User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
70 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Detailingde moda ve modasi gecen urunler

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2000 li yılların başından kipa da blue coral diye bir marka vardı sonra kayboldu piyasadan cilası gayet güzeldi. Farecle G3 aslında çok iyi pastadır ancak ucuz olduğu için sanayide kullanılır adı sanayi pastasına çıktı ama bence gayet iyi bir pastadır.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı oguzedr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Popi ürünler pek yazılmamış onlarıda ilave etsek
    Farecla nin her urunu cok iyi, prof. sanayi urunleri zaten. Icinde silikon, parlatici cizik doldurucu olmuyor, boya dukkanlarina uygun urunler, su bazli genelde..

Hare giderici g10 ve dark glaze kullaniyorum, acaip memnunum, fiyatlari da abartili degil.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Menzerna vardı pasta olarak bir aralar. Tabi ben hala kullanıyorum ve hatta 2 senedir bitiremediğim FK1000P yide kullanmaya devam. Nanoya geçemedik daha

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Nxt'nin dolgusuda öyle aman aman değil ki. Ama nedense 79 TL'yi o cilaya ısrarla vermek isteyenler var; diyecek birşey yok. Henüz nano teknoloji cilalar kullanmadan önce bende bir kere nxt almıştım, ama her ay cila sürmekten bıkmıştım, üstelik kolay temizlik olması içinde yardımcı bir ürün değildi.

Proteo'dan da bir ara o kadar çok bahseden olmuştu ki sonunda bende kampanyadan 5lt kadar almıştım. Bir ara bitsin diye mazgaldan boşaltmayı bile düşünmüştüm.

DW forumda bir ara sevilen migliore markasının 3 ürününden almıştım; 3 ürünüde beğenemedim, elimi sürmez oldum.

Aradığım ve istediğim herşeyi Japon markaların arasında buldum ve huzur oldum. Şu ara sadece fiyatı cazip gelen ve hiç kullanmadığım ürünler denk gelirse alıp kullanıyorum. Onun dışında favorim soft99, crsytal concept, gtechniq, gyeon, hikari ve henüz ismini paylaşmak istemediğim 2 japon markanın ürünleri.

Moda veya modası geçmesi değilde; ne istediğin ve ürünün ne yapabildiği önemli. Benim için önemli olan uzun süre koruma, basınçlı su ile kirlerin çoğunun akıp gitmesi, uzun vadede dairesel çizik oluşumunu engellemek...vs Bunun ederi 250 TL ise düşünmeden o parayı bayılırım.

Şu aracımda 5 markanın ürünleri var. (Gtechniq, Gyeon, Max-Protect, Soft99 ve testlerini sürdüğüm Japon markanın cilaları). Şu an bulunduğum yer şantiye değil resmen off-road parkuru kıvamında, çamur, toz, çakıl, kum ne ararsan var. (Bende de küfürün en alası var) Soft99 Black&black lastik parlatıcı (hatta coating yazmışlar ki resmen bir tabaka oluşuyor) 2 ay koruma sağlar vaadini o ortamda bile elde edebildim. Şimdi 2 ay boyunca bu kadar boktan yolda lastikler parlak kalabildiyse ben ne halt etmeye gidip başka lastik parlataıcı alayım ki?

Sezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Meguiars nxt: Berbat bir urun olmasina ragmen, firma adiyla ve cizik kaplamasi yuzunden acaip sevildi. Isi ogrenenen hemen birakti.

Bu benim, ama hala bırakamadım çünkü hala çok amatörüm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şampuan olarak tavsiyeleriniz nedir yardımcı olursanız sevinirim...3d wash &wax mı ? - Meguiars wash & wax mı ? - Chemical guys mr pink mi? yardımcı olursanız sevinirim elimde 3 D nin wash & wax ı war ama diğer ürünler daha iyi ise almayı düşünüyorum

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    NXT ben de şuan bitsin diye hızlı cila ayarına getirdim her yıkama sonrası uyguluyorum.
    ag srp bi gazla aldım çok kullanmadım duruyor. bir ürün daha var adını bile hatırlamıyorum geçen çantadan çıktı.
    cg scratch swirl b-gone yine bir gazla alıp kullanmadığım bir ürün (kullanmasını beceremedim nedense)
    aslında tamamen sağda solda foto görüp gaza gelerek alıyorum.
    şu aralar soft99 fusso almayı düşünüyorum. kafamdaki ise srp+fusso+gyeon cure
    hatta konuda gördüm ve videoyu izledim Soft99 Black&black ilgimi çekti

ilbeyyagci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 senedir bu olaylara merak sardım. Farkettiklerim;

1) Pazara yeni giriş yapan bir ürün çok ilgi çekiyor. Forumlarda birkaç uygulayıcı da iyi derse, güzel bi yutup videosu ile de desteklenince uçuyor. Yorumlar kalıcılık ve uzun dönem testi yapılmadan yazıldığı için ilerde yazılan olumsuz yazılar ürünü bitiriyor.

2) Eskiden pazarda az marka olmasından ötürü Meguiars yürüyüp gitmiş gibi. Az eli-yüzü düzgün semtlerde açılan Meg bayileri de markanın premium görünmesine sebep olmuş sanki.

3) Bir forumun sponsoru bir ürün-mark getirmişse ister istemez o ürün-marka övülüyor. Tarafsızca yorum yazılamıyor. Yönetimler de buna göz yumuyor. Olumsuz yorumlar zor kabul ediliyor gibi. Hakan abi gibi ürünü hakkıyla kullanıp objektif şekilde yazabilen insan sayısı çok az.

4) İnternetin heryerinde olduğu gibi bu konuda da kirlilik mevcut. Ürün açıklamalarına bakın, nerdeyse tüm cilalar ''çizik'' kapatıyor. Yahu arkadaş bu çiziğin niteliği nedir? Nasıl kapatır diye soran yok. İngilizce-Türkçe çeviride zaten at izi it izine karışmış durumda. Herşey ''pasta-cila'', herşey ''polish''.

5) Modaya gelecek olursak; Teknoloji geliştikçe geride kalmış ürünlere kötü gözle bakılıyor. Nano teknolojisiz (nano ne demekse,önüne gelen nano diyor) ürünler tükaka oluyor. Halbuki adamın aracının boyası-verniği o eski dediği ürünlerle de gayet güzel sonuç veriyor. Ama amatör olmasına rağmen gidip uygulaması zor veya riskli ürünler tercih edilebiliyor.

6) Bir sorun da bölünmüş ürünlerle ilgili. Özellikle son 1 aydaki Soft99 konusunda gözüme birşey çarptı. Önceden 40 gramı 25-30 liraya satılan ürünler artık farklı mecralarda 200 gr kapalı pakedinde 60-65 liralara satılmaya başlandı. Geçmiş zamanlardaki satışlar göz önüne alınırsa aradaki kâr korkutucu düzeylere çıkıyor. Ürünler bölünmeli mi ? Bölünmede kıstas ne olmalı ? Diğer yandan ''herkes çok ürün almak zorunda değil, ihtiyacı 40 gram ise ne olacak'' görüşü de var.

Bilemiyorum Altan.

Burak E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zamanında meg 105 205 kulanırdım sonrasında s30-s40 keşfedince ona geçiş yaptım ama hala wax kullanımda soft 99 kullanıyorum ve yeni olarak gyeon kullanıma başladım ondanda memnunum teknolojı ilerleyince ürünlerde degişiklik oluyor ama wax konusunda soft 99 üstüne başka bişi kullanmam yüksek ihtimal
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına gelmişti bi yarım saat 1-2-3 kesicide gittik düzeldi.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatmin olan arkadaslar olarak elele tutuşup titreyerek boşalalım

ceyhun737 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki Chemical Guys Cherry wax ile aynı işlevi görebilecek aynı ayarda yada daha üst bir ürün tavsiye edebilir misiniz bana bende alayım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende çok kaliteli bir şampuan tavsiyesi istiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bende çok kaliteli bir şampuan tavsiyesi istiyorum
    4 aydır detailing ile ilgileniyorum. Neye göre kaliteli kime göre kaliteli?

http://www.detailingdukkani.com/urun...itre_8051.aspx
    http://www.detailingdukkani.com/urun...itre_5791.aspx
    http://www.detailingdukkani.com/urun...nmus_2534.aspx

Kimi ürünlerin arasında ciddi fiyat farkı var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4 aydır detailing ile ilgileniyorum. Neye göre kaliteli kime göre kaliteli?

http://www.detailingdukkani.com/urun...itre_8051.aspx
    http://www.detailingdukkani.com/urun...itre_5791.aspx
    http://www.detailingdukkani.com/urun...nmus_2534.aspx

Kimi ürünlerin arasında ciddi fiyat farkı var.
    dostum bende suanda 3d wash & wax kullanıyorum ama chemical guy ın mr pink i ile meguiars ın (sarı şampuanı) wash & wax ın benim kullandığım şampuandan artısı var mı merak ediyorum?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    dostum bende suanda 3d wash & wax kullanıyorum ama chemical guy ın mr pink i ile meguiars ın (sarı şampuanı) wash & wax ın benim kullandığım şampuandan artısı var mı merak ediyorum?
    Amatör olduğumuz için o farkı biz pek anlamayız. Bu aynı açık hava filtresi takıp 5 HP aldığını sanmak gibi birşey. Kir sökmemesinden şikayetçiyseniz snow foam (köpük atma makinesi veya pompa) ile iyice köpükleyip durularsınız sonra da 3D geçersiniz çift kova

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Hakan senelerdir Japon menseeelinurun diyorsun, bu japon yapimi urunun markasi nedir, neden gizlidir

Proteo, plastin sisesini delip kitapligi mahvetmisti, o zamandan beri asiri gicigim ona, dls150 filab da acaip agresif.

araciniz bakimli ve koruma sahibi ise ustune surdugunu cilali sampuan urunleri , o kaplamanin ustune bir kat daha atiyor, o urunun ozelliklerini sakliyor.

Nano kaplamanin ustune wax atmak sizin icin ne kadar gerekliyse, cilali sampuan da o o kadar gerekli. Eskiden, zamanim varken, ben de yapiyordum ama artik zaman ve nakit kaybi olarak goruyorum.

Iyi bir kaplamaniz varsa ph notr bir temizleyici isinizi gorur, e-maxx in araba sampuani ucuz ve guzel, tortu cila vb birakmiyor, yada direk kremsiz sivi sabun kullanin, pril de sanilanin aksine ph notr dur ve yag sokucu ozelligi disinda hic bir zarari yok...

Bu arada ph notr un sebebi de elinize zarar vermesin diye ph 5-9 araligi o kadar da zararli degil zaten..

Bir ara da herkes meguiars endurance aliyordu, hala populer mi o?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    meguiars endurance hala popüler ama uygulaması zahmetli diye soft99 tire wax'a yöneliyor millet

birde sarp varmış eskilerden çokca ününü duydum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Bu arada parlaklik isik yansimanin acisi ile alakali birseydir, zemin ne kadar prussuz ise o kadar cok parlar, arac uzerindeki vernik tabakasi da optik olarak ayna gorevi goruyor.

Cila sanilanin aksine parlaklikta cok etkili degildir, en cok parlatan cila en kalin tabana birakan, vernigin arasina ve ustune en iyi sekilde nufus eden ciladir.

Polisaj yapilmis yuzeyler cila olmadan da parlar, hatta dw de bir test yapmislardi, cok iyi parlayan bir arabaya , 5 dolarlik bir cila surup (formula 1 marka galiba), bu ne marka demislerdi. Herkes swisswaxlari vb saymisti

Sonra da cila formula1 , polisajli, cilasiz hali bile parlak diye aciklamislardi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    meguiars endurance hala popüler ama uygulaması zahmetli diye soft99 tire wax'a yöneliyor millet

valla sarp senelerdir var, sanirim badem yagi o. Badem yagi ise cok guzel, ayakkabilara filan surulur esas, digal malzeme.

ama ben omrumde hic kutusunu gormedim.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Soft99 Black&Black kullandım 2 ay boyunca kir tutmadı.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)