1e1 veya 3e1 sulandırıp kullanabilirsiniz yerine göre. motor için genel temizleyici kullanıp sonuç almadığınız için mi ipa düşünüyorsunuz ?
1e1 veya 3e1 sulandırıp kullanabilirsiniz yerine göre. motor için genel temizleyici kullanıp sonuç almadığınız için mi ipa düşünüyorsunuz ?
Yok elimde 1 litre falan ipa var isimi gorurse kullanmak istiyorum. Sadece plastige borulara zarari olur mu bilmiyorum
00' Civic 1.6IES
Car Care deyince turtle wax ürülerinden asla vaz geçmem , adamlar boya koruma da dünya lideri, fakat türkiye de pek yaygın değil.Turtlewax sektöründe 1 numara
G buradan ürünlerin detaylı açıklamasına ve çeşitliliğine ulaşabilirsiniz.
Cam pastasi ve cam temizleyici urunlerle gecme olasiligi oldukca muhtemel.
Cogu uygulama merkezinde bulamasaniz bile kendiniz kolayca temin edebilip uygulatabilirsiniz.
Markalarin teknolojileri yenileme konusunda calismalari var fakat TW bu konuda benim fikrimce geriden geliyor. Tabiki belli bir alici kitlesi var ama TR'de ayni fiyat bandinda daha iyi urunler bulabileceginizden supheniz olmasin.
Turtle wax in ciro olarak en büyüğü olduğu doğrudur. Hatta bu aralar cok popüler olan bu ürün üreticilerinin alayinin toplamindan bile kat kat daha büyük*.
1 numara olduguna ise hic inanmıyorum. Ama dunyanin her yerinde satiliyor ürün gami inanılmaz geniş vb..
Turtle Wax is the largest automotive appearance products company in the world and distributes its products in more than 90 countries
kil kullanımıyla alakalı iki sorum olacaktı:
1- kil tek kullanımlık mı oluyor? yani arabayı komple geçtikten sonra aynı kil ile başka bir uygulama yapma şansımız oluyor mu?
2- araca sadece kil uygulasam,ardından başka bir cila koruma vs atmasam bir zararım olur mu?
1) Bir kez kullanmanız daha sağlıklı olur çünkü kile yapışanlarla aracı çizebilirsiniz, isterseniz atmayıp jantlarda veya camlarda kullanabilirsiniz ama tek kullanım en sağlıklısı bence
2) Kil uygulayarak sadece boyadaki kirleri almış oluyorsunuz, kilden sonra iyi bir sealant/wax lazım
Zararı olmaz tabi ama kil boyadaki kirleri aldığı gibi wax sı da alir. Tekrar wax atarsanız iyi olur![]()
sayın ilgililer soru bombardımanına hazır olun lütfen
1- kil nasıl uygulanır? araç nemli veya kuru mu olmalıdır? En iyi kil hangisidir? bu ürün tek kullanımlık mı? kil kaydırıcı kullanmanın eksileri var mı?
2- kil uygulaması sonrası fusso coat uygulamak istiyorum, doğru bir sıralama mı?
3- Fusso coat sonrası silebileceğim en iyi mikrofiber bez hangisidir? süet bez nerelerde kullanılmalıdır?
şimdilik bu kadarsonrasında jant temizliği sorularımla sizleri boğmaya hazırım
keyifli forumlar ...
Subaru
Technica
InternationaL
PSN: ekduncan
Kili her iki şekilde de kullanabilirsin. Kilin yüzeyde takılmamasına özen göstermen lazım. Kili hamur kıvamına getirip öyle kullanmalısın. Kullandığın yüzey kirlenince katla ve yeniden yoğur. Yere düşerse at çöpe.
Kil kaydırmak için quick detailer sınıfında ürünler var. Clay lube adı altında satılıyorlar. Turtle wax ve Meguairs'ın yüzey temizleme kitleri var, yapı marketlerde satılıyor, oralardan temin edebilirsin.
Soft99 Fusso öncesi kil tek başına yeterli gelmeyebilir, Crystal concept deep clean ürününden kullanman gerekebilir.
Fusso'yu silmek için bol tüylü ve yumuşak mf bez alman yeterli. Bim'de, bauhaus ve carrefour'da mf bez satılıyor. Bol tüylü ve yumuşak olanı bim'de mevcut. Diğerleri biraz daha sert bir yapıya sahip.
şimdi kil olayını az çok anladımkilden sonra "crystal concept deep cleaner" öneriyorsunuz, peki bu nasıl uygulanıyor? tüm ürünleri anlayıp tek seferde alışverişimi tamamlamak ve tüm ürünler elimdeyken uygulama yapmak istiyorum
kili yaptım, sonra aracı duruladım, sonrasında kurulayıp crystal concept deep cleaner'ı mı uyguluyoruz, kutunun arkasında uygulama tavsiyesi yazıyor mu?
son olarak da Soft99 Fusso ve 5-10dk sonrasında yumuşak ve bol tüylü mf bez ile silme işlemi. bu kadar sanırımzevkli olacağa benziyor, teşekkürler...
Subaru
Technica
InternationaL
PSN: ekduncan
Hatta.. İron cut veya iron x sonrası kil onun sonrasında deep clean yapılabilir. Temiz bir yüzey olur.![]()
sıfır km araca yıkama sonrası meguiars quick wax dışında herhangi bir uygulama yapılmalı mıdır koruma amaçlı vs?
History;
1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG
Kil yaparak boyayı zaten temizlemiş oluyorsunuz ama kil kaydırıcı olarak quick detailer vb bir ürün kullandıktan sonra yüzeyi kalıntılarından ayırıp wax'ın boyaya daha iyi işlemesi için ipa kullanmak iyi olur. Kil kaydırıcı olarak şampuanlı su kullanırsanız aracı tekrar yıkamayı unutmayın
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)