aspirin balata tozu çıkarmada da etkilidir aklınızda olsun
Printable View
Mazot-Zift söker, aracı parlatır birçok cilanın içinde vardır zaten.
Sirke, camdaki kireç lekeleri için etkili yinede biraz uğraştırıyor ve elin berbat kokuyor:)
Aspirin, aracın boyasız(siyah) kısımlarını ve lastiklerini parlatmakta kullanılır(arap sabunuda işe yarıyor)
Askerliğini makam şöförü olarak yapanların(eskiden en azından) genelde bagajlarında poşet içinde bir tane mazotlu bezleri olur hızlıca hafif tozlu arabayı silerler tozu toplar, araca parlaklık verir.
ben salata yapıcam :D
hızlı cila 15-20 tl arkadaşlar ne gerek var sirkeye pekmeze :)
1.si gazlı bez gerçekten güzel parlatıyot ama anlık bi şey için arabanın boyasına ileride ne sonuçlar doğuracağını bilmediğimiz kimyassalları uygulamak sanki ii değil gibi 2.si sirke asitli bir madde ne kadar parlatırsa parlatsın mutlaka bir zararı olduğu kesindir diye düşünüyorum benim fikrim :)(ata sözü keskin sirke küpüne zarar :D;)
3.sü meguiars malezemelerini bende kullanıyorum evet dünya para verdim ama karşılığını veriyor
birde arkadaşlar bende size bir bilgi vereyim cam slikonu siyah silikon biliyorsunuz cam silikonu kolay kolay çıkmayan bir madde hatta boyaya zarar vermeden çıkartması imkansız gibi yapıştığı zaman bırakmıyor,onuda çıkatmanın yolu WD-40 atıyorum arabaya silikon ile çıta yapıstırdınız ve sonradan sökmek istediniz kendi başıma geldi :D herşeyi denedim kosla sıvı bulaşık deterjanı pasta ve arabamda he zaman bulunan WD-40'ı umutsuzca denedim ve istemedende olsa birşey öğrendim WD-40 Silikonu çakarttı :D bende şaşırdım ama çıkarttı,silikonun üzerine sıkıyorsunuz ve tırnağınızla hafif hafif kazıyorsunuz siz kazırken o kuruyor birdaha sıkıyorsunuz bu işlemi siikon kaybolana kadar yapıyorsunuz ve boyayada hiç birşey olmuyo çizilmiyor kayganlaştırdığı için tırnağınız boyayada gelse çizilmiyor aklınızda olsun....
şimdi beyler adam gibi bu sirke muahbbetini deneyeyiniz varmı? Varsa nasıl sonuçlar aldı?
cif i denedim.hatta ilk seferinde kipa marka ovma kremi 2.de de doğrudan cif ovma kremi aldım denedim.çamur lekeleri boya üzerinde leke yapmıştı çıkartır diye hiç bi etkisi olmadı.öyle aman aman zımpara etkiside olmadı kılcallar aynı şekilde ne arttı ne azaldı.yani ben hiç bi etkisini görmedim.onun yerine lekeleri şu ürünle çıkarttım kılcallarıda biraz azalttı.
http://www.sonax.com.tr/content/page...=41&Category=1
hiç uğraşmaya risk almaya gerek yok derim.çok profesyonellik beklenmiyosa sonaxın herhangi bir ürünü yeter(fiyat açısından)
camlar icin beyaz pasta cila birebir sirkeyle:D yillarca ovalayiosun :D resmen öyle cıkıo
bende size lastik parlatıcımı nasıl yaptığımı anlatim:)
benim denemediğim parlatıcı kalmadı önem veririm lastiklerin parlaklığına buyüzden okadar para vermektense kendim yapıyorum. 1 litre camsilin içine yarım litre sıvı gliserin (eczanelerde bulunuyor litresi 12tl sabunun ham maddesi) ekliyorum zaten bütün parlatıcılar gliserinden yapılır ama benim yaptığım daha yoğun olduğu için daha uzun süre parlak kalıyor..
mikro fiber bez mi lazım Dia'da 1.5 liraya var iki tanesi bi arabaya yapılan cilayı temizletip parlatabiliyor. tavsiye ederim.
Araba Sirke Kokmasın Sonra :D:D
gazla silme olayını ben askerde yapıodum (2006-2008) jandarma alay komutanı soforuydum hergun temız olmak zorundasın bırde hemn sılmen lazım sagda solda durdugunda ...guzel oluyor ama felaket toz alıyor normalıne gore ...vıledanın ıplı olan tarzında bı kısa olanında alıyorsun gazın ıcınde yada mazotun ıcıne sokuyosun koyuyosun posete 2 gun cekıyor cıkarıosun 2-3 gun guneste bekletıosun guzel kurusun dıe ondan sora tozlandımı hooop gezdırıosun arabaın etrafında tertemız devam ..
en iyi lastik parlatıcı yarım süte 1 kilo şeker katıosun ıcıne ıkı yumurta sarısı kırıosun ardından cıprıcı yardımıyla 3 dakıka orta devırde takrıben 1500 devır cevırsın snnr 2 dakıka yuksek devırde redlıne a dayıyarak karıstırıyoruz ardından lastıklerımıze suruoruz les gıbı kokuo ama guzel parlatıo.
arabayı parlatmak ıcın ne nxt ye ne 915 e gerek var asıl lazım olan bebe yagı.
fazla akan yagları ustumuzdekı tshırte sılerek temızlıyoruz kesın etkılı cozum..
zift geçirme için sana yağ ile güneş altında siliyodum bende zift fln kalmıyor hiç