User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
20 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: taş izleri sebebiyle rötuş yapılan kaputu boyatmak

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

taş izleri sebebiyle rötuş yapılan kaputu boyatmak

Selamlar 2012 model polo aracım var araç opak siyah detailing yapılmadan önce kaputtaki taş izlerine rötuş yapılması gerektiği söylendi.İçine sertleştirici katın (tavsiyesiyle sanırım haddinden fazla katıldı) rötuş yapıldı sonrasında 2000-2500-3000 zımpara ve aşındırıcı uygulandı ilkiinde başarılı olunmadı sonra daha da profesyonel bi arkadaş el attı o da aynı uygulamayı yaptı araca benim yine de gözüme takılıyor daha yapılacak birşey kalmadı bunu da biliyorum çünkü son yaptırdığım arkadaş işini iyi yapıyor.Gözüme takıldığı için boyasız arabada kaputu boyatsam mı 10-15 tane rötuş için yansıma yapıyor ışığın açılarına otoparkta bakıyorum bişey yok dışarda bakıyorum gölgede bariz belli o da rahatsız ediyor arabayı yıkayasım gelmiyor temizken daha belli oluyor yoksa böle binmeye devam mı etsem satana kadar 1 sene civarı ?

ceyhun737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben olsam kesinlikle boyatmam arabanız pert muamelesi görüyor türkiyede

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    göz görmeyince gönül katlanır hesabı kaputa bi koruma filmi çektirin biraz daha belirginliği azalır ve bu süre zarfında gelmesi muhtemel taşlardan korur aracı .

bi diğer tavsiyemde turtle ın renkli cilası var onun siyah olanını uygulayın.. ben kırmızı corsama kırmızı olanını uygulamıştım. araç boyasız ve 2004 modeldi. tavanında dahi küçük küçük taş izi vardı . bi nebze işe yaradı .

ilker AKTAŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bi fotoğraf koyabilir misiniz belki yardımcı olabilirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taş izleri zaten rötuş yapıldı şuan beyazlık yok sonradan yapılan rötuşların yansımaları var zımpara yapılmasına rağmen belki 10 kişi baksa göremez hele tozluyken ama ben bildiğim için kafayı taktım arabaya binerken 50 kere inceliyorum kaputu.Resimlerde falan çıkmıyor yakınına girince görüyorum o da yansıma yapıyor rötuşlar ufak ufak göçük gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada mikron boyayada maslaktan tanınmış bi usta 1000 lira fiyat çekti sadece bu rahatsızlığımdan boyanacak düzeltme macunlama falan gerekmiyor.Derdim zaten boyanın makinede anlaşılmaması değil boyatıcaksam kusursuz işçilik yapılsın ama rakam bayağ uçuk.

ilker AKTAŞ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çamurluklarla aynı tonda folyo bulup sadece kaputu kaplatabilirsiniz içinize sinerse tabi en azından kaput gözünüzü tırmalamaz satarkende boyalı demektense bu daha mantıklı bi tercih

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok o şekilde siyah folyo düşünmüyorum ama şeffaf folyo belki temizken olan yansımayı alabilir onu bi ara maslakta tanzer abiye soracağım.Rötuşlar zımparalancağı kadar zımparalandı dahası mümkün değil pek ya kaputu boyatıcam 10-15 rötuş için üstten yada böle kalıcak eminim satarken farkına bile varılmaz benim taktıkların genelde satılırken konusu bile geçmiyor

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı driver_can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok o şekilde siyah folyo düşünmüyorum ama şeffaf folyo belki temizken olan yansımayı alabilir onu bi ara maslakta tanzer abiye soracağım.Rötuşlar zımparalancağı kadar zımparalandı dahası mümkün değil pek ya kaputu boyatıcam 10-15 rötuş için üstten yada böle kalıcak eminim satarken farkına bile varılmaz benim taktıkların genelde satılırken konusu bile geçmiyor
    Bence boyatmayın.Şu anda gözünüze takılır ama alışacaksınız zamanla.Ülkemizde boya konusu çok saçma bir yere gitmeye başladı.1000 lira ise çok uçuk bir rakam.1000 liraya kaput boyuyorsa 5000 liraya araba boyar o usta.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen arabayı 5-6 binden aşağıya boyamaz o da ufak arabayı dediğim gibi derdim satarken boyatınca anlaşılmaması değil zaten makinede kusursuz işçilik yapılması için net ortamında övülen bi ustayı arayıp fiyat aldım.Yoksa babam da oto tamircisi boyacı arkadaşları da var ama onlar boyatmamı istemezler biliyorum yorumlardan sonra bende öle düşünmeye başladım.

rcpyldz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracımın kaputunda 100 den fazla tas ızı vardı rutuşla olacak gibi degildi iyi bir boyacı boyamaya 300 tl istedi bende o paraya boyalı kaput alıp taktım boyasızı çatıda duruyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Artik o boyali araba satilmaz alinmaz muhabbeti kalmadi gibi birsey bence kalmamalida.. Hani alici cok rahatsizdir orasini bilemem. Sonucta buyuk sehirde arabayi korumak artik imkansiz neredeyse . Kus pisligi yanigi yada tas lekesi ile duracagina araba cok kaliteli bir yerde boyatilip temiz durmasi daha mantikli

Satis sirasinda zorluluk yasamamak icin yapilacak sey cok basit. Boyadan onceki halini fotograflayin olsum bitsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende öle düşünüyorum normalde usta olan adam anlar neden boyandığını darbeden mi yoksa taş izi-çizikten dolayı mı diye biraz bekleyeceğim hem havalarda biraz toparlasın çok rahatsızlık vermeye devam ederse gözüme boyatırım resimleri mevcut zaten boyatmadan da çekerim almak istemeyen almaz ne arabalar satılıyor çok şükür arabamın bi kusuru yok çokta severek aldım sadece gözüm alışık değil belki de çok normal olması gereken görüntü budur.Sırf bu yüzden iki kere polisaj yaptırdım maddi manevi zaten bayağ külfetli oldu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten isini bilen adam boyanip boyanmadigina degil altindaki iscilige bakar. Macun durumu, ton farki vs .. sahsen ben sagi solu cizik yada lekeli alacagima boyali alirim yeterki duzgun boyanmis olsun

ÜSTÜNERC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence boyatmayın satarken cok daha fazla değer kaybedıyor ve uğraştırıyor.En güzeli boyalar çıktıkca tekrar rötüş yaptırmak.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten sorun boyaların çıkmaması tinerle falan denedim rötuşlar çıkmıyor sertleştirici kattılar o da fazla kaçmış yoksa eski hali okadar rahatsız edicek kadar taş izi yoktu.

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    zamanla üstüne kir toz pislik vs geldikçe yıkandıkça silikleşir gözünede batmaz.tanımadığın veya durumu bilmeyen arkadaşlarına(işi bilen yani) gidipte bönbön bakmasın kaputa sor ki eminim tahminim kimse o rötüşları vs görmicektir.Sen de takma kafana boyasız arabanıda boyatma derim ne gerek var.
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sizde haklısınız ama dediğim gibi göz taktım mı takıyor malesef yoksa tabiki bende boyatmak istemem boyasız arabada kaputu

ceyhun737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir de kaput yani hani direk pert muamelesi diyorum ya hiç boyatma bence

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)