User Tag List

Sayfa 22/63 İlkİlk ... 12202122232432 ... SonSon
1180 sonuçtan 400 ile 418 arası

Konu: Hardcore Garaj Uygulamalarım

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zımpara olayı ile boya kalınlığında cihazla fark edilir derecede bir incelme söz konusu mudur?
    neden soruyorum, eline boya kalınlığı ölçüm makinası olup kaporta-boya ustası kesilen vatandaşlar ki bu çok ciddi bir çoğunluk, ölçüm esnasında fark olması durumunda sıkıntı yaratır mı? çünkü onlar için dalgalanma veya macun izlerinin olup olmaması değil ekranda gördükleri değer anlam ifade ediyor.

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu mikron konusunda uzman kesilenlere ayrica hasta oluyorum. Hangi arabanin kac mikronla boyandigini nereden biliyorlar ? Neye gire orhinal diyorlar ? Gecen gun mercedes ile ilgili bir toplanti yaptik. oranin yetkililerinden biri bize hangi fabrikalarinda hangi model arabanin kac mikron boya kalingilina sahip oldugunu bildiren ve arabanin uzerindeki aluminyum metal ve plastik olan butun parcalarini gosteren asiri detayli bir kitapcik verdi. Simdi bu uzman arkadaslar neye gore bu olcumu yapiyor anlamiyorum. Sorsan makinayi sifirlamayi bilmez kutunun icindeki aluminyum ve metal sifirlama plakasi kayiptir hatta.
    74 model sehpa...

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zımpara olayı ile boya kalınlığında cihazla fark edilir derecede bir incelme söz konusu mudur?
    neden soruyorum, eline boya kalınlığı ölçüm makinası olup kaporta-boya ustası kesilen vatandaşlar ki bu çok ciddi bir çoğunluk, ölçüm esnasında fark olması durumunda sıkıntı yaratır mı? çünkü onlar için dalgalanma veya macun izlerinin olup olmaması değil ekranda gördükleri değer anlam ifade ediyor.

Zımpara sonrasında tabiki vernikte bir miktar incelme olur bu sizin kullandığınız zımpara numarasını göre değişir.10 mikronda inceltebilirsiniz 5 mikronda.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu mikron konusunda uzman kesilenlere ayrica hasta oluyorum. Hangi arabanin kac mikronla boyandigini nereden biliyorlar ? Neye gire orhinal diyorlar ? Gecen gun mercedes ile ilgili bir toplanti yaptik. oranin yetkililerinden biri bize hangi fabrikalarinda hangi model arabanin kac mikron boya kalingilina sahip oldugunu bildiren ve arabanin uzerindeki aluminyum metal ve plastik olan butun parcalarini gosteren asiri detayli bir kitapcik verdi. Simdi bu uzman arkadaslar neye gore bu olcumu yapiyor anlamiyorum. Sorsan makinayi sifirlamayi bilmez kutunun icindeki aluminyum ve metal sifirlama plakasi kayiptir hatta.
    aslında kızıyosun ama milletimizde bu konunun trickini bulup ilerlemiş her konuda olduğu gibi.
    hangi aracın ne kadar micron kalınlığı olduğunu bilmeleri mümkün değil tabikide.
    boyalı parçaya karar verirken önce gözle muayene ediliyor en emin olunan boyasız denilecek parçadan referans ölçüm alıyorlar.
    misal tavan .
    tavanın çeşitli yerlerinden çok yakın kalınlıkta bir sonuç alındıysa onu diğer yerlerdede görmek istiyorlar.
    30 dan fazla fark çıkan yer boyalıdır.
    100ve üstü macunludur.
    bu kadar basit bir uygulaması var.boya işini bilmek ile kulaktan dolma bilmek arasında çoook fark var ki mesleğin oldğu için buna karşı çıkman çok normal.
    yatay panelle dikey panelin aynı mikrona sahip olmayacağını bilenimizde azdır.

bende 1 karış lokal boyalı diyenlere hastayım.
    1 karış lokal boya yapabilen adamı bulsam alnından öpücem
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı R.I.P Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı Ae86 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zımpara sonrasında tabiki vernikte bir miktar incelme olur bu sizin kullandığınız zımpara numarasını göre değişir.10 mikronda inceltebilirsiniz 5 mikronda.
    cemin dediği gibi boyaya ne kadar zımpara yaparsan o kadar aşınacaktır fakat bir siyah boya ile kırmızı boya bir değildir.
    misal 10 mikron siyah boya alttaki astar tabakasını örtemez ama siyah boya örtebilir.
    aracın çeşitli yerlerindeki 30 mikron altı ölçüm dalgalanmaları o aracın boyandığı anlamına gelmez.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zaten sorun hiç bişey bilmeden elindeki aletle boyacı kesilenler, örnek veriyorum kapı bandının üst tarafındaki bölgede çizik vardı veya kuş pisliği ve bu da el kadar yerin zımpara yapılmasını gerektirdi. bu ''çok bilen'' arkadaş 20-30 cm uzağındaki noktayı ölçtü 300 çıktı diğer yere geldi 270 çıktı bu sefer gidip bilip bilmeden 300lük kısma (aynı parça ve herhangi bir kıvrım yok) boyalı muamelesi yapar mı acaba diye düşünüyorum. (böyle bir alıcı çıksa laf anlatmaya uğraşmam işine geliyorsa derim zaten o ayrı bir konu) sadece hiç böyle bir işlemde ölçüm yapma imkanı oldu mu şimdiye kadar onu merak ettim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen hatta birisiyle bu konu yüzünden tartıştım. sanki ISO bilmem kaç standardına göre tüm araçların boyası x-y aralığında olmalı gibi bir yaklaşım var. marka/model/metalik/opak fark etmeksizin aynı değerleri görmeye çalışıyorlar ve yine aynı şekilde bu cihaz ne sıklıkta kalibre ediliyor(veya hiç yapıldı mı= belli değil

Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında kızıyosun ama milletimizde bu konunun trickini bulup ilerlemiş her konuda olduğu gibi.
    hangi aracın ne kadar micron kalınlığı olduğunu bilmeleri mümkün değil tabikide.
    boyalı parçaya karar verirken önce gözle muayene ediliyor en emin olunan boyasız denilecek parçadan referans ölçüm alıyorlar.
    misal tavan .
    tavanın çeşitli yerlerinden çok yakın kalınlıkta bir sonuç alındıysa onu diğer yerlerdede görmek istiyorlar.
    100ve üstü macunludur.
    bu kadar basit bir uygulaması var.boya işini bilmek ile kulaktan dolma bilmek arasında çoook fark var ki mesleğin oldğu için buna karşı çıkman çok normal.

30dan fazla fark aynı parça için mi yoksa farklı parçalar için mi geçerlidir?
    opak neyse ama metalik için nasıl oluyor bu 1 karış lokal boya. hadi 2 karış olsun

volkan8086 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emeğine sağlık Cem abi, hardcore style olmuş yine

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    misal tavan .
    100ve üstü macunludur.

El var el var simdi karisin buyuklugundrn hic bahsetmiyor
    74 model sehpa...

fatihdurutuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    son araç gerçekten baya bir hardcore olmuş abi darısı başımıza diyelim

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Fotoşopta fotoların ışık değelerini açıp, lekeleride doku transferi ile yok etmiş gelmiş foruma koyuyor yaşlı kurt.

Puzziyi alcam bi ara senden
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

CagkaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gerek servistekilerin gerekse benim dikkatsizliğim yüzünden direksiyonum inanılmaz kirlenmiş durumda bu son scenic'inkine çok benziyor nasıl ve ne ile temizleyebilirim ? yapay deri kaplı direksiyon

admiral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CagkaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    gerek servistekilerin gerekse benim dikkatsizliğim yüzünden direksiyonum inanılmaz kirlenmiş durumda bu son scenic'inkine çok benziyor nasıl ve ne ile temizleyebilirim ? yapay deri kaplı direksiyon
    Scenic benim aracım. Direksiyondaki durum kirlenme değil aşınma. Deri zamanla aşınmış ve alttan siyah tabaka çıkmış. Ben ince zımpara ile hafiften zımparalayıp bej su bazlı deri boyası ile boyamayı deneyeceğim görünmeyen alt tarafında. Eğer renk çok sırıtmaz ise komple boyamayı planlıyorum. Sonucu buradan paylaşırım.
    Cem in konuyu katlettik. Kızmaz inşallah
    Kendini bil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fotoşopta fotoların ışık değelerini açıp, lekeleride doku transferi ile yok etmiş gelmiş foruma koyuyor yaşlı kurt.

Puzziyi alcam bi ara senden
    Sen puzziyi kullanamazsın gel ben yaparım.Bizde fotoşok yok her şey şeffaf İsteyen gelir bakar çalışırken

Alıntı admiral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Scenic benim aracım. Direksiyondaki durum kirlenme değil aşınma. Deri zamanla aşınmış ve alttan siyah tabaka çıkmış. Ben ince zımpara ile hafiften zımparalayıp bej su bazlı deri boyası ile boyamayı deneyeceğim görünmeyen alt tarafında. Eğer renk çok sırıtmaz ise komple boyamayı planlıyorum. Sonucu buradan paylaşırım.
    Neden kızayım sayfayı inceleyenler en azından fikir edinir yazdıklarımızdan

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Lan evdeki koltukla kullanicam delirtme adami cizerim nano arabani
    25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

AyrtonSenna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cem abi valla emeğine ve sabrına hayranım maşallah diyelim

CagkaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı admiral Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmayın kesinlikle laf söylemek veya başka niyetle yazmadım.

Sorum halen geçerli sunni deri kaplama direksiyonu temizlemek için ne önerirsiniz?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sorum halen geçerli sunni deri kaplama direksiyonu temizlemek için ne önerirsiniz?
    İlk önce genel temizleyici ile gözükmeyen bir yerde deneme yapabilirsin.Sonuç alamazsan deri temizleyici kullanabilirsin.

admiral - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Dostum ben ters bişey demedim, estağfurullah ne kusuru
    Temizleme konusunda cem in dediğini dene bence
    Benimki aşınma olduğu için anlattığım şekilde çare bulmaya çalışacağım
    Kendini bil.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler