Alp sormuş ;
merhaba, ben bu polish makinasını aldım sanırsam devri çok düşük bu yüzden yakma olasılıgı azalıyo sanırsam, ayrıca bun bunda hangi ürünleri uygulayabilirim NTX yap yap sıkıldım biraz profesyonel makinalara geçiş yapabilirmiyiz acaba?
Kendime göre cevabım ;
O makine direk polish maknesi boya yakacak devir çevirmiyor emniyetli..
Şimdi boyanın hafif-orta çizik olduğunu varsayarsak ;
1a- Önce medium aşındırıcı bir polishle geçiyorsun tüm yüzeyi , 1b- ardından final polish denilen light bir polishle önceki uygulamanın kalıntılarını alıyorsun.1 er kat
2-Ardından boyada manyakbir parlaklık istiyorsan (özellikle koyu renkli araçlarda ) glaze uyguluyorsun elle. 1 kat
3-Onu takiben önerilen sealant uygulanması(sentetik wax ) 1 kat - önerilen ( ekstra dayanıklılık için...)
4-En üstede carnabua(katı) wax elle -2 kat
NOT: 2. ve 3. adımlar isteğe bağlıdır..Uygulanması zorunlu değil..
Ayrıca boya iyi durumdaysa direk hafif polish den de başlanabilir.
Ürünler için öneriler ise ;(hepsini denemedim ama takip ettiğim kadarıyla övgü alanlar )
Hafif polish ; Meguiars M80 , AG SRP , Menzerna Final Finish (PO 106 FA) ,Dodo Juice
Lime Prime , Poorboy's Super Swirl Remover - SSR1 ,
Medium polish ; Meguiars M83 ,Menzerna Power Finish (PO203S) ,Poorboy's Super Swirl Remover - SSR2
Glaze ; Meguiars Show car Glaze07 , Poorboys Black Hole
Wax : Collinite 915 , Colllinite 476s ,Mirror Glaze Professional Paste Wax no:16 , Finish Kare FK1000
Burası da kargo ve fiyatları çok uygun olan bir site..
http://www.carnaubawaxshop.co.uk/index.php
Eveeet sonunda bittiBende bittim tabi. Saat 13.30'da arabayı yıkamayla başladım yıkama baya uzun sürdü araba bu halde olunca;
Sonrasında colli915 yaptım ama az sürmeme rağmen çok daha az sürmek gerekiyormuş sadece silmek 1 saate yakın sürdü![]()
Sonuç çok iyi gibi gözüküyor henüz nxt olmamasına rağmen. Gündüz gözüyle daha iyi anlaşılır tabi. Birazdan inip nxt yapıcam bakalım
Tekrar söylüyorum çok çok az sürün kuruyunca silmek eziyet oluyor çok sürünce 915'i.
After before fotolar Tarık'ta var akşam ekler.
Emre daha önce de söylemiştim amaçoooook az sürün belli bile olmasn diye
Birde NXT 2.0 i 915 öncesi atman gerekiyor.Nacizane tavsiyem at NXT 2.0 ı. 915 i onun üstüne bir kat daha at..
Ardından da boncuk testi isterük..Bakalım tüm yüzeyde homojen mi dağılım
Heyecanla bekliyorum...![]()
Alp sadece bildiğim kadarı ile yazıyorum birşeyler..
Bak makine ye giriyorsan bir kaput tavan gibi alanlar için 6,5 yada 7 inch ped.Kapılar ,bagaj ,çamurluk ve plastik etrafları gibi alanlar için de sopt ped oalrak geçen 8 ila 10 cm arasında değişen pedlerden alman lazım..
Ped olarak da aşırı çizik boyalar için cutting ped , ardından cila için polishing ped , en üstteki final polish için de (wax değil ) finishing ped lazım..
3 büyük 3 küçük 2 de bunlara uygun tabla..Ancak senin makinen rotary ona uygun dişi yuvalı alt tabla almayı unutma.![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)