aynen fotoda belli olmuyor.fotoya bakınca bayaa evin yansıması faalan var ama keşke öyle canlı olsa yakından.ama yapılması gerekeni anladım,tamamdır sağolun![]()
aynen fotoda belli olmuyor.fotoya bakınca bayaa evin yansıması faalan var ama keşke öyle canlı olsa yakından.ama yapılması gerekeni anladım,tamamdır sağolun![]()
2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400
Bencede ilk seferi bilen birinin makina ile yapması sonuçta 9 senelik çizik var araçta. Elle biraz zor giderilmesi.
İzmirde isen 150tl ye Meguiars ürünleri ile yaptırtırım arabanı tanıdık yer var![]()
Aranıza yeni katıldım, aracıma el yordamıyla ufak çaplı uygulamalar yapıyorum. Fakat bu tarz uygulamalar pek de verimli olmuyor. Sanırım alışma safhalarında elle uygulama yapmama rağmen kılcal çizikler oluşturdum. Makinaya geçmeyi ve daha kaliteli ürünler kullanmayı düşünüyorum.
Sizlere sorum, Meguiars Swirl X hare giderici ürününü ve Attlas ATT-180P model makinayı alsam kendim uygulayabilir miyim? Ya da bunların haricinde ne önerirsiniz? Aracım gri renk![]()
İlginize teşekkürler, peki bu ürünleri nereden temin edebiliriz?
Örneğin m82 gibi bir üründe 100-150 TL civarı bir makina iş görür mü?
benim araç eski sahibinde uzun süre yattığı için kendi uğraşımla istediğim gibi olmadı. Komple bakım için önerebileceğiniz yerler var mı? ist. avrupa yakası.
Linkteki yere film ve xenon montajı için gitmeyi düşünüyorum, kaporta için bakım yaptıran oldu mu, tavsiye eder misiniz?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...35296661/detay
10 sayfayıda okudum anladığım şöyle :
aracımı 7 ay once sıfır aldım aracın rengi füme ama alırken bıle uzerinde günes altında bellı olan her koyu arabanın başının belası şu yuvarlak cizikler var ve sonradan olma tırnagın takılmadıgı ama gozun gordugü mat cizikler var benim uygulamam gereken sıra böylemi olmalı ;
kil+
polish ( gerek varmı varsa marka ne olmalı)+
poorboy's black hole glaze+
collinite 915 mii yoksa 476s mi
bide nxt bu sıralamada arayamı gırer yoksa sıralamadaki bi ürünün yerine mi gecer yerdımcı olursanız sevinirim aynı işlevi gören iki ürünüde sıralamıs ola bilirim
O araya nxt atarsan nxt'nin içindeki temizleyiciler ve filler'lar black hole'u silebilir.
Ya pb kullan ya onun yerine nxt kullan üzerinede collinite atarsın. Bu arada pb almadıysan her renk için uygun ez-creme glaze öneririm. (filler özellikli)
Polish için fotoğraf olmadan reçete vermek yanlış olabilir.
Polish için sanırım artık Uğur'da menzerna kalmadı hatta onda üründe kalmamıştır hatta kendisi artık İstanbul'da bile değildir.
Meguiars istersen Ruudvan'a , Chemical guys istersen müracaat bana.
Meguiars'mı Chemical Guys'mı dersen, hiçbirşey demem, sen iki ürünün fiyatına bakacaksın, hangisi kesene uygunsa ondan alacaksın.
markalar hakkında cok bilgim olmadığı için genelde kullanılan markaları yazdım. makine alıp makinayla atmayı düşünüyorum arabanın öyle büyük çiziği yok harita gibi değil cok kuvvetli aşındırıcılara gerek yok diye düşünüyorum.
oyuzden araba yeni oldugu için baştan boyayı korumaya alıp rutin bi şekilde parlaklıgını korumak istiyorum. onan gore birbirine uyum gösteren urunlerle başlayıp surekli aynı urunleri kullanmak ıstıyorum
zaten arabayı genelde kendim sungerle yıkıyorum ama genede çiziliyoyada koyu oldugu için bana öle geliyo
![]()
hayata başka bi açıdan bakın amuda kalkın
Birbirleriyle uyumlu ürünleri kullanman gerekli. İçinde filler olan bir ürün üzerine filler'ları kaldıracak bir ürün kullanırsan yaptığın iş boşa gider.
Dediğim gibi aracı görmeden reçete yazmak doğru değil. Bence çiziklerini gösteren iyi bir ışık altında aracını fotoğraflarsın böylelikle bizde sana daha doğru bilgileri veririz.
Birde aracını bence sünger ile yıkama, yüzeydeki kirleri sünger ile yüzeyde bir noktadan diğerine taşırsın, doğal olarakda aracın hem çizilir.
Bence mf yıkama eldiveni edinmelisin.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)