uzun kısa xenon bendeki rolesine kadar taktım ama bu diotların satıldığı mağaza ile görüştüm diot işinizi görmez röle arızalnmıştır dediler röle siparişi verdim bide onu denicem şimdi gelince inşallah çözülür :beuj:
Printable View
Mercekler Morimoto marka 6. nesil bi-xenon mercek. H1 ampul kullanıyor, clear lense sahip, kesilme çizgisi son derece güzel, selenoidi hızlı (selektörü), fiyatı ucuz, boyutu küçük, montajı kolay. 4.1 versiyonunu kullanmıştım. Artı-eksilerini sıralarsak:
Artıları:
1) sahibinden.com gibi sitelerde satılan no-name merceklerden çok daha kaliteli aydınlatmaya sahip. Hatta aracın 10-15 metre önüne düşürdüğü ışık gücü olarak bazı OEM merceklerle yarışır.
2) Clear lense sahip olduğu için kesilme çizgisi bir önceki kasa Toyota Auris'lerdeki gibi çok nettir. Uzun mesafede mavi olur. Özellikle tabelalardan falan mavi mavi yansıyınca çok hoşuma gidiyordu :)
3) Selektörü neredeyse Hella mercekler kadar hızlıdır.
4) Boyutları çok ufak olduğu için çoğu araca farı hiç kesip biçmeden monte edilebilir.
5) Fiyatı total işçilik, diğer parçalar (D1S-D2S ampul-balast yerine H1 xenon kit almak gibi) gibi şeyler göz önüne alındığında uygundur.
Eksileri:
1) Uzun menzil aydınlatması AL-Bosch, Hella gibi mercekler kadar iyi değildir.
2) Bazı 4.1 versiyonlarda selenoid problemi vardı. Üzerlerindeki selenoid uzun-kısa yaptıktan sonra siperi tam olarak eski pozisyonuna çekemiyor (1mm kadar yatay bırakıyordu), bu sebeple kesilme çizgisi bulanık hale geliyordu. Ben de bu problemi yaşadım. Hatta bazı insanlarda selenoid takılı kalıyor ve hep uzunlar açık kalıyordu. 6.0 versiyonunda da eskisi kadar çok olmasa da bu problemlerle karşılaşılabiliyor. Çözülmeyecek bir şey değil ancak uğraşmak gerekiyor. HIDplanet sitesinde bunun için guide lar mevcut.
3) H1 mercek kullandığı için ampul-balast maliyeti düşük olsa da H1 ampul ve balastlar D1S-D2S serileri kadar çabuk ısınamadığı için farlar kapalıyken selektör atmak pek bir işe yaramıyor. En iyi H1 kitler bile tam ısınma ve aydınlatma gücünü 20 saniye civarında sağlıyor. Ayrı bir uzun far çanağına sahipseniz (h7 kısa, h1 uzun gibi) röle ile farlar kapalıyken selektör atıldığında sadece halojen uzunların açılmasını, farlar açıkken cümbür cemaat selektör-uzun yapılmasını sağlamak mantıklı olacaktır.
4) Bu versiyonunda foreground limiter denen, aracın hemen önüne düşen ışığı limitleyen parça biraz agresif dizayn edilmiş. Yani aydınlatma aracınızın 2-3 metre önünden başlıyor. Bazı OEM araçlarda da bu özellik mevcut. Kimi insan bu özelliği çok severken kimisi nefret ediyor, tercih meselesi.
5) Merceğe H1 ampulü dikkatli oturtmak gerekiyor. Eğer ampul merceğe tam oturtulamazsa hotspot denilen en kuvvetli nokta kesilme çizgisinin çok altında kalıyor ve aydınlatma sapıtıyor. Ben takarken en ufak bir sorun yaşamamıştım. Hatta taktıktan sonra "bunu buraya neden oturtamıyorlar ki?" diye düşünmüştüm. Ancak sanayide bile H4,H1 ampulleri standart fara oturtamayan "ustalar" mevcut. Aynı tiplerden Amerika'da da var. Bu olayı bir eksi olarak saymamak gerekse de (sadece bu merceğe değil herhangi başka bir merceğe-fara ampulü tam oturtamazsanız gene aydınlatma saçma sapan bir desene sahip olur), bu işi yapamayan bir çok kişi olduğundan ampulü takarken dikkatli olmak gerek.
Aciklama İÇİn cok sagol
Rica ederim :)
dhamamcioglu günaydın konuyu başından beri okuyup videoları sirası ile izledim bnm aracıma
https://www.youtube.com/watch?v=2O24...ature=youtu.be videodaki işlemi yapmak istiyorum netten biraz araştırdım iyi olmayan ingilizcemle açıkcası pekde bişey anlamadım bu işlemler için parçaları nerden temin edebileceğimi ve maliyeti hakkında bilgin varsa ve paylaşırsan sevinirim
Guzelmis. Kesip bicme olmadan montaj yapilmis.
Bu arada bende de bi-xenon var. Benim kullandigim kit 2012 Range Rover Vouge'dan sokuldu. Farlar kapaliyken selektor yaptigimda farlar acikken yapilan selektorun %90'ina yakin aynı performansta isik veriyor. Selektor suresi 2-3 sn daha uzarsa zaten tam verimle calisiyor isik siddeti olarak.
Oysa bi zaman arkamdan 2006-2007 kasa A6 selektor yapmisti. Aynada gordugum sadece hizli hizli yanip sonen bembeyaz; fazla goz almayan (isik siddetinden oturu) bir isikti.
Yani kullanilan balast-ampulle alakali bir durum sanirim.
Bir daha ki aracim standart farli ya da sadece kisalari oem xenon olsa bile yine bi-xenon yaptiracagim. Ozellikle gece suruslerinde ciddi anlamda performansli.
Hort :)
Peki bu ürün nasıldır. Araştırdığım kadarıyla marka iyi çok güzel örnekleri var.
Bide videolarda gördüğümüz kadar kolay yapabilir miyiz kendimiz acaba :)
Connecting site...