User Tag List

Sayfa 43/50 İlkİlk ... 334142434445 ... SonSon
949 sonuçtan 799 ile 817 arası

Konu: detailing maceralarım.

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıp deneyelim Rıdvan emeklerine sağlık kardeşim.

ruudvan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alıcaksanız yardımcı olayım .
    malzeme 50ml f30 u 2kat yaptım , yarısı duruyor.
    f20 ye geri kalanını uygulıcam yakın zamanda.
    https://www.instagram.com/maxshineturkiye/

No coffee!!!

Hareli köyün polisajcısı !!!

TechTurkey Ranthor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    100 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    henkelin, torisonun sitesinde hiç bir yer bulamadım ürün hakkında bilgi 180 tl 50 ml, silika bazlı heralde?

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben terosonun eğitimini aldım. Tavsiye etmiyorum.

Hatta profilimde bagajda yaptığım testler teroson. Uygulama sonrası silikon açmaları gibi değişik bir tribe girdi ürün. Aracımın her parçasında başka marka seramik var birtek teroson bu sonucu yaptı.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rıdvan halen devam ediyormu senin bu detail işi
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aslan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Rıdvan halen devam ediyormu senin bu detail işi
    zamanım oldukça herzaman devam .

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben terosonun eğitimini aldım. Tavsiye etmiyorum.

Hatta profilimde bagajda yaptığım testler teroson. Uygulama sonrası silikon açmaları gibi değişik bir tribe girdi ürün. Aracımın her parçasında başka marka seramik var birtek teroson bu sonucu yaptı.
    abicim kusura bakmada bugüne kadar kaç arabaya polisaj uyguladın yada kaç adet ürünle haşır neşir oldun bilmiyorum ama eminim benim kadar olmamışsındır.seni forumdan tanıyorum hatta nerde bir plastidip mevzusu geçse senide anmış oluyoruz.hıkayesini anlatıyorum.
    herneyse konumuz bu değilde

Arkadaşlar konuarın içeriğine girdikçe ve distr. ler ile görüştükçe sanki gerçekte seramik bazlı bir kaplama türü gerçekte yokmuş gibi oluyor. Şimdi gerçek anlamda seramik kalama nedir? Glass coating nedir? Bunlar zaten aynı değil eyvallah ama farkları nedir?. Seramik altına asla pasta türevinde silikon olmaması gerekir diyorlar, bu doğrmudur? Olacaksa pasta ne olmalıdır vs.
    bu mesajını çok değil nisan ayında paylaşmışsın , şimdide terosonu tavsiye etmem diyosun.
    neye göre tavsiye etmiyorsun , ben 2011 den beri nano-based ürünleri kullanıyorum , deniyorum hatta en son paylaştığım araca 13 ay evvel ingiliz malı tr de satışı olmayan ürün uygulamıştım şimdi teroson uyguladım.uygulamayı yaparken kriter aldığımız bazı durumlar vardır. bunlardan birincisi ne kadar malzeme ile ne büyüklükte bir alanı kaplıyorsun.misal süet beze 2damla uygularsın yaklasık 30x30 bi alan yaparsın gibi.
    2ncisi malzemeyi bez ile yayarken malzeme ne sıklıkla kuruma yapıyor.rahat uygulanıyor mu .
    3ncusu malzemeyi ne kadar süre bekletebiliyorsun. misal aracı komple döndükten sonra silme işlemine geçersen sorun oluyor mu .
    4ncusu silme kolaylığı

şu devirde sprey ürünler bile 6 ay kalıcılık vaad edip hiç bir özen istemeden uygulanıyorsa , glasscoat malzemelerin yüzeyde tutunamama durumları olması mümkün değil.
    video yu merak ettim buradan paylaşmanı rica edicem .
    matrixleri açılmayacak ürün yok , çizilmeyecek ürün yok , doğru kullanım , doğru uygulama var.
    uygulamada kullandığım bezin durumu videoda mevcut.

No coffee!!!

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ruudvan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zamanım oldukça herzaman devam .
    Müsait bir zaman dilimi ayarlayalımda şu benim arac ortak bir detay yapalım
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim ben seramik işine gireceğim dönemde yani bu son 3 ayda tüm firmaları çağırdım ve kendilerine uygulama yaptırdım. Yani ben yapmıyorum zaten uygulama. Hepsi kendi uygulamasını yapıyor ve bizim satış kadromuza eğitimini veriyor. Henkelin Terosonunu da kendileri uyguladı, hatta ertesi günü tekrar çağırdık ortamı kendileri değerlendirdi. Şaun z4 ün bagaj kapağı halen teroson var. Hatta kaputu carpro finest, sağ ön çamurluğu carpro cqurtz, son ön çamurluğu mafra titanyum, kapılar mx pro...

Hepsinin yaşlandırma testini yapıyorum şuan gündelik kullandığım araçta. Yani ben asla taraf tutmam ben ürün satıcısıyım. Uygulamaları firmaların kendi tarafından yapılan bir uygulamadan bahsediyorum. Silikon açması gibi olan hatta ingilizce fish eyes dediğimiz hadisenin nedenine firma açıklama getiremedi. Parlaklık güzel, su kaydırma güzel ama ben açıklanamayan sorunda takıldım kaldım
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim ben seramik işine gireceğim dönemde yani bu son 3 ayda tüm firmaları çağırdım ve kendilerine uygulama yaptırdım. Yani ben yapmıyorum zaten uygulama. Hepsi kendi uygulamasını yapıyor ve bizim satış kadromuza eğitimini veriyor. Henkelin Terosonunu da kendileri uyguladı, hatta ertesi günü tekrar çağırdık ortamı kendileri değerlendirdi. Şaun z4 ün bagaj kapağı halen teroson var. Hatta kaputu carpro finest, sağ ön çamurluğu carpro cqurtz, son ön çamurluğu mafra titanyum, kapılar mx pro...

Hepsinin yaşlandırma testini yapıyorum şuan gündelik kullandığım araçta. Yani ben asla taraf tutmam ben ürün satıcısıyım. Uygulamaları firmaların kendi tarafından yapılan bir uygulamadan bahsediyorum. Silikon açması gibi olan hatta ingilizce fish eyes dediğimiz hadisenin nedenine firma açıklama getiremedi. Parlaklık güzel, su kaydırma güzel ama ben açıklanamayan sorunda takıldım kaldım
    cekilen video yu paylasırsan sevınırım.ben kafamda canlandıramıyorum bir türlü.guneş gözlüğü alıp güneşte eridi demek gibi bişey bu çunku.

No coffee!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstersen şuan hali hazırda bagajda hatalar duruyor. Hatta akşama kbagajda hatalar oluşunca kalkıp sağ ön çamurluğun yarısını maskeleyip yaptık onlarında resmini atıcam. Sonuç mu? yarısı maskelenmiş ve 2 kat geçilmiş maskeli bölgeyi kaldırdık, sadece menzeran ile pasta yapılmış yüzeyden daha parlak olmayan, hatta maskeleme bandının çizgisini dahi bulamadığımız bir çalışma

Kötülemek için yazmıyorum. Yaptığımız deneysel çalışmadan bahsediyorum. Bu arada çamurlukta yine Henkel tarafından yapıldı, aynı fish eyes oralardada var. Hatta bugün üzerinden sanırım 1.5-2 ay geçti yine şugünkü halini çekip koyayım. Çünkü ben seramiği zımparalamadım hala orada duruyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıfır araç .
    glasscoat kaplandı.

No coffee!!!

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sıfır araç .
    glasscoat kaplandı.

İşçiliğine hiç laf yok ama fotoğraflarda büyük bir iyileşme var

Ae86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rıdvan emeklerine sağlık

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bu mesajını çok değil nisan ayında paylaşmışsın , şimdide terosonu tavsiye etmem diyosun.
    neye göre tavsiye etmiyorsun , ben 2011 den beri nano-based ürünleri kullanıyorum , deniyorum hatta en son paylaştığım araca 13 ay evvel ingiliz malı tr de satışı olmayan ürün uygulamıştım şimdi teroson uyguladım.uygulamayı yaparken kriter aldığımız bazı durumlar vardır. bunlardan birincisi ne kadar malzeme ile ne büyüklükte bir alanı kaplıyorsun.misal süet beze 2damla uygularsın yaklasık 30x30 bi alan yaparsın gibi.
    2ncisi malzemeyi bez ile yayarken malzeme ne sıklıkla kuruma yapıyor.rahat uygulanıyor mu .
    3ncusu malzemeyi ne kadar süre bekletebiliyorsun. misal aracı komple döndükten sonra silme işlemine geçersen sorun oluyor mu .
    4ncusu silme kolaylığı

şu devirde sprey ürünler bile 6 ay kalıcılık vaad edip hiç bir özen istemeden uygulanıyorsa , glasscoat malzemelerin yüzeyde tutunamama durumları olması mümkün değil.
    video yu merak ettim buradan paylaşmanı rica edicem .
    matrixleri açılmayacak ürün yok , çizilmeyecek ürün yok , doğru kullanım , doğru uygulama var.
    uygulamada kullandığım bezin durumu videoda mevcut.
    Aslında tam tarifinin ilacı bende bro!

1. Metraj olarak söyleyemem ama 30ml Nano Resin ile cam tavansız çift kat uygulama koşuluyla 3x Mk7 Golf, x Long 7 kasa veya S Class yapabildiğimi net bir şekilde belirtebilirim. Uygulama pedi veya bezinin etkeni büyük ki makyaj pedi gibi bir aplikatör sunuyorum.
    2. ve 3. Kuruma ortam sıcaklığına göre 45dk 1saat aralığında. Optimum silme süreci 20dk, geçirirsen problem oluşmuyor. Dolayısıyla aracın boyu ne olursa olsun tam yedirme yöntemiyle ( doğrusal yukarı aşağı, sağdan sola/soldan sağa ) sürüldüğünde golf sınıfı araçlar 12-15dk, büyük araçlar 15-20dk aralığında tamamlanmış oluyor.
    4. Herhangi bir likit bazlı cila/glaze/sealant silmekten basit, kayganlık hissiyatı ürün gazlarını salıp, kalıntılarını üst tarafta bıraktığı andan itibaren hissediliyor. 2. Kat uygulama için 1 saat dinlenme süreci istiyor ve 2. kat aynı ürün ile uygulanıyor.

5. madde benden
    3 saat içinde ana kürleşme gerçekleşiyor. Öyle ki 2. kat uygulamanın 20.dksı dolduğu anda silinen araca basınçlı makina ile su tuttuğunda dahil herhangi bir leke,iz,kalıntı performans kaybı yaşanmıyor. Tavsiyem tabi ki ürünün 48 saat boyunca olabildiğince dış etmenlere maruz kalmaması ama uygulama bitimi ardından geçen ilk dakikalarda bile koruma efektif şekilde başlıyor.

P.S. Ürün TR'ye getirdiğimden beridir ( Haziran 2015 ) 1000+ aracın üzerinde. Bir kaç yüzeyde su bazlı kireç tabakası kaynaklı hidrofobik azalma dışında herhangi bir kötü geri bildirim almadım ve araç başı maliyet, terasonla aynı seviyede. Kullanım ve uygulama rahatlığının yanında performans olarak ise net biçimde üstün olacağını iddia ediyorum.

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emeğinize sağlık... ufak bir soru f30 aracımda ön gögüs ve güneşlikte parmak izleri var, daha çok yolcu kısmında.. ben bunu servise sorduğumda bayanların eline kullandıkları ürünler geçmiyor böyle iz bırakıyor diyip kestirip attılar. sizinde bu uğraşlarınız içinde böyle bir örnek ile karşılaştığınız oldumu oldu ise bunun çözümü nedir? iyi çalışmalar.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ustalardan bir fikir almak istiyorum. Detailing'e uygun değilse mesajım modlar silsin lütfen.

Bu gün aracıma far temzileme uygulamasın yaptım ya da yapmaya çalıştım

Yaptım mı tam da emin değilim de o yüzden buraya yazmak istedim. Eleştiriye sonuna kadar açık

Sonuç benim için yeterli fakat beklediğim kadar parlak olmadı neyi yanlış yapmışım acaba ?

1200 - 1500 -2000 - 3000 Zımpara + Turuncu 75 mm pad + plastx (gelen ürün plast x sanıyorum bölünmüş aldım, çok açık renk mavi)

Bu ilk hali farların.

Bu da üstten çekilmiş hali işlem öncesi. Sol far hayata gözlerini yummak üzere saramış solmuş durumda.

Sol bitmiş sağ zımparalı halde.

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Plastx tek başına mücizeler yaratabilecek bir ürün değil. Nacize fikrim küçük ebatlarda aşındırıcı pasta ve finish için pasta edinmeniz.

Örneğin Menzerna Heavy Cut 400 ve Menzerna Final Finish 3000
    tabi bunlara uygun pedlerle en iyi sonucu alırsınız hatta aracınızın boyalı yüzeyine de uygularsınız.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Plastx tek başına mücizeler yaratabilecek bir ürün değil. Nacize fikrim küçük ebatlarda aşındırıcı pasta ve finish için pasta edinmeniz.

Örneğin Menzerna Heavy Cut 400 ve Menzerna Final Finish 3000
    tabi bunlara uygun pedlerle en iyi sonucu alırsınız hatta aracınızın boyalı yüzeyine de uygularsınız.
    Direkt yukarıdaki ürünleri alıp uygulasam olur mu ? Tekrar zımpara gerekli mi ?

Pad için ne almak gerekir ? 75mm cırt (polisaj makinam yok) vs alsam sanırım bir şeyler çıkar ortaya ne dersin?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)