen daha ağır olan 2. aracı ; 150 km civarı hizlara kadar geçmesi kriter olmamalı..
Arkadaşlar Onur hızlanma videosu koymuş eski Acordumun. Aynı video youtube da benim koyduğumda mevcut. 100-200km hızlanması yine 19-20 sn idi. Top speed olarakta 250 km yi geçmiyordu bende. Tamamen stock iken araç. Şimdiki birçok hızlı denilen araç stok olarak yada değil bu hızı kesinlikle bu sn de koşamıyor. Birkere e90-92 184 hp den hızlı olduğunu bu motorun çıktığı sene kanıtladık. Hatta youtube da videoları yine mevcut. Yani 190 hp lik hangi araç gibi gitmiyor mesela?
https://www.youtube.com/watch?v=0tzGbT_yAF4
Şöyle bir video var ama specleri bilmiyoruz, ama yürürü güzel araba cidden accord. Bizdeki amcamın aracı olduğu için alıp milletle deneme şansım olmadı ama, seyahat ettiğim ve kısa süreli kullanımlarla gözlediğim kadarı ile cidden güzel yürüyen bir araç, en cezbedici yanı az yakıt ve 7300 rpm çevirmesi.
Bu benim videom zaten bahsi geçen araç bu araç :D