hahahahaha :D
Gülmekten karnım agrıdı dou :D
Printable View
2008 yılının yazında çınarcık a gidiyordum kız arkadşımın yanına , yeni yol yapıyorlardı , bende bilmiyordum mecburen geçtim ziftli yoldan ağır ağır , çınarcığa geldiğimde arabanın belinden aşşağısı komple simsiyah zift ti , bende napıcam napıcam derken oradan bir dayı sana yağ sür üstüne bekle dedi, sana yağı denedim , bayağı söktü söktü zift fakat tamamen sökmedi ,
zift i asıl söken mazot muş o gün bend eonu öğrenmiştim , tabi ki yol yapıldığını bilen yıkamacı dükkanı piyasa açığını görerek , komprezörle mazot basıyorlar arabaların üstüne ve yıkıyorlardı . oraya gittim 10 lira karşılığında tüm zifti basınçlı mazotla söktüler. bende batan üstüm başım la kalmış oldum :)
sana yağ söküyor , fakat uğraştırıyor
riski almaya değmez bence =/
Zifti en kolay sökme yolu gazdır:)
şu torpido işini deniycem..
Bide şöyle bişey varmış.
bir tiyoda ben söylliyeyim marketlerde satılan pronto marka toz al alın (mavi beyaz turuncu şişe farketmez) arabayı yıkayın iyice kuruduktan sonra mikrofiber Bezle veya yumuşak bir havluya benzer bir şeyle arabaya uygulayın(abartmadan kullanın mesela kaputamı yapıyorsunuz yayarak 2 fıst yeter sonra iyice yedirin ) araba hem toz tutmuyo hemde ayna gibi parlıyor.
zift işine benim kadar kimse ugraşmamıştır ama ne gaz ne sana yagı en iyisi annemizin evde kullandıgı cif mutfak lavobo temizleyicisi krem kıvamında bildigin zift sökücü sür direk sil hiç bir eser kalmıyor ziftten :D
özellikle beyaz arabanında rengini açıyor bembeyaz oluyor :d
sirke sürmek, yağ- gaz sürmek gibi şeyler ilk seferde boyayı bozmayabilir. Güzelde parlatabilir. Ama bana 3-4 sene sonra arabamın pembe olmayacağı garantisini verebilirmisin?
o zaman aynını opak boyalı bir suzuki swiftte denemeni tavsiye ediyorum :D :D
sirke asitlidir arkadaşlar zamanla zararını görürsünüz ilk başta kulağa hoş geliyor ama kullanılan ürünlerin besleyici özelliği olması gerekli...
sanayağ olabilir :D