User Tag List

Sayfa 10/12 İlkİlk ... 89101112 SonSon
211 sonuçtan 172 ile 190 arası

Konu: Nasiol ZR53 uzun süreli boya koruma...

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 1 sene dayanacağini iddia ediyorum, bakalim yuzumu kara cikaracak mi.

Su kaydiriciligini giderse bile katmanin orda olduguna inaniyorum. Uzerine surdugumuz detailerler bence bir kat daha olusturuyor. Ben tek kat seviyorum o yuzden ne cilali sampuan nede quickdetailer kullamiyorum.

Benim zaten garajim var ve bu işi seviyorum. Hem de 20 senedir seviyorum. CBS de kullandim turtle wax da. El işi yapmak eğlenceli.

Bir cok kişi araçlarinda otomatik vites seviyor, cihazinda elektronik donanim seviyor.
    Tamamen kişisel seçim, ben 3D fps oyun da sevmiyorum, elektronik altyapili muzik de, surunce 1 sene dayanan boya koruma da.
    Ozan'ım, sevip, sevmemeye sen karar verirsin ama nano teknoloji ürünlerin modası geçecek demek bambaşka birşey
    Ayrıca bu ürünler moda diye değilde kolaylık sağladığı ve uzun süre koruma sağladığı için kullanılıyor, en azından ben bu sebepten kullanıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 1 sene dayanacağini iddia ediyorum, bakalim yuzumu kara cikaracak mi.

Su kaydiriciligini giderse bile katmanin orda olduguna inaniyorum. Uzerine surdugumuz detailerler bence bir kat daha olusturuyor. Ben tek kat seviyorum o yuzden ne cilali sampuan nede quickdetailer kullamiyorum.

Benim zaten garajim var ve bu işi seviyorum. Hem de 20 senedir seviyorum. CBS de kullandim turtle wax da. El işi yapmak eğlenceli.

Bir cok kişi araçlarinda otomatik vites seviyor, cihazinda elektronik donanim seviyor.
    Tamamen kişisel seçim, ben 3D fps oyun da sevmiyorum, elektronik altyapili muzik de, surunce 1 sene dayanan boya koruma da.

5 sene sonra cizilmeyen eskimeyen kirlenmeyen boya icad ettiklerinde bu hobi, benim için gene de bitmeyecek.

Oldschool devam edeceğim
    Ozan urun cikali 6-7 ay olmus, bak kullandigin kelimeleri yaziyorum; iddia ediyorum, inaniyorum. Simdi ben Nasiol markasinida sahiplerinide severim pirlanta gibi insanlar.

Degerlendirecek olursam;

+Fiyatina gore muthis performans
    +Ortam kosullari tamamen uygunsa (Nem, kuruluk, sicaklik) uygulamak muthis hizli.
    +Ilk 1 ay super parlaklik

-Kullanim kolayligi (Ozellikle sicak hava sartlarinda yada nemli ortamda)
    -Sildigin bezi atiyorsun ( Quartz materyalli cogu urun ayni )
    -Hidrofobisi dusuk gibi geldi, contact angle i cok yuksek degildi ve kocaman damlaciklar olustu.
    -Cabuk tozlaniyor ( Quartz materyalli cogu urun ayni )
    -Parlakligin cabuk gitmesi ( Metal Coat 2 oneriliyor)
    -Yanlis uygulamanin sonucu cok agir oluyor.
    -O cakmakla vurma testi olmamasi lazim sitelerinde, sahsen cakmakla vuruldugunda cizilmeyen urun yikamada nasil cizilir diye muammada birakiyor insani.
    ( Kendi sahsi otomobilim uzerindeki deneylere dayalidir. )

NOT: Nasiol Quartz bazli mi tam olarak kestiremedim, kullandigim cogu urunden farkli fakat kokusu Quartz olarak gecen urunlerle ayni. Bu da su sonucu dogurur, en kotu ihtimal ayni solventleri icinde barindiriyor. (Kimyager degilim, yanlis ta olabilir tabi.)

Bu arada Quartz bazli urunlere laf attigim sanilmasin, bende o urunlerden test ediyorum su an ve hosuma gidiyorlar Su toz olayina cozum bulamadim ama bulacagim onuda.

Ozan senin garajin olabilir, manuel isi de seviyor olabilirsin, bu nano tech urun kullanamayacagin anlamina da gelmez Uzerine bin bir turlu maintanence urunu atabilirsin ve bunlari yaparsan yakin zamanda arac kursun gecirmez hale gelir. Ustune parlaklik gittikce artar.

Bende senin gibiyim, test asamasinda olan bir urun olsa bile dayanamayip washcoat u attim uzerine Elimde sur sil cila gibi olan urunler de vardi o kadar ekstra koruma yapmayayim dedim.

Su bir gercek, hassas boyasi olan araclari bir wax kurtaramaz.

Kus pisligi;

Iste muhtesem konu. Kus hangi cins? tuzlu kesimde mi yasiyor, zicmadan once ne yedigi bile onemli. Sindirim sistemleri insan gibi calismadigi icin, tuzlu su vs goren kuslar cok daha agresif olur. Eger varsa aranizda bir delikanli, kus pokunu gorup hmmm bunu marti yapmis diyebilecek o zaman ayri

Ha kus pisligi geldi, kaput vs kac derece isi gordu, direk UV isinlari uzerine vurdu mu, o gun UV isinlari ne kadar kuvvetli veya dik geliyordu. Bunlarin hepsi bir kriter, o yuzden kus boku su kadar bu kadar dayanir diye burada insanlari yanlis yonlendirmemek lazim. Ben CG Jetseal in uzerinde 1 hafta kus pisliginin kaldigini ve birsey olmadigini da bilirim, kuzenimin kullandigi les korumasiz 3.16 nin uzerinde 1 hafta kalip hic birsey yapmadigini da bilirim. ( Yani burada hangi arabanin boyasi oldugu da cok onemli bir etken )

Hakan in kullandigi garip gurip urunlere birsey diyemeyecegim, cok fazla nano urun kullandi, kim bilir neler vardi iceriginde vs.

Sonuc; Kus pisligi gordunuz mu silin. Tuzlu cekirdek citlamis olabilir

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Kuslarin tek bir bosaltma organi vardir, yani çiş ve diski olarak degil ikisini karisik olarak yaparlar.
    Gene de aynı delikten şiftleşirler.

Bu sebepten gubrelerinde urik asit vardir. Çok yakıcıdır, yapılarından dolayı havadayken de dışkılamaları gerekmektedir. Sindirim tam olmadığı için, çıktısı da sorunlu oluyor haliyle..

Benim stabil kuş operasyon merkezim var, müdürü de aşağıda

Built to fall....

clioGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kuşu ve bokunu bilmem de o kedilerin allah cezasını versin, anasını ağlatmışlar kaputun, bundan sonra senin kafadayım hain. sıçana sevgim kadar kediye de bundan böyle. hiyt!
    seni unutmayacağız...

www.hilmisenlen.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    abi kedileri seviyorlar mikroplari bakterileri bocekleri sevmiyorlar.

Antibiyotikleri içip biricik mikroplarin canlarina kiyiyorlar. Mikrop, virus bakteri barinagi isteriz, allah onlara da can vermis.
    Built to fall....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

En son geçen pazartesi yıkamıştım , yaklaşık 650-700 km yol yaptım . Üstünde çok kir yoktu ama toz vardı haliyle. Bugün sınav çıkışı acele çektim , tahminim çok yağmur yağmamış gibi yoksa daha büyük büyük oluyor . Zr53 ü 30 ağustosda uyguladık , o zamandan bu yana ek bir ürün kullanmadım , ipa kullanmadım . Şampuan olarak nanolex (5-6 defa) gtechniq (4 defa) , arada sadece basınçlı suyla yıkadım .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

En son geçen pazartesi yıkamıştım , yaklaşık 650-700 km yol yaptım . Üstünde çok kir yoktu ama toz vardı haliyle. Bugün sınav çıkışı acele çektim , tahminim çok yağmur yağmamış gibi yoksa daha büyük büyük oluyor . Zr53 ü 30 ağustosda uyguladık , o zamandan bu yana ek bir ürün kullanmadım , ipa kullanmadım . Şampuan olarak nanolex (5-6 defa) gtechniq (4 defa) , arada sadece basınçlı suyla yıkadım .
    4 ay gecmis, eger hala daha buyuk ve kontakt acisi yuksek sekilde duruyorsa cok basarili. Dedigim gibi fiyat performans olarak super bir urun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Benim aracın son hali bu,
    ben yurtdışına gittiğimde dışarda yattı, ataşehir de inşaatın yanında kaldığı için üzerinde 2 mm toz vardı aldığımda.

15 tl lik köpüklü yıkamacıda yıkandı, gene dışarda yattı, gene pislik yağmış hafif, kaplama işine devam ediyor.

Resimler büyük size dikkat edin

Yakın zamanda sürdüğüm glass guard da hala iş yapıyor ama üzerine kuş yapmış, silmeye de üşendim. Heralde ordaki korumayı sökmüştür

Diğer arabadaki glassguard aylardan sonra hala iş yapıyor.. (8. ay mıdır nedir)

Built to fall....

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok yok bunlardan sonra nanoya gecmek bana sart oldu bu arada glass guard zaten dayanimi en fazla olan yagmur kaydirici. Guzel urun secmissiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F4R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok yok bunlardan sonra nanoya gecmek bana sart oldu bu arada glass guard zaten dayanimi en fazla olan yagmur kaydirici. Guzel urun secmissiniz.
    Basarili bir urun de hangi urunlere gore dayanimi en fazla olan urun ?

F4R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Basarili bir urun de hangi urunlere gore dayanimi en fazla olan urun ?
    Duzeltme yapayim en basarililardan biri diyeyim, karsilastirma sansim olmadi malesef

brky33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nedense bu ürün ilk çıktığı zamanlar çok güvenememiştim :/ Fakat bu fotoları vu uygulama sonrası videolarını izledikçe çok ama çok yanılmışım bunu fark ettim

Ynei arabamda veya bu aracımda Nano işine giriceksem NASİOL a başvurcam sipariş geçicem artık
    1881-193∞ Mustafa Kemal Atatürk

'10 Opel Astra H Sedan / 111. Years Limited Edition / 1.3 CDTI - 90 HP - 6 Man.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    6 ay 14 gün sonraki durum,

Ne yazıkki, tavanda boncuklanmadan eser kalmamış, yani hydrophobic yapı bozulmuş ve yerine hydrophilic bir yapı da oluşmamış.
    5 ay 18 gün olduğunda da tavanda hafif hafif bozulmalar olmuştu ama bu denli kötü değildi.

Belirtmek isterim ki, araç sürekli yol yapıyor ve sürekli dışarıda kalıyor; yani yağmura, çamura, tuza, kuş pisliğine...vs'ye çok açık konumda.

Tavandaki bozulmanın nedeni diğer panellerden daha fazla güneşe maruz kalması olabilir, belki yıkama sonrasında ipa ile silsem bir miktar toparlardı ancak yüzeyde sadece toz vardı ve bu denli bozulma önceside wolf's chemicals nano quick detailer ile yüzeyi eski haline getirmiştim, yani ipa ile silinecek bir durum da oluşmamıştı.

Neyse, bende değişiklik olsun diye ZR53 üzerine washcoat uygulamak istedim. Ancak, Onurcan'ın dediğine itibar ederek bende 1,8lt'lik el pompası içine sadece 1 kapak washcoat attım ve paneller ıslakken washcoat'u uyguladım. Sonuç, bence mükemmel oldu, tavan ve kaput eski haline geldi, genel anlamda su iticilik ise resmen coştu

Washcoat öncesi 6 ay 14 günlük ZR53'ün durumu;
    Yan paneller

Çamurluk

Tavan

Kaput

Zr53'ün washcoat'suz ve washcoat'lu videolarınıda çektim ama onları akşam upload ederim, ofisten video upload etmek bunaltıcı oluyor.

Washcoat sonrası,

Kaput (ZR53 + Nanolex Washcoat)

Tavan (ZR53 + Nanolex Washcoat)

M.A.D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    washcoat yaa kral kral
    Mehmet Ali DİNÇ

M.A.D Custom Stickers

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    WASHCOAT ı nasıl uyguluyoruz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    WASHCOAT ı nasıl uyguluyoruz ?
    Araç iyice yıkanıyor, durulanıyor o esnada ıslak panellere uygulanıyor, 1-2 dk bekleniyor ardından da tekrar durulama yapılıyor ve işlem tamamlanıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı berk34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    http://i1278.photobucket.com/albums/y509/idiloyku/56054c845d4afa1777a79924b00dd5fe_zps01d1949a.jpg

Benim aracın son hali bu,
    ben yurtdışına gittiğimde dışarda yattı, ataşehir de inşaatın yanında kaldığı için üzerinde 2 mm toz vardı aldığımda.

15 tl lik köpüklü yıkamacıda yıkandı, gene dışarda yattı, gene pislik yağmış hafif, kaplama işine devam ediyor.

Resimler büyük size dikkat edin

Yakın zamanda sürdüğüm glass guard da hala iş yapıyor ama üzerine kuş yapmış, silmeye de üşendim. Heralde ordaki korumayı sökmüştür

Diğer arabadaki glassguard aylardan sonra hala iş yapıyor.. (8. ay mıdır nedir)

İkinizin panellerinde ne yazık ki gördüğüm kadarıyla yüzeyle olan temas açısında bozulmalar var. Tavsiyem, ipa ile silip üzerine metal coat f2 kullanmanızdır.

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ürünün açıklamasıında

Ürün Özellikleri :
    ZR53 Nano boya koruma, uygulandığı yüzeyle kalıcı bir bağ kurar ve yüzeyin bir parçası haline gelir.
    Uygulandığı yüzeye yenileme, derin parlaklık sağlar ve yüzeye yapılan nano boya koruma araç boyasını asit yağmuru, kuş pisliği, güneş yanığı, yıkama esnasında oluşan mikro çizikler, aşırı bazik ve asidik oto şampuanları gibi dış etkenlerden korur.
    Kapatma özelliği ile kaporta üzerinde oluşmuş çok ince çiziklerin kapanmasını sağlar.
    Pasta işlemi sırasında boyadan alınan ince katmanın tekrar kazanılmasını sağlar.
    ZR53, 12 ay veya 50 yıkama süre ile aracınızı korumaya devam eder.
    Kaybedilen su iticilik etkisinin kazandırılması için yeni MetalCoat Formula 2 kullanılabilir.
    Su iticilik etkisi kaybedilse dahi, nano kaplamanın sert ve camsı yapısı boyayı korumaya devam eder.
    Uygulama yapmadan önce mutlaka uygulama videosunu izleyin.
    Nerelerde Kullanırım ?
    Oto kaportası ve jantları
    Plastik tampon ve trimler
    Kaput altı plastik aksamlar.
    Farlar
    Paket: 50ml+7 Adet 7,5x7,5 cm uygulama pedi
    Etkin koruma süresi: 1 Yıl/50 Yıkama
    Tüketim: 3-4ml/m2

Ürünün su itici özelliğini kaybetse bile korumaya devam edeceği bu özellikleri yitirdiği durumda
    MetalCoat Formula 2 ile iticiliğin sağlanabileceği yazıyordu ve ben öyle yaparım diyordum
    ama şimdi Hakan aklımı karıştırdın

Oto Bakım KorumaCilaNasiolotm09n031otm09n031Nasiol

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ürünün açıklamasıında

Ürün Özellikleri :
    ZR53 Nano boya koruma, uygulandığı yüzeyle kalıcı bir bağ kurar ve yüzeyin bir parçası haline gelir.
    Uygulandığı yüzeye yenileme, derin parlaklık sağlar ve yüzeye yapılan nano boya koruma araç boyasını asit yağmuru, kuş pisliği, güneş yanığı, yıkama esnasında oluşan mikro çizikler, aşırı bazik ve asidik oto şampuanları gibi dış etkenlerden korur.
    Kapatma özelliği ile kaporta üzerinde oluşmuş çok ince çiziklerin kapanmasını sağlar.
    Pasta işlemi sırasında boyadan alınan ince katmanın tekrar kazanılmasını sağlar.
    ZR53, 12 ay veya 50 yıkama süre ile aracınızı korumaya devam eder.
    Kaybedilen su iticilik etkisinin kazandırılması için yeni MetalCoat Formula 2 kullanılabilir.
    Su iticilik etkisi kaybedilse dahi, nano kaplamanın sert ve camsı yapısı boyayı korumaya devam eder.
    Uygulama yapmadan önce mutlaka uygulama videosunu izleyin.
    Nerelerde Kullanırım ?
    Oto kaportası ve jantları
    Plastik tampon ve trimler
    Kaput altı plastik aksamlar.
    Farlar
    Paket: 50ml+7 Adet 7,5x7,5 cm uygulama pedi
    Etkin koruma süresi: 1 Yıl/50 Yıkama
    Tüketim: 3-4ml/m2

Ürünün su itici özelliğini kaybetse bile korumaya devam edeceği bu özellikleri yitirdiği durumda
    MetalCoat Formula 2 ile iticiliğin sağlanabileceği yazıyordu ve ben öyle yaparım diyordum
    ama şimdi Hakan aklımı karıştırdın

Oto Bakım KorumaCilaNasiolotm09n031otm09n031Nasiol
    Aquartz'da, hydrophobic özellik kaybolduğunda hydrophilic özellik ortaya çıkıyordu, yani su perde şeklinde orta karar hızda yüzeyden iniyordu bu da korumanın karakter değiştirdiği ve halen yüzeyde olduğu anlamına gelir, bunun tedavisi reload'dur. Reload bozulan hydrophobic yapıyı eski haline getirir.
    Nasiol'de hydrophilic özellik sergileyebiliyor, ancak süper hydrophilic denilen yapı oluşmuyor, super hydrophilic olsaydı yani su perde şeklinde hızlıca aşağıya inseydi bu tercih sebebi olabilirdi ama suyun düz panelde kalması istenilen durum değildir. Yüzeyde su kalıyorsa veya çok geç gidiyorsa, ne yazık ki artık o yüzeyde koruma olduğunu söylemek çok zor. Bozulan yapının tedavisi olarak metal coat f2 öneriliyor.
    Bende bozulmalar 5.ay içinde başlamıştı ve fotoğraflardan da görüleceği üzere ne yazık ki 6.ay ortalarında tavanda korumanın kaldığını söylemek çok zor. İpa ile silinse belki o kadar su yüzeyde kalmayabilir ama dikkatli bakıldığında tavanın ön kısmı, kaput ve çamurluğun bazı yerlerinde kontak derecesinin bozulduğu suyun top gibi değilde tava gibi yüzeyde kaldığı anlaşılacaktır.

Özetle, ürün kötü ürün değil, fiyat/performans ürünü diyebiliriz, ama uygulamasıda amatörlere göre değil, en ufak yanlışta ürün kuruyup yüzeyde kalabilir ve geri dönüşüde zımpara yapmaya kadar gidebilir.

Nasiol'un ürünü biraz daha geliştirmesi gerekiyor ve herşeyden önemlisi daha kolay uygulanabilir yapmasıg erekiyor. Ben, çok fazla nano teknoloji üretimi cila uyguladım/kullandım o yüzden uygulamada zorluk yaşamadım.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)