sinyallere bittim walla bunun yana doğru gidenini de yaparsın sanırım :D:D:D:D
Printable View
sinyallere bittim walla bunun yana doğru gidenini de yaparsın sanırım :D:D:D:D
yok ağa sen harbiden cozuttun :hehe::hehe::hehe::hehe:
Teşekkürler arkadaşlar yorumlar için
Sinyallerimi üst sıradaki gibi dizdigim için mecburen yukarıdan aşagıya dogru yada aşagıdan yukarı dogru hareket ediyor.Şerit led hepsi.Ve devreden her bir çıkış sadece bi şerit led grubunu yakıyor.Her stopta 4 grub var.Toplamda 8 grup ve buna baglı olarak 8 çıkış var.Her bir çıkış ortalama 450 ledi yakacak kapasitede.Toplamda 3500-3600 ledi ısınma olmadan çok rahat bi şekılde yakar devre.
http://i46.tinypic.com/sz97rk.jpg
Süper olmuş mustafa eline sağlık
abi harika olmuş gercekten....yukarı aşagı gitme olayı bence en hoş görüneni
Mükemmel vallahi , eline sağlık
Harika işelr yapıyorsun
F1 style de var ama fotograf makinesiyle çektigim için yetmedi.Sinyal verirken arkadakı adamın gözünü yormak istemem.O nedenle sinyal verirken F1 style de biraz daha yumuşak bi şekılde 3 kez titreyerek degişik bi görüntü veriyor.Favori animasyonum 1. olanı.Tırtıl şeklınde.Aşagıdan yukarı dogru bi açılış ve hemen arkasından aşagıdan yukarı dogru kapanış
helal cok güzel olmuş...
Mustafa kardeş eline sağlık döktürmüşün yine :) Evde bir çift stop var benim aracın yedek duran sana göndermeyi düşünüyorum :)
Fasterhan
Bi sürü püf nokta var bu işte.NE555 entegresiyle falan da yapılıyor sanırım ama çok zaman ayırman lazım.
Mesela benim bu devre gece gündüz beslemede.Sadece sinyalden elektrik geldiginde devreye elektrik gelmiyor yani.Tavan lambasının sigortasından ayrı bi besleme yaptım.Beslemeyide sinyal lambasının kablosundan alsaydım mikroişlemci sapıtabilirdi.
Sen şimdi diceksınki pekı bu durumda aküyü bitirmezmi.Mikroişlemci çok çok az elektrik harcıyor.Aküyü de bitircegini sanmıyorum.Ve şu an deneme aşamasındayım.Aküyü bitircegini sanmıyorum da daima seçtigim animasyonda kalmasını istiyorum.Şu an kalıyor ama kalmayadabilir.Benım için en önemli şey bu.Kendi kendine atlayadabilir.Özellikle marş basınca hani bu elektrik kesilme ve o an farların tavan lambasının kısık yandıgı an arka tarafta ne oluyor ne bitiyor biraz daha kontrol etmem lazım.Ve 10 gün falan denemem gerekli bu şekılde aksilik olursa yazılımda ve donanımda degişiklige gidecem
Sorunsuz bi sistem için güvenlik önlemlerini aldım ve daha da alcam.Yarın ilk işim kapasitörü büyütmek olcak.
555 falan belki olur ama 555le yapılırsa 555in besleme uçlarını direk sinyal lambasının kablosuna baglaman lazım.Ayrı bi besleme yaparsan ledler hep yanar.Sinyal lambasının kablosuna baglarsan da bu sefer elektrik git git gel entegre sapıtabilir.Yanı 555le falan yapılırsa sabit bi akım gelmesi gerekli.böyle git gel git gel olmamalı.
Kolay bişey degil ben 2 yılda ancak çözebildim.2 yıl önce bu yaptıgım şeyin aynısını youtube da gördüm.Ve o zamanlar ben bunun aynısını ne yapıp edip yapcam dedim.Tabi bu noktada biraz istek,biraz ilgi ve birazcık ta yetenek gerekli.
oha şimdi izledimde aklına emeğine sağlık.
ben bişe sorcam 106 nın ledli stoplarını biliyosun sis bölümünü çakar olarak ayarlama şansın varmı ? yalnız şöyle bişeyde var ben frene bastıgımda sis tarafıda yanıyor eğer çakar yapma ihtimalin varsa frenlere bastıgımda o bölüm iptal olucakmı? + maliyeti ne olur bana pm atarsan sevinirim
Masallah cok güzel olmus gercekten ;)
Yukarı ve asagı hareketli gibi saga ve sola hareketli de yapılabilirmi, sanki daha güzel olur :)
Yani sola sinyalde dipten sola dogru gitse, saga sinyalde dipten saga dogru gibi.
elinize saglık, cok guzel olmus...
ben anladım senın dedıgını dıyosunkı f1 moduna basınca onlar o halde yanmaya baslasın ama kapattıgımdada sısler yıne frenlerımle beraber yansın fren olarak ;)
aynen öyle. yapılabilirse cezası ne kadar