öğleden sonra dedi daha öğlen bile olmadısabredin
Eveet arkadaşlar bikaç gündür bir türlü fotoları paylaşmak yazmak çizmek nasip olmadı bu aradada baya bi foto toplamışım şimdi şöyle bi baktımda
Bikaç gündür yoğun çalışıyoruz cidden ama emeğimizin karşılığını alıcaz umarım
Şimdi ilk astar olarak attığımız gerçek boyamız olmayan sarımıza zımpara attık şuan en son boyaya hazırlık aşamasındayız bildiğiniz gibi.
İşte o görüntümüz.2000 zımpara atıldı boyaya.Artık en ufak taş izlerinde falanız
Bundan sonra tek yine macunla ufacık kalıntılar bırakıcaz yani 1cm kareden daha küçük işçilik yapılıyor.
Astarımızı attık üstüne ve artık en son koşullara hazırladık aracı diyebilirizİnşallah bu akşam yada yarın gündüzden ana rengine bürünecek aracımız boyanacak
Astarda yemiş halimiz dışarı çıkardık mıntıka temizliği için ve iç döşemeleri boyamak için
Aracımı bi ilk aldığım gün düzgünce kullandım bunun için çok üzgünümAnca böle kullanmak asip oluyor şuan
Devamı geliyor.
PUG 106 - 306 , Honda Vti EP3
maşllah maşallah devamını bekliyoruz.![]()
Haddini bilmez gülüşlerim vardır benim... Dosta keyif, düşmana acı verir...
İçeriyi temizledikten sonra iç parçalarımızı toparladık koyduk silip hepsini ve tezgahımızı hazırlayıp önce temiz bezle arkasından tinerle sildik hepsini.
Önceden aldığımız plastik astarı ve özel olarak kodunu kendimizin seçtiği plastik boyamızı hazırladık.Malzemelerimizi boyamak için tezgaha dizdik.Durumları yüz üzerinden 40 diyelim hani kullanılmaz dğeil ama bu kadar işten sonra kesinlikle el değmesi lazımdı ve düşündüğümüzden bile iyi oldular.
İlk halleri ve yavaş yavaş boyanıp son hallerini koyucam:
Bunların hepsi aracın iç döşeme plastikleri ilk halleri.Renkleri solmuştu artık güneşten e bildiğiniz gibi araç sonuçta 94 model ne olursa olsun hiçbi sorun yaşamasanızda solma ve bi şekilde zedelenme yaşanıyor.
Üsttekiler ilk halleri.
Alttaki resimler plastik astarı attığımız ve ilk katı vurup kurumaya bıraktığımız zaman.
Farka iyi bakın.Bu sadece plastik astarlı ve ilk kat boyalı halleri.Değişim şimdiden başlıyor.
Bundan sonra 2 kat daha püskürtme boya uygulanıyorki parlama yapmasın.Sisli boya atılıyor taktik olarak ki sırıtmasın boya yedire yedire mat oluyor.
Son kattan sonraki halleri.Bundan sonra tek kat daha püskürtme attık
Bunlarda arka kısımdaki tavana uzanan c ve d sütunlarının plastik kalıpları.Her parça gibi bunlarda elden geçti tabiki.
Eski halleri:
Gövdemizin ilk hali yani konsolumuz aslında burda fotoda çıktığından soluk boyası ve üstünde kusurlar var ama makinede çıkmamış:
Buda yine arka kısımın yanlarına kapatılan plastiklerimiz.Kapıdan arkasına bagaja kadar çamurluk tarafını kaplayan kısım bu 1 tarafı diğeride aynı şekilde ilk hali ile:
Kapı içlerimizin döşemeleri ilk hali:
Direksiyon kutusunu kapatan kısımlar.Marşın olduğu ve altındaki kısım ilk halleri ile zımparalandılar:
Dash üstündeki parçalar ve havalandırma parçaları torpido kapağı ve ufak tefek içten çıkan parçalar ilk halleri:
Bizim elimizden geçtikten sonraki plastik astarı ve ilk 2 katları atılmış halleri . Fena değişim oldu ve seçtiğim rengi çok beğendim ben bu kadar düzgün durcağını düşünmemiştim
Mesela bakın işte değişim torpido kapağı tertemiz oldu ve kaliteli bi görünüm aldı:
![]()
En can alıcı görüntü işte .Gövdemiz bizim elimizden geçtikten sonra:
Gösterge panosuna biraz daha kalın ve püskürtme deilde daha sıvı aynı bayımızı uyguladık biraz daha parlak duruyor tabiki mantıklı olanda o zaten:
Bunlarda iç aksamlardan çıkan ufak tefek parçalarımız:
Geldik demin gösterdiğimiz arka çamurlukların üstünü kapatan bagaja kadar uzanan plastik aksamlarımıza ilk halleri:
Ve sıra geldi kapı döşemelerine ilk halleri:
Şimdi ise astar ve ilk 2 katları atılmış halleri ile:
Aynı şekilde demin gördüğünüz o solmuş bitmiş arka çamurluk plastiklerimiz 2 kat boya ve astar:
Hepsi beraber
Ve bonus resmimizMeguiars cilalı halde üstüne yağmur çiselemiş 106 kaputumuz
![]()
Devamı geliyor tabiki resime boğucam sizi demiştim![]()
Yeni parçalarımızın biçoğu geldi ama hepsini çekmeden paketleyip koyduk çünkü o zaman konu açmak falan yoktu aklımda yada ben çekemeden saolsun çocuklar paketleyip kaldırmışlardı hepsini
Ama yeni elimize geçen parçaları koyıyım.U.s.a'den gelen parçalarımızdan birkaçı.Fazladan bi takım daha getirdim vites topuzu ve yan sinyaller olarak.İsteyen arkadaş olursa satarım arkadaşlar.
İşte yan sinyallerimiz ve type r 5 ileri vites topuzumuz
Kurumuş halde torpidomuzdan yola çıkın bu görüntü bence süper çok güzel oldu hepsi ama zaman kaybedemedim hepsini korunacakları yere taşıdım dün onun için hepsini burda çekemedim anca yerlerine koyunca yine karanlıkta çekebildim:
Bunlarda saklanacak yerlerine koyduktan sonra topluca çekilmiş halleri:
Artık akşamın sonundada en son kalorifer tesisatını temizledik aracın hazır torpido konsol falan yokken tüm boruları ve ayrıyetten su geçen heryeri temizledik ve evlere geçtik.En son işlemimizde bu oldu.
Bugüne kadar getirdik gene konuyu artık bu kadarZaten resme boğdum sizi baya bi idare eder
Yavaş yavaş en zevkli kısımlara geliyoruz
![]()
![]()
oooo çok iyi gidiyor yaw , döşemelere hiç dokunmayacaksın sanmıştım içim rahatladı, çok orjinal duruyor şuanki haliyle.. ellerinize sağlık
bomba bi araba olacak..
Mehmet Ali DİNÇ
M.A.D Custom Stickers
BoğdumAllah razı olsun tşk.ler saolun
Saolasın kardeşim.Döşemelere dokunmaz olur muyum?Bende orjinal dursun istediğim için bu boya rengini kullandım ve istediğimden çok daha güzel bir sonuç aldım
Tşk.ler gerçekte daha güzeller gerçekten
Çok tşk.ler amin
Öyle olucağı kesin kankaSaol
![]()
Kardeşim herşey çok güzel gidiyor,
Valla seninle birlikte bizlerde çok keyif alıyoruz,
Allah güle güle kullanmak nasip etsin en kısa zamanda...![]()
GARAJ İZMİT
Ve bonus resmimizMeguiars cilalı halde üstüne yağmur çiselemiş 106 kaputumuz
![]()
Dicek bi söz yok,her şey ortada![]()
GARAJ İZMİT
Allah razı olsun kanka walla tşk.ler hergün yanımdasınız yardım ediyorsunuz
İyiki varsınız siz olmasanız zaman hiç geçmez fena stress yapıyor insan.
Bide bana sor kanka o su bi türlü akmıyorSaol beğenmene sevindim
Ellerine sağlık kanka ne diyimMis gibi makine
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)