50 tl lik aldınmı o kapağı yapacak kadar malzemen olur.. (UFAKLIK :D )
bence atıyorsun.... plastikleri sonra kaşıkla topluyordun herhalde
Printable View
http://u1312.hizliresim.com/1j/t/vvcwu.jpg
bende bu var senin işine yarayacak. istersen ahşap da var ama onu hiç yapamazsın.:D
15 sene falan önce demişsin. Yaşa bakınca sen 15 yaşında iken yani lise sıralarında derste olduğun zamanlar. O zaman yapışkanlı plastik falan denince elektrik bandı (renkli olan) birde para bandı dedikleri (şeffaf olan) vardı. Bunca sendir bu işler ile uğraşıyorum o dediklerini hiç duymadım. 15 sene önce bu teknoloji vardı da adamlar daha yeni fuarlarda bu dediğinden göstermeye başladılar. Sendeki bu fırınlı makina yada her neyse bi tarif et de adamlar yapmaya uğraşmasın. Bence bir yanlışlık var.
Elektrostatik toz boya, metal-zamak-alüminyum kaplama işiyle uğraşıyorduk.. Yaşla ne bağlantısı kurduysanız bilmiyorum.. Özel kağıtları vardı aydınger kağıdı gibi ısı transfer kağıtları üzerinde desenleri olan bir kağıt, benzin-talaş yapılan (temizlenen) metale sarılmak suretiyle toz boya fırınına sürülürdü kağıt eriyip gitmezdi üzerindeki desenler metale geçtikten sonra çıkartılırdı..
işçiliği kaplancak malzemenin ön hazırlıgı ıvırı zıvırı tamamsa bu son işlem öyle aman aman iş değil...uyguna bunun malzemesi bulunmaya başlayınca bu işi evınde herkes halleder,malzeme fıyatı pahalımı bılmıyorum ama 50 tl 100 tl 15 sanıyede çöpe atmayalım dıye duruyorsa duruyor ahali :D karbon folyo fıyatına versınler bak ne cevherler çıkıyor
yukarda ben yaparım dıyen adamlar var ver onlara denesınler beceremezsse bıdaha dener ,bedava ıstemıyor kımse zaten,piyasada standart 127 cm X 100 cm 15 TL hadı buda olsun 20 25 tl bu fıyatlara satılsa bu malzeme 1 kerede yapamayan adam 5. de yapar ama yapar 100 tl öğrenmıs olur en fazla,ben bunu demek ıstıyorum...sana malzeme vereyım dıyorsun ben ıstemem ısteyene ver bu fıyattan yapsın yaparım dıyen 250tl verıp yaptırcagına ozaman :)
Malzeme olduktan sonra yapılır zor bir şey değil.
Abi atom mühendisliği kisvesine bürüdü işi..
bence öyle bir zorluğu yok eli bu işlere yatkın olan herkes yapabilir diye düşünüyorum.
bu site de bütün malzemeler satılıyor.
WT-DIRECT - Wassertransferdruck-Chromlack-Verspiegelungstechnik
bir kaç denemeden sonra herkes başarılı olabilir ama olmayabilir de :)
dışarıda yaptırmak için harcanacak paraya insan kendisi deneme-yanılma yöntemi ile öğrenebilir.
en basiti.... Al eline boya tabancasını arabanı boya. Eğer becerebilirsen bu iş tamam. denemesi kolay malzemede var. Arabada elinde. cesaret edip boyayabilirsen bu işide yaparsın.
Zooor ... bu işi 2005 de TR ye ben getirdim. O zamandan beri bir sürü adama öğrettim. Hiç biride denildiği gibi değil kolay işmiş demedi..
Nasıl basit olarak görüyorsunuz anlamadım. Videodakilerin çoğu yapılan işin ancak çeyreği. Devamında neler yapılacak bir anlatsanızda bende bu basit işi daha kolay anlatmanın yolunu öğrensem.
mkerim bey sizn yeriniz nerede acaba ? Bir çayınızı içmek isterim.
Burasımıdır ? :)
CHROME PAINT - KROM BOYA BY NANOKROM - YouTube
Onlar kapattı...
Sektör düşünüldüğü gibi olmadığından zaman zaman firmalar bu işlere giriyor. Forumda bahsedildiği gibi kolay zannederek. Fakat işin öyle olmadığını anlayarak ve birazda başarısız uygulama yaparak maliyeti arttırdıklarından eski işlerine tekrar dönüyorlar. PM den telinizi verirseniz size yardımcı olurum.
Not: bu sitede satış amaçlı bir şey paylaşmamaya özen göstermekteyim. Bazıları gibi bu kanallardan mal satıp para kazanmak bana ters. Ayrıca biz sadece Malzeme üretiyoruz. Ve bireysel satış yapmıyoruz. Ben size uygulamacıların adreslerini veririm. Siz istediğinizden işinizi halldersiniz.
Amca bakk eleman Vileda Kovasında yapıyor :D
carbon water transfer dash part mercedes slk - YouTube
İş aktivatörde bitiyor zannımca..
ben kendi aracımın bi cok parçasını boyadım, bebek gibi olmadı ama kötü de olmadı. bu işi de yapabilirim o zmaan öylemi mkerim amca?
valla bnde ıddalıyım .herturlude yaparım iddaa da ediyorum. adresı verıyorum kargoyu yaparsınız ucretsız malzemenın. ardından bende sıze yaptıgım uygulamayı gonderırım
Sizin malzeme falan vermeye niyetiniz yok, elinizde olduğundan da şüpheliyim gerçi. Evi kirletirsin bilmemne diye yokuşa sürüyosunuz işi besbelli.
sen nereden çıktın. sende mi istiyorsun. Ayrıca sen kazana düşmüştün sana yok. Bedava diye söyleyince nasıl atlıyorsunuz. aranızda karar verin iki kişiye malzeme göndereyim. bu sokağa atılacak bir şey değil. ben para istemiyorum ama her hangi bir yere 10tl (tema gibi) yatırın makbuzunu gönderin. hemen göndereyim. bu tipte bir konuşma falan yapanla işim olmaz. eğer bir şeye maddi hiç bir karşılık vermeden sahip olursanız o çöp olmaya mahkumdur. bu yüzden 1tl bile olsa bir ödeme yapmanız gerekir. Özellikle sen.
Güldürdünüz beni sabah sabah, öncelikle benim bir şey talep ettiğim yok sizden, öyle bir yazım da olmadı dikkat ederseniz. Konuyu takip ediyorum ve sizin işi yokuşa sürdüğünüzü hissettim, her okuyan da bunu düşünecektir emin olun. Madem bir laf çıktı sizden arkasında durun ve malzeme neyse gönderin, onlar da yapabildikleri kadarı neyse resimlesinler biz de görelim.
Ayrıca yaşınıza hitaben saygıyı elden bırakmadan yazıyorum burda, sen nerden çıktın gibisinden tarzınız pek hoş olmamış. Burası forum, isteyen istediği yere yazabilir diye biliyorum ben.
tek yaşıyoru mkerim amca kovucak kimsem yok malesef :)
affedersiniz ama ciddi anlamda sacmaliyosunuz. 2kisiye ucretsiz yollicam dediniz milletle dalga gecmek disinda hicbisey yapmadiniz. kac gundur merak ediyorum konu nereye gidiyor diye(kendi aracimda uygulama yapicam cunku) konuyu mukemmel bir sekilde baltaladiniz. yazmasaniz daha iyidi valla..
Kendiniz yapamazsınız.... Saçmalamayın yada gidin paranızı bir yere kaptırın. Kendi aracına yapacaksan yapan yerlere git. Evde bu iş olmazzzz. Gene söylüyorum kendin YAPAMAZSIN. Bu folyo yapıştırmaya benzemez. Videoda her yapılanı yapanlardansan seni zor duruma düşürmek istemem.
Ayrıca o iki kişiden biri siz değilsiniz. Biraz tecrübeli biri olması lazım ki hiç olmazsa ne yapamadığını söylesin. Malzemeyi teslim alan yorumları yapsın sonra konuşun.
bn bugun malzemelerı teslım aldım.kerim abi saolsun ucretsız gonderdı. folyo gıbı bı kac malzeme ve aktıvator. netten bıraz okudum nasıl yapılır nasıl edilir diye ilk ufak bı parça deneme yaptım hıc dusunuldugu gıbı degıl cıdden malzemenın cop olması 1sn lık olay :D sabır ve bol deneme lazım dıye dusunuyorum.video paylaşıcam bıkac gun ıcınde buyuk parçayla deneme yapıcam.
mkerim amca yaşımı küçük gördü sağolsun takmıyor beni :) ruudvan abi tecrübelerini paylasırsan sevinirim :)
sen bırak ruudvan ı ben dedim ya yapamazsın diye. Ayrıca içerdiği maddelerden dolayı senin yaşında birinin bunu uygulaması tehlikeli.
Genel olarak herkesin hevesi var bu konuya. Kötü niyetli olsam şimdi herkese 50 tl lik birer kit hazırlayıp gönderirdim. Alanlarda yapamazdı. Hatta videodakine bile yaklaşamazdı. Sonra banane yapamamışsın diyerek işin içinden çıkardım. Bu dürüstlük değil. Ben malzeme gönderirken bunun ev ortamı yada çoluk çocuk işi olmadığını söylemeye çalıştım. Nasıl evin içerisinde arabanızı boyayamaz yada motorunu rektifiye edemezseniz bunuda yapamazsınız. Dürüst olmakta yaramıyor anlaşılan. Etrafta satılan binlerce ürün var. Videolardan da nasıl yapıldığını anlatıyorlar. Sende saf saf videoya bakıp yapmaya çalışınca olmuyor sonra malı satan becerememişsin banane diyerek sadece aldığı parayı gören ahlak kavramı olmayan insanlar varken ben yapamazsınız paranızı çöpe atmayın dedim. Nereden bilebilirim dürüst olmaktansa bak videoda ne güzel yapıyorlar al sende deseydim keşke.
Bu tür uygulamalar özel atölyelerde yapılır evde denemeyin hatta bilmeden hiç denemeyin.
Bazı işler sadece uzmanları tarafından yapılır.