User Tag List

Sayfa 9/12 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
211 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Nasiol ZR53 uzun süreli boya koruma...

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    o urun boyayi da oksitlendirir, cok agresif yahuuu.

Bu arada gtechniq in urunleri de cok kalitelidir, tavsiye ederim.
    Built to fall....

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o urun boyayi da oksitlendirir, cok agresif yahuuu.

Bu arada gtechniq in urunleri de cok kalitelidir, tavsiye ederim.
    Kuş boku dayanımı için ne yapacaz. Araba yanımda değilse sitenin kapıcısını darlıyorum adam kuş boku vardiyası yapıyor benim yüzümden. En sonunda isyan edip kaputa sıçıp komşunun köpeği kaputa çıkmış diyecek

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kuş boku dayanımı için ne yapacaz. Araba yanımda değilse sitenin kapıcısını darlıyorum adam kuş boku vardiyası yapıyor benim yüzümden. En sonunda isyan edip kaputa sıçıp komşunun köpeği kaputa çıkmış diyecek
    ZR53, Aquartz, Gtechniq, Nanolex, Cquartz, Gyeon...vs'nin ürünleri ile istersen 1 hafta kuş boku kalsın bir halt olmuyor.
    Duster hayatının %90'nını dışarıda geçiriyor, sağolsun martılarda hiç boş geçmiyor; bazen yıkamayı unuttuğumuz oluyor; 1-2 hafta kuş boku aynı yerde kalıyor, suyu tutuyorsun kuş boku kalkıp gidiyor

Ha aracın üzerinde carnauba cila vardır, nxt veya türevi bir sealant vardır; o zaman kuş bokunun 1 günden fazla kalmaması lazım.

Ama başka konularda da dediğim gibi, kapalı garaj yoksa, nano teknolojik ürün uygulamanın hiçbir esprisi yok. Bu narin ürünlerin kendilerine gelebilmesi için 24 saat su ile sevişmemesi lazım. Hatta bazı ürünler 1 hafta su görmemesi gerekiyor. Asıl kürleşmeyide 2 haftada tamamlayan ürünler var. Ben manyak gibi 2 hafta türlü bahanelerle arabayı kullanmamıştım. Eşim isyanlara bağlamıştı Ama sonuç mükemmel olmuştu; tam 1 sene sadece tuttum, yıkamacıdaki eleman benden sonra psikoloğa görünmeye başlamıştı. Doktor, iyi değilim, her yerde su boncukları görüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Nanolex'in hangi ürünü mesela ?

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    koray kirec suyu cok kuvvetli bir cozelti. bu kaplamalarin dayanimi var ama garantisi yok.

Muglada kirecli suya maruz kaldi araba, nano mano sokmedi.
    ama kapilarda normal sealant vardi kirec ona işlemedi
    Hangi nano cortladı ?
    Wolf's Chemicals nano qd'nin enteresan bir özelliğini keşfettim; Pazar günü mecburen Duster ıslak kaldı, 6 saat sonra ancak vakit bulabilmiştim, haliyle üzerinde su lekeleri kalmıştı. Önce ipa ile sildim, en ufak değişiklik olmadı. Wolf's nano qd'yi sıktım, bezle yaydım, kuruduktan sonra silme işlemine geçerken baktım ki tüm su benekleri dahada belirginleşmişti; ama bezle sildiğimde geride en ufak iz kalmamıştı; bu iş nasıl oldu diye aval aval kaportaya bakakalmıştım

Wolf's'un nano qd'si ayrı bir katman yaratmıyor; bozulan yapıyı tedavi ediyor Zaten ilk adı repreperation gibi birşeydi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu konu yüzünden psikolojim bozuldu ben hastaneye gidiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Bu konu yüzünden psikolojim bozuldu ben hastaneye gidiyorum
    Geçmiş olsun, artık o psikoloji düzelmez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Nanolex'in hangi ürünü mesela ?
    Uzun süreli koruma için Ultra, professional ve premium .
    Kısa ve hızlı koruma için washcoat

Daha ayrıntılı bilgiler Onurcan'da

Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzun süreli koruma için Ultra, professional ve premium .
    Kısa ve hızlı koruma için washcoat

Daha ayrıntılı bilgiler Onurcan'da
    Washcoat düzenli olarak uygulamaya başladım zaten 4 yıkamada bir dedi Onurcan ama ben sanırım 2 yıkamada bir atarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Hangi nano cortladı ?
    Wolf's Chemicals nano qd'nin enteresan bir özelliğini keşfettim; Pazar günü mecburen Duster ıslak kaldı, 6 saat sonra ancak vakit bulabilmiştim, haliyle üzerinde su lekeleri kalmıştı. Önce ipa ile sildim, en ufak değişiklik olmadı. Wolf's nano qd'yi sıktım, bezle yaydım, kuruduktan sonra silme işlemine geçerken baktım ki tüm su benekleri dahada belirginleşmişti; ama bezle sildiğimde geride en ufak iz kalmamıştı; bu iş nasıl oldu diye aval aval kaportaya bakakalmıştım

Wolf's'un nano qd'si ayrı bir katman yaratmıyor; bozulan yapıyı tedavi ediyor Zaten ilk adı repreperation gibi birşeydi
    nasiol zr53, kirec ustune yapisti.
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    nasiol zr53, kirec ustune yapisti.
    Bende de aynısı oldu ama Wolf's nano qd ile tedavi ettim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kirecin durumu hic belli olmuyor ama bagzi korumalara daha kolay yapisiyor orasi kesin. Nanolex Professional su an elimizde kalmadi ama Nanole ultra var simdilik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kirecin durumu hic belli olmuyor ama bagzi korumalara daha kolay yapisiyor orasi kesin. Nanolex Professional su an elimizde kalmadi ama Nanole ultra var simdilik
    Japon menşeeli nano teknolojik cilada kireç tutunamıyordu, bilerek ıslak bıraktığım zamanlar olmuştu, banamısın dememişti.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Japon menşeeli nano teknolojik cilada kireç tutunamıyordu, bilerek ıslak bıraktığım zamanlar olmuştu, banamısın dememişti.
    Cok buyuk faktorler var onun icinde yalniz. Kaporta isisi, gunes isinlarinin kac derece dik geldigiyle bile alakasi oluyor. Tabi senin manyak japon menseili urunlerine pok atmak icin soylemiyorum

Saglikli bir karsilastirma testi yapmak cok zor, benim araba su an 11 gundur yikanmiyor ve bugun yikanacak bakalim ne cikacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cok buyuk faktorler var onun icinde yalniz. Kaporta isisi, gunes isinlarinin kac derece dik geldigiyle bile alakasi oluyor. Tabi senin manyak japon menseili urunlerine pok atmak icin soylemiyorum

Saglikli bir karsilastirma testi yapmak cok zor, benim araba su an 11 gundur yikanmiyor ve bugun yikanacak bakalim ne cikacak

Hahaha, o küçük sevimli adamların yaptığı ürünlere poh attırmam birader
    Dükkanı açtığında kendileri ile tanışacaksın zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    nasioldan hala memnunum.
    Arabayi orda burda kopukle yikattim. Onlar bile katmani cozemedi. Kuş bokuna da muazzam dayanimi var, 10 gun dayandigini gozlerimle gordum.

Kotu taraflarina gecersek, yikamaci beziyle silinince gayet ciziliyor. Cizilme dayanimi toz taneciklerine sökmüyor.

Kirecli suyu bir sekilde altina aliyor yada kimyasal reaksiyona giriyor. Su lekeleri var kaputumda. Ince pasta ile almak lazim yada sirkeli su ile..

40 tl ye bir sen paşa paşa koruyacak gibi gorunuyor arabayi. Fiyati yabancilara gore daha uygun.

Ama hala bu urunlerin abartildigini dusunuyorum. Kişisel aracim olsa (şirket arabasi bu), 3 ayda bir normal wax atardim.

Bu urunlerin ne surmesi zevkli ne silmesi. Kimyasal sivilar, saniyirum 2-3 seneye modalari gececek.
    Detailingworld de insanlar kendi cilalarini uretmeye başladi bile.. Bu iş bir hobi işi ve yeni urunler işin eglencesini kaciriyor..
    Built to fall....

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guzel tespit, waxin keyfini vermediginden eminim. Waxi surup gecip karsisina izlicen, resim cekicen fln onun zevki hic bir seye degisilmez ama suda var beni gibi fazla vakti olmayan aile babalari icin ise bulunmaz bir nimet. Gerekli hazirligi yapip nisan gibi bende zr53 e gecmeyi planliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben wax sürmekten bıktım artık, İspanya'da benim gibi arızalı bir herif var, Octavia'sının jantlarına carpro dlux sürmüş 1,5 senedir basınçlı su ile balata tozlarını temizliyor, dayanımını görmek için sürekli jant temizleyiciside kullanıyor, adam ürünü janttan bir türlü sökemedi. Bende elimdekiler bitince jant için iyi bir ürüne geçeceğim.

Gelelim Nasiol'e, adamlar bu piyasada yeni, o yüzden bir takım pürüzlerin çıkması gayet normal. O pürüzleri görmek için zaten bizim gibi detay hastası adamlara ürün gönderiyorlar, bizler sayesinde eksikleri görüyorlar ve eminim seneye daha iyi bir ürün çıkartacaklar.

Wax olayına gelirsek; evet sür sil, geç karşısına seyret bir zevk verebilir ama bana artık bu olay resmen eziyet veriyor. Şu an ürünlerini denediğim bir İngiliz markasının hatırı sayılır bir ücrete sattığı wax'ı kapalı garaj yüzü görmeyen ve sürekli yol yapan ve her hafta yıkanan bir araçta ne yazıkki 40 gün dayanabildi. Kışın ayda 1 cila sürmeye kimin enerjisi var, üstelik araç dışarıda ise, ah koruma bitti dur ben lahana gibi kat kat giyinip aşağıya ineyim, ellerim donana kadar ve kanter içinde kalana kadar cila yapayım, soğuk havada cilanın kurumasını hatta donmasını bekleyeyim, donduktan sonra cilayı çıkartana kadar donuma kadar terleyeyim. İş bitsin, sonra sürekli her yıkamada ya da her yağmurda beading ve sheeting ne durumda ona bak, paranoyak bir yaşantı sür.

Teknolojik ürünlere karşılık, elin brezilya bitkisimi galip gelecek? DW'dekilerin hayatı güzel, bizim gibi sürekli tv'de bugün bana devlet ne saplayacak diye paranoyakça bir yaşantı sürmüyorlar, neredeyse her birinin müstakil ve garajlı evi var, hayatı monoton ve tekrar eden şekilde yaşamıyorlar, adamlara karışan yok, herifler rahat rahat hobilerini gerçekleştiriyorlar, gidip bir tesiste breaking bad mantığı ile cila üretebiliyorlar. Oradakilerle kendimizi kıyaslayabilmemiz için en başta benim paramında onlarla aynı değerde olması lazım, ha birde bizdeki posta ve gümrük işlerinin komple değişmesi lazım, kendi zevkime aldığım ürün için ticaret yapıyor düşüncesinden ve oradakilerin kendini kral sanmasından da çok ama çok sıkıldım.

Ayrıca, Ozan'cığım, daha ürün çıkalı 6-7 oldu, nasıl oldu da sen 1 yıl koruma sağlıyor dedin, o iddia Nasiol'un iddiası ya da vaadi, belki 7. ayda hava ve yol şartlarından ürün performansını yitirecek ki ben Duster'ı sürekli dışarıda tutuyorum, görmediği bir çamaşır suyu kaldı, hergün martılar hediye bırakıyor, kireçli su ile yıkanıyor, 6.ayda wolf's chemicals quick detailer ile tazeleme yapmam gerekti

Son olarak, sizin daha bildiğiniz ya da gördüğünüz nano teknoloji üretimi cilaların 10'da 1'i bile değil diyebilirim, ihtiyaca göre değişik ürünler var. Neyse, onları da kademe kademe nxt sever Türk halkı ile tanıştıracağız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Ben 1 sene dayanacağini iddia ediyorum, bakalim yuzumu kara cikaracak mi.

Su kaydiriciligini giderse bile katmanin orda olduguna inaniyorum. Uzerine surdugumuz detailerler bence bir kat daha olusturuyor. Ben tek kat seviyorum o yuzden ne cilali sampuan nede quickdetailer kullamiyorum.

Benim zaten garajim var ve bu işi seviyorum. Hem de 20 senedir seviyorum. CBS de kullandim turtle wax da. El işi yapmak eğlenceli.

Bir cok kişi araçlarinda otomatik vites seviyor, cihazinda elektronik donanim seviyor.
    Tamamen kişisel seçim, ben 3D fps oyun da sevmiyorum, elektronik altyapili muzik de, surunce 1 sene dayanan boya koruma da.

5 sene sonra cizilmeyen eskimeyen kirlenmeyen boya icad ettiklerinde bu hobi, benim için gene de bitmeyecek.

Oldschool devam edeceğim
    Built to fall....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)