tolga sen arabayi mat siyaha kaplat ,dosemelik 2 mt`de bana kaplat ahahhaahhaha
- K -
________
Dr.Ecu
arkadaslar yarın aldıgım urunlerı kullanmayı dusunuyorum uygulama teknıklerını hangi malzemeden ne kadar kullanmam gerektıgını ve deneyımlerınızi acıklarsanız sevinirm.
NXT Car Wash kullanım seklı ve NXT 2.0 CILA UYGULAMALARI hakkında kıl uygulamasını araç islakken mı yanı yıkasıktan sonra dırek sabunlu suyla uygulamaya baslanmalı yoksa kurulandıktan sonra mı yapılmalıdır.
NXT car wash ın kullanımı (etiketindeki tarif) 1 LT suya 4 kapak (kendi kapağı) şeklinde..
Ben kendim şöyle yapıyorum önce basınçlı makine ile kabasını alıyorum ,daha sonra bir kovaya NXT li su diğer kovaya sadece su koyuyorum..Önce balatalara ve jantlara ANWAY in LOC ürünü karıştırılmış suyu el sprayi ile püskürtüyorum (kendine sıra gelene kadar bayağı çözülüyor kirler) ardından aracın tavanından başlayarak ön cam kaput , yan camlar ve kapılar ve arka kısım olarak bitiriyorum.
Yıkamayı ise önce wash mitt i NXT li suya ardından kaportaya ordan önce durulama yapacağım temiz su lu kovaya(üstündeki kirleri akıtmak ve güvenli yıkama için) ardından yine nxt liden alıp devam ediyorum..
Water magnet ile bir seferde tüm suyu kurulayıp diğer mikrofiber bezlerle detayları kuruluyorum.Ardından UQD ile tüm aracı büyük panellerde 2-3 fıs kapı gibi küçük yerlerde 1 fıs ile geçiyorum.
Ardından NXT 2.0 uygulayacaksam çalışacağım bölgeyi küçük parçalara (örn kaput 4 kapılar iki vb) bölüp önce nxt yi uygulama pedine sürüp (münkün olduğunca az) iyice yayıyorum ardından orası kururken diğer bölgeye uyguluyorum ordan sonra ilk yaptığım yere parmak testi le bakıp ( parmağı sürünce tebeşir tozu gibi geliyorsa kurumuştur) hemen temiz bir mikrofiber bezle silip parlatıyorum.,
Kaporta bitince ön cam dahil tüm camlar,farlar,stoplar ve jantlara da uyguluyorum (boyatmadan önce alaşım jant waxı uyguluyordum).
Bu şekilde bir çalışma minimum 2-3 saatde biter tahminim.
Başarılar sana..![]()
Ne demek bilgi paylaştılça çoğalır..Doğru söylüyorsun unuttum onu söylemeyi...
Siyah plastik ve fitillere maskeleme bantı kullanmayı unutma..JAntlar için birebir daha az balata tozu tutuyorlar deneme ile sabittir.Diğer yerler de daha az toz tutacak göreceksin..
Öncesi ve sonrası fotolar çekmeyi unutma lütfen...![]()
glaze 7 tam nedır nasıl uygulanır 915 nxt bu ıslemlerın sırası hangı urun kac kat bılgılendırırsenz sevınırm![]()
Süper olmuş hadi hayırlı olsunYalnız bu hatuna bişey oldu heralde
(JBTools)
Glaze7 sadece parlaklık veren bir ürün koruma vs. görevi yok.
İşlem sırası Glaze07 > NXT > Collinite#915Araya NXT katmayıp Glaze07 > Collinite#915 yapıp daha sonra rutin olarak NXT ile de devam edebilirsin tabi. Sana kalmış
![]()
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)