Soft99 Extra Gold shampoo aslýnda glass coating yani camsý yüzey yaratan nano teknoloji üretimi cila uygulanmýþ yüzeylere takviye amaçlý kullanýlmasý tavsiye edilen bir þampuan. Yaklaþýk 7 ay ve 6000km önce japon menþeeli bir cilayý araç yüzeyine uygulamýþtým. Su iticilik kaputta biraz azalmaya baþlamýþtý ve bende fýrsat bu fýrsat diyerek Soft99 Extra Gold'u denedim.
7 aydýr cila için herhangi bir takviye kullanmamýþtým. Stjarnagloss red snö ön yýkama þampuanýnýn etkisi olsa gerek, özellikle kaputta boncuklarýn biraz yayýlmaya baþladýðýný gözlemledim. Koruma devam ediyor ama inceden bir bozulma söz konusu olmuþ. Elimde cilaya takviye amaçlý quick detailer veya türevi ürün yoktu tek çare Soft99 Extra Gold'u denemekti. Soft99'un bu ürününü her tipte boyaya kullanabiliyorsunuz. Kullaným þekli 1Lt'lik kovaya 2-3 kapak þampuan dökmek yönündeydi ama ben daha etkili olacaðýný düþündüðüm süngere ürün dökme yöntemini kullandým. Videoda ürünü dökerken elimin ayarý kaçmýþ ama o kadar ürün ile tüm otomobili yýkadým. Yani 5lt kovaya 10 kapak dökeceðime yaklaþýk ayný miktarý süngere döktüm.
Sonuç, videodan da görüleceði üzere gayet tatminkar. Ürün çok hýzlý reaksiyon veriyor.
Ürünü kimyasaladamlar.com adresinden temin ettim. Ben aldýðýmda fiyatý daha uygundu ama þuanki fiyatý da 750ml'lik þampuan için fena sayýlmaz. Neticede ithal ürün, döviz kurlarý, gümrük vergisi...vs ile fiyat yukarý çýkýyor. Ancak, ayda 1 kullaným ile 1 sene rahat rahat yeter diye düþünüyorum.
Ahanda videosu
https://www.youtube.com/watch?v=pITag_gSCaU