User Tag List

10 sonuçtan 1 ile 10 arası

Konu: Yeni boyanan araç için önerileriniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yeni boyanan araç için önerileriniz

Benzer bir konu var mı bulamadım, aracım boyadan yeni çıktı detailing konusuna merak saldım ister istemez.. Yeni boyanan aracın boyasını korumak, parlak görünmesini sağlamak için kalıcı olarak neler yapabilirim? Hangi ürünleri tavsiye edersiniz? Yıkama hususuna da değinirseniz sevinirim.. Önceliğim fiyat/performansı yüksek malzemeler.. Normal hava koşullarında ne kadar bir süre zarfında tekrarlamak gerekir? Uygulama ortamının önemi ne derecedir? Arıca plastik tampon şeritleri gibi yüzeyleri nasıl canlı hale getirebilirim Teşekkürler..

silent furious - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun yeni boya heyacandır kendi yaptığımdan bahsedeyim . Arabayı boyattıktan sonra epey kıl bir insan oldum Her yerde arabayı yıkatmadım.Her yere park etmedim .Kendime çeşit çeşit bezler aldım cila bezi , kurulama bezi vs. bilinçli ne malzeme kullandığını bilen bir yerde yıkattım hep . Kendime meguiarsın kurulama bezini aldım onunla kurulattım yıkamacılardaki bezler haliyle yıprandığı için çizme ihtimali yüksek oluyor şu anda da kendim şampuanla yıkıyorum .Arabanın boyadan sonra zımpara pasta cilası yapıldığından beri hafta da bir veya iki hafta da bir yıkamadan sonra meguiarsın nxt cilasını geçtim sürekli cilasını eksik etmediğim için boya koruma yaptırma gereği duymadım . Park ettiğim yerlere dikkat ettim ağaç altına bırakmam, sanayide boya tozuna mağruz kalmaz pasta kullanma ihtiyacı duymadım bu sebeple şimdiye kadar . Bu aralar nxt nin yanında ne kullanabilirim diye araştırma içerisindeyim Meguiarsın bezlerini,, lastik paratıcısını, cilasını ve şampuanını kullanıyorum memnunum plastik yüzeyleri örneğin ön camın dibindeki sileceğin altındaki büyük plastik parça gibi şeyleri pas sökücü ve süngerle parlatıyorum

Burak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Size küçük bir liste yapayım

-Meguiar's Wash Mitt
    -Uber Blue Kurulama Bezi
    -Bim vb yerlerden ucuz mikrofiber bezlerden 5-6 tane
    -Sonax Turuncu Sampuan (PH oranı notre cok yakın oldugu icin uyguladığınız cilaya zararı olmaz)
    -Fk1000p cila (kolayca bulabilirsiniz ve katı wax oldugu icin arac uzerinde uzun sure kalır)
    -Cila pedi (yumuşak buyuk kalıp sunger alıp parca parca kesebilirsiniz de)
    -Iki tane büyükçe kova
    -Forumda satılan lastik parlatici (athem nickli üye satıyor olması lazım)
    -Plastik tampon şeritleri icin Gtechniq C4. 1 kere uyguluyorsunuz 2 sene devam.

Haftada bir yıkamak idealdir bana gore. Aracı çizmeden yıkamak icin cift kova tekniği faydali. Bir çırpıda aklıma gelenler bunlar, yardımı olur umarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar teşekkür ederim faydalı bilgiler, çok yardımcı oldu, bu konuda ki cehaletimi azalttı. Bilinçsiz iş yapmak istemiyorum, ürünleri temin ettikten sonrada sorularım olacak mutlaka.. Keza iç mekan içinde öneriye ihtiyacım olacak şu an darma duman olduğundan önceliği dış kısma verdim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ic mekan icin atas vinet kullanabilirsiniz. 1 kg 15-20 liraydi. 1/10 sulandiriliyor. Tüm plastik aksam ve kumaş döşemeye kullanılabilir.

Edit: Link

http://www.sanalpazar.com/Atas-Vinet...Kg__isp8298174

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ic mekan icin atas vinet kullanabilirsiniz. 1 kg 15-20 liraydi. 1/10 sulandiriliyor. Tüm plastik aksam ve kumaş döşemeye kullanılabilir.

Edit: Link

ATAS VİNET KONSANTRE ÇOK AMAÇLI TEMİZLEYİCİ 1 KG 15 TL ERDEM BOYA OTO BAKIM'den
    Bunu duymuştum, popüler olduğundan herhalde.. Fiyatı da uygun, etkili güzel bir ürünmüş.. Böyle bidonla mı satılıyor?

Torpidom zamanın etkisiyle çok parlıyor, bilirsin işte basmışlar o iğrenç yağlı süngerleri sanki böyle bir film tabakası var silgiyle sildim çıkartıyor da, ona bayağı bilek kuvveti lazım

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cookies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzer bir konu var mı bulamadım, aracım boyadan yeni çıktı detailing konusuna merak saldım ister istemez.. Yeni boyanan aracın boyasını korumak, parlak görünmesini sağlamak için kalıcı olarak neler yapabilirim? Hangi ürünleri tavsiye edersiniz? Yıkama hususuna da değinirseniz sevinirim.. Önceliğim fiyat/performansı yüksek malzemeler.. Normal hava koşullarında ne kadar bir süre zarfında tekrarlamak gerekir? Uygulama ortamının önemi ne derecedir? Arıca plastik tampon şeritleri gibi yüzeyleri nasıl canlı hale getirebilirim Teşekkürler..
    Boyadan yeni çıktıysa 2 ay boyunca boyaya pasta veya cila sürmeyin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Boyadan yeni çıktıysa 2 ay boyunca boyaya pasta veya cila sürmeyin.
    Bu durumla ilgili foruma konu açmıştım. Birkaç ay beklenmesi gerektiği ile ilgili işin aslı nedir diye. Herkes bekle diyordu. Sonra aracımı boyayan ustayla görüştüm. Bak dedi ben aracı boyarım, sana teslim ederim sonra istersen üstünde tepin bir şey olmaz Detailingworld'e bakıyorum tam tersini soyluyorlar, ustam tam tersini söylüyor Biraz da sabırsızlığın etkisiyle araç boyandıktan bir gün sonra 105-205-82-66-26 giriştik. Devamında da verniği hiç cilasız kalmadı. Ama boyaya bakıyorum ne fish eye, ne kabarma hiçbir hata yok ve açıklık getiremiyorum bu duruma

Konuyu detailingturkeyde açmışım,

http://www.detailingturkey.net/polis...urlesmesi.html

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burak o giriştiğin şey ne numaraları acaba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cookies Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Burak o giriştiğin şey ne numaraları acaba
    Meguiar's in urun kodları abi m105 kalın pasta, m205 daha ince. m82 hare giderici. m66 daha hafif asindirici ve wax içeriyor. m26 ise son kat wax.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)