User Tag List

Sayfa 142/306 İlkİlk ... 4292132140141142143144152192242 ... SonSon
5796 sonuçtan 2.680 ile 2.698 arası

Konu: Car care ürünleri hakkındaki her türlü soru buraya...

lrfan
    Misafir
    Amaç kirin içine işleyebilmesi için yeteri kadar yüzeyde kalabilecek özellikte köpük püskürtebilmesi.

Orijinal aksesuarların attığı köpük su akıp gidiyor. Yakın zamanda Karcher'in orijinal aksesuarı olan Karcher köpük tankını denedi arkadaşlar memnun kalmadılar.

Ben de Nilfisk makine var, temizlik işlerinde profesyonel bir marka, makine ile gelen köpük tankını denedim ve anında yok ettim

İşte bir orijinal tank örneği (marka vermeyeyim, zira hepsi böyle ), içindeki de iyi köpük yaptığı bilinen bir ürün

16v - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı ürün şaşırtıcı şekilde farklı tüplerde farklı köpükler üretebiliyor.Köpük işininin yogunlugunu çogu kişi görüntü için istiyor o yüzden açıklamana istedim

lrfan
    Misafir
    Alıntı 16v Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı ürün şaşırtıcı şekilde farklı tüplerde farklı köpükler üretebiliyor.Köpük işininin yogunlugunu çogu kişi görüntü için istiyor o yüzden açıklamana istedim

Doğrudur, kimisi köpüğe çok meraklı, snow foamdan şaşmasınlar o zaman, traş köpüğü gibi meret

Çok köpük yapmayan ama yüzeye iyi tutunan ve kiri iyi söken markalardan biri Bilt Hamber Auto Foam. Sample gelmişti, çok güzel kir söktü.

Eğer aracı kuruladığınız bez kirleniyorsa yıkama aşamasında bir yerde sorun var demektir (akla ilk geleni kötü şampuan), kurularken bez kirleniyorsa dairesel çizikler eklediğinin güzel bir işareti

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki bu kopukler onceden surdugumuz nxt'yi colli'yi vs. alir mi? yoksa meguiars sampuan mi daha iyidir cilayi almadan temizleme konusunda? benim tercihim sadece kiri soksun cilaya vs. dokunmasin ama hangisi daha uygun onu bilmiyorum..

EMG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    köpükte kullansan şampuanda kullansan doğru oranda karışım yapmadıkça waxı çalar canım

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    140 bar altında bir basınçlı makine sadece çocuk oyuncağı gibi kalıyor. adam gibi verim isteniyorsa en az 160 bar olması lazım basıncın. zaten profesyonel aletler 200 bardan başlar basınçları oto yıkamacılar genelde 300 barlık olanlardan kullanır. belli bir basınca kadarda elektrikli makinelerin içinde süpürge motorunun sistemi kullanılıyor, fakat 160 bardan sonra pistonlu yani profesyonel olan modelden olmak zorunda çünkü süpürge tipler üretemiyor o basıncı. tabi fiyatta bir hayli artıyor bi pistonlu sisteme geçince.

köpük atan aparatlar irfan abininde dediği gibi kendi aparatları köpük için dizayn edilmemiş. ilaçlama tüpü olarak geçiyor zaten adları. amacı köpürtmek değil amacı iki karışımdanda yeteri kadar yüzeye püskürtmek. zaten köpürten ürünlerin mekanizması tamamen farklı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki bu kopukler onceden surdugumuz nxt'yi colli'yi vs. alir mi? yoksa meguiars sampuan mi daha iyidir cilayi almadan temizleme konusunda? benim tercihim sadece kiri soksun cilaya vs. dokunmasin ama hangisi daha uygun onu bilmiyorum..
    Irfan abinin koyduğu yıkamacılardaki vs köpüklerden değil normal yıkama şampuanı. Normal nxt şampuanda koysan yine bu şekilde olur tabi markaya göre biraz farkeder. O resimdeki köpüğü asıl sağlayan Snow foam denilen zımbırtı süper bişey ama fiyatıda bayağa sağlam

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    59 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -Aydın- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Irfan abinin koyduğu yıkamacılardaki vs köpüklerden değil normal yıkama şampuanı. Normal nxt şampuanda koysan yine bu şekilde olur tabi markaya göre biraz farkeder. O resimdeki köpüğü asıl sağlayan Snow foam denilen zımbırtı süper bişey ama fiyatıda bayağa sağlam
    hee tamam o zaman o halde dursun simdilik

lrfan
    Misafir
    Doğru konsantrasyonda şampuan ya da snow foam öyle kolayca wax sökmez. Ama yazıldığı gibi, her yıkama her yağmur her silme waxtan biraz alır. Alsın ki yeniden atalım

Waxı daha kolay sökmenin yolu köpük tankına 1:10 APC koymak

Özellikle yeni wax atarken eskisini sökmek iyidir, wax temiz yüzeye daha iyi tutunur ve parlaklığı daha güzel gösterir.

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    bende de aynı bu zımbırtıdan var asala köpük üretemiyor, sebebi kesinlikle ağzının genişi olması. Dar yerden çıkmadığı sürece köpük üretmesi imkansız
    Built to fall....

lrfan
    Misafir
    Foam lance denen after market üründe 2 tane ayar var, biri üstte (köpük oranı ayarı), diğeri ise ağzı kontrol eden 2. ayar. İstediğin köpük şeklini verebiliyorsun bu 2 ayar ile.

Eğer yeriniz müsaitse, basınçlı makineniz varsa harika bir ürün. Biraz pahalı ama (120 TL) kendini kısa sürede amorti eder.

16v - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yıkama makinelerinde basınc kadar önemli faktorde su debisidir dakikada kaç lt su tükettigidir.Basıncın yüksek olması su debisi az oldukça işe yaramaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Suyun yoğunluğunun haricinde kullanılan ürün,yıkamadaki titizlik çok önemli ,sen istediğin kadar güzel ürün kullan aracı nasıl yıkamayı bilmiyorsan ürününü makinanın yapabileceği hiç birşey yok Araç üzerindeki cilayı almaya gelince onun önüne geçemezsiniz ,misal olarak elinizi temizlediniz yıkadınız nemlendiriciyi sürdünüz bitti ,elinizin o şekilde durmasını nasıl sağlayabilirsiniz ? örnek biraz düz mantık olabilir idare edin irfan üstadın dediği gibi aracı yıkadınız ve kurulama işlemine geçtiniz bezinizde kir kalıyorsa tekrardan yıkamak en güzeli olur,yoksa dairesel çizikler başınızı döndürür ,aracınızı temizlettiiniz yerde dikkat edin eğer bezde kir kalıyorsa kullandığı ürünün kalitesini denetlemiş olursunuz

Saygılar .
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .

gambit49 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    irfan abi sayesinde hergun yeni seyler ogreniyoruz sagolasin abi

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaw benim motor blow off yüzünden acaip yağ olmuş, özellikle intercooler kısmı

Hangi ürünü tavsiye edersiniz ? APC olur mu die düşünüyorum kafamda ama,

nasıl bir yöntem uygulamak gerek, benim düşüncem hangi ürün yağı çözüyorsa motora girişip çözülmesini bekledikten sonra, basınçlı su tutmak bilmem siz ne dersiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaw benim motor blow off yüzünden acaip yağ olmuş, özellikle intercooler kısmı

Hangi ürünü tavsiye edersiniz ? APC olur mu die düşünüyorum kafamda ama,

nasıl bir yöntem uygulamak gerek, benim düşüncem hangi ürün yağı çözüyorsa motora girişip çözülmesini bekledikten sonra, basınçlı su tutmak bilmem siz ne dersiniz
    balata spreyi denesene ibrahim biraz kasap gibi oldu ama balata spreyi ile yagı temizleyip sonra normal motor temizleyici

TechTurkey FaBeRgE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gambit49 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    balata spreyi denesene ibrahim biraz kasap gibi oldu ama balata spreyi ile yagı temizleyip sonra normal motor temizleyici
    o var bende Ömer'cim ama bana kökten bir çözüm lazım, o sıra motoruda yıkarım belki

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motoru daha hic temizletmemis biri olarak ona bisey diyemiycem

TechTurkey Ogedov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla araç psa grubu aracı olduğu için kesinlikle tavsiye etmem motora direkt su tutmayı soketlerin su alması durumunda aklına gelebilecek bütün arıza lambalarını aynı anda yakabilirsin citroen yetkili servisi olduğum için tecrübeyle sabittir. ki zaten aracın orjinalinde motor içerisindeki plastik üst korumalarında basıçnlı su tutmayın die işarette vardır!

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)

1. jRMix