User Tag List

18 sonuçtan 1 ile 18 arası

Konu: Yıkamadan sonra yapılabilicekler

AdoneuS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yıkamadan sonra yapılabilicekler

Merhaba araç bakımları baya geniş çaplıdır ve maliyetlidirde bunun farkındayım malesef oturdugum yer pek müsait değil 5.kattayım ne süpürge indirebiliyorum nede bişey oyüzden aracımı benzinlikde yıkamak zorunda kalıyorum benzinlikde süpürüyorum vs. aracımı yıkarken gerçekdende kendi rengi çok güzel ortaya çıkıyo fakat kurutunca fln mat'lık oluşuyo aracım 2000 toyota yaris haki yeşili simli yıkamadan sonra neler uygulayabilirim kendim elimle yapıcam neler yapılması gerekiyosa tavsiyelerinize ihtiyacım var şimdiden teşekkür ederim

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Önce pasta cila atılması gerekir makineyle fiyatı 150 lira civarıydı sanırım

hare giderici ve boya koruma uygulaması iyi olur

ondan sonra yıkama sonraları el ile hızlı cila veya direk krem şekli cila kullanabilirsiniz

ben ayda 1 wax atıyorum arabaya boya bebek poposu gibi yumuşacık oluyor ve parlaklık harika

Pasta öncesi, sonrası 50/50 sonuç sağ taraf yapılı hali ( sadece pasta atıldı burda )

wax sonrası

- Bize Her Yer TRABZON

mimit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    genel olarak ilgilenmek istiyorsanız bile bir defaya mahsus dışarıda aracınıza güzel bir pasta cila yaptırın, sonrasında uygun bakım ürünleri ile yapılan işlemi destekleyerek uzun süre parlaklık ve koruma sağlayabilirsiniz, iç dış plastik trim aksamlar için ürünler alıp bu parçaların bakımlarını,jant temizleme sıvısı ile kaba da olsa balata kirini demir tozunu temizleyebilirsiniz. bu pasta cila işi her yerde yaptırılmaz ama yani çok uygun fiyatada yaptırılır ama kullanılacak malzemenin kalitesi de o oranda olur.

SinanAdalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlarında dediği gibi, merdiven altı tarzında olmayan bi yere pasta-cila yaptır sonra hızlı cila vs ile boyanın parlaklığını sağlarsın kardesim. Hangi malzemeyide kullanman gerektiği çeşitleriyle detailing bölümünde mevcut. Hey gidi yaris hey.. ilk arabamdı 2005
    İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..

HONDAHAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de arkadaşlara katılıyorum, önce prof. bir yere uygulama yaptırırsan alt yapın sağlam olur, sonrasında hem az uğraşırsın hem de uğraştığına değer.

Kendin uğraşmayı seviyorsan katı da kafana takma. Ben de 5. kattayım ama arabayla uğraşmak öyle deşarj ediyor ki üşenmeden uğraşıyorum. Bir kova + 5 lik su indirdinmi bahçedeki çiçeklere bile su kalıyor. Çok kirliyse benzinlikte bir tazyikli su tutturur, 1 TL lik makine ile de içini çekersin, sonrası evin önünde detay.
    Sonax ın sprey cilası gayet iyi, tavsiye ederim. Aracı kurulamadan sıkıp sonra kuruluyorsun.
    http://urun.n11.com/cila/sonax-hizli...w&gclsrc=aw.ds
    Yıkama sonrasında Carpex de çok iyi
    http://urun.n11.com/cila/carpex-expr...A&gclsrc=aw.ds

Ürünleri gör diye link koydum, fiyat bilmiyorum daha uyguna da bulunabilir. Koçtaş, Bauhaus gibi yerlerde var.

xcel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gyeon cure. Başka ürüne gerek yok.

iztuzu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşların dediği gibi merdiven altı olmayan bir yerde ve işini bilen bir ustaya boya koruma yaptırın.

İlerleyen zamanlarda kil+glaze+wax+hızlı cila ile arabanızı parlaklaştırırsınız. Kil ve glaze yılda 2-3 kez yeterli olmakla birlikte makine ile yapılırsa daha kolay olur ama el ile de birkaç saatte etki verebilecek bir uğraş. İlk ikisi olmazsa olmaz değil ama 3 ve 4. aşamalardaki kuru ve hızlı wax gerekli. Aracınızın rengini bilmediğim için tam bir marka önermiyorum kuru wax için.

Arabayı benzinlikte yıkarken: Benzinlikteki köpük makinesini (içindeki kostik ve diğer arabaya zararlı kimyasalları) kullanmayın. Oto şampuanı alarak çift kova yöntemiyle bu iş için özel üretilen yıkama eldivenleriyle kendiniz yıkayın. Yine özel fiber beziyle kurulayıp wax aşamasına rahatlıkla geçebilirsiniz. Katı wax sizi ortalama dört yıkama götürür, ıslak wax her hafta 5 dakikada atılabilir. Arabanızda sular dans ederken parlaklığı da mükemmel olur.

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Size el ile uygulayabileceğiniz hatta en az 10 kere tekrarlayabileceğiniz bir ürün seti sunabilirim.

Kil :
    http://detailbox.com.tr/yuzey-temizl...lay-100-gr-814

El ile uygulanabilen çizik giderici ve parlatıcı :
    http://detailbox.com.tr/elle-uygulan...pple-500ml-531

Özel aplikatörü :
    Çift Yönlü Ped - DUAL FOAM APPLICATOR

Isterseniz bez ve şampuan gibi ekstra ürünler de listeye eklenebilir.

berk1577 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence ilk önce aracınızı benzinliklerde bulunan köpükle yıkamayın içinde ki kostik araba renginin matlaşmasına neden oluyor. İlk önce arkadaşlarında dediği gibi bir defaya mahsus iyi bir yerde pasta-cila attırabilirsiniz. Ardından ayda bir olarak aracınıza wax işlemi uygulayabilirsiniz. Bunun yanında aracınızı bilindik marka şampuanlarla yıkamınızı tavsiye ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araba yıkatmak tam bir sorun, sitede oturunca kendi arabanı yıkama yapman imkansız.
    Yıkamacıya kendi şampuanımla gidiyorum adamlar teşekkür edeceğine ters ters bakıyor....
    Çift kova diyorum o ne diyorlar, fırça vurma diyorum temizlenmez diyorlar...

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benzinliklerde yada x yerde fark etmez. Arabaya kuyu suyu deydiği sürece matlaşmaması için hep daha fazla uğraşırsınız. Biraz ilgiyi bırakın matlaşma anında başlar.

Bence esas püf nokta bu

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benzinliklerde yada x yerde fark etmez. Arabaya kuyu suyu deydiği sürece matlaşmaması için hep daha fazla uğraşırsınız. Biraz ilgiyi bırakın matlaşma anında başlar.

Bence esas püf nokta bu
    Su ana materyal ama yine de diğer kimyasallara göre daha masum. Bu sebepten aracınıza değen kimyasalları bir daha gözden geçirin, matlaşmanın önüne geçmeniz pek mümkün

MehmetOrkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıkama sonrası ıslak aracın üzerine hangi sprey cila kullanmalıyız ? Fiyat/performans ürünü olarak . 2 yıkamada bir kullanabilirim.
    RollaFx Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon,Stop ve Reflektör <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far <--> Anatomik Spoiler <--> Pioneer Müzik Sistemi-etna81.blogspot.com.tr

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiyat performans diyorsanız atas idrolak veya carwax nano shine.

biraz da koruma sağlasın diyorsanız eğer gyeon wetcoat veya nanolex washcoat.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi Atas idrolak hem uygun hem çok uzun süre kullanabilirim gibi geldi. Gyeon wetcoat ise çok kaliteli duruyor ama idrolak kadar uzun süre kullanamam biter sanki .

her iki yıkamada bir kullanacağımı düşünürsek ?
    Atas idrolak mı yoksa gyeon wetcoat mı
    RollaFx Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon,Stop ve Reflektör <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far <--> Anatomik Spoiler <--> Pioneer Müzik Sistemi-etna81.blogspot.com.tr

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    idrolak 10 gün/ bir yıkama dayanır sadece.

ama 1 ye 20 karıştırıldığı için, ve litresi 15-20 tl olduğu için evrendeki en ucuz hızlı ciladır heralde

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ranthor Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    idrolak 10 gün/ bir yıkama dayanır sadece.

ama 1 ye 20 karıştırıldığı için, ve litresi 15-20 tl olduğu için evrendeki en ucuz hızlı ciladır heralde
    Ozan abi peki sulandırma oranı azaltılsa (daha az su daha çok idrolak) dayanım süresi artar mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki kuru olarak yaparsak ATAS HYDROREP bu ürün nasıl ? idrolak mı hydrorep mi daha iyi parlaklık ve iticilik konusunda

Tabi hydrorep uzun süre kullanıma uygun değil çünkü 1/3

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)