User Tag List

Sayfa 149/241 İlkİlk ... 4999139147148149150151159199 ... SonSon
4576 sonuçtan 2.813 ile 2.831 arası

Konu: Vag 1.9 tdı

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ARL 150 lik motora yazılım ve egzos sonrasında yapılacak ufak ama etkili işlemler nelerdir? Nasıl sağlıklı güç elde edebiliriz ?
    Fikir verecek ?
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Longitudinal vs. Transverse"

Yani enlemesine veya boylamasına montajlı motorlar.

Arkadan itiş araçların tamamında motor dik montajlıdır. Ama iş önden çekişe gelince hem dik, hem yan montajlı örnekleri vardır.

Önden çekiş dik monteli motorların şanzımanları da motorun sonuna ekli, arkaya doğru devam eder. Bu durum eşit uzunlukta akslar sayesinde simetrik aktarma sağlar. "Torque steer" denen asimetrik aktarmaya bağlı oluşan sorunu çözer. Ayrıca aracın ağırlık dağılımına da olumlu etkisi vardır. Şanzıman ön aksın gerisinde kalarak ağırlığını aracın orta kısmına vererek ağırlık dağılımını düzenler. İlaveten dik monteli motorların dik monteli şanzımanları genelde daha yumuşak kavrama, daha yumuşak sürüş de sunarlar.

Yan(transverse) konumlandırılmış motorlarda ise şanzıman çok daha komplike bir şekilde motorun bir yanına sıkıştırılmıştır. Enlemesine motor ve şanzıman enlemesine hayli yer kaplar. Bu yüzden bu tür araçların ön takımları, aktarma organları daha basit, dar ve ekonomik tasarlanır. Motor ve şanzıman ağırlığının tamamı ön aksa biner ki bu durum ağırlık dağılımını olumsuz etkiler. Şanzımanın ortada değil de bir tarafta konumlandırılmasından ötürü oluşan asimetrik aktarma sebebiyle "torque steer" durumu da oluşur.

Genel olarak motorun dik mi yan mı konumlandırılacağını belirleyen kriter kasanın, ön yürüyen aksamın ve şasinin tasarımı, limitleridir. Önden çekiş dik montaj (longitudinal) motorlu örnekler genelde uzun burunlu, ön takımı double wishbone gibi kompleks sistemler içeren araçlardır. Örneğin Passat B5 kasaya geniş ön takımından dolayı zaten transverse, yani yan montaj bir motor konumlandırmak imkansızdır. Çünkü ön takımı, taşıyıcıları çok fazla yer kaplamaktadır. Zaten şasi dizaynı da baştan sona buna göre yapılmıştır.

Önden çekiş dik monteli motor+şanzıman artık yüksek maliyetler ve araçların burunlarının kısa tasarlanması sebebiyle pek görülmüyor. Dik monteli (longitudinal) motorları artık muhtemelen sadece arkadan itişli motorlarda görmeye devam edeceğiz.

B5'inizin kıymetini bilin
    teşekkür ederim abi ilgilendiğin için.
    bu arada benimki 5.5 ..motor kapağını sökünce motorun konumu insanın gözüne hoş geliyor valla.tipi bile ayrı güzel faydasıda ayrı birşey

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim abi ilgilendiğin için.
    bu arada benimki 5.5 ..motor kapağını sökünce motorun konumu insanın gözüne hoş geliyor valla.tipi bile ayrı güzel faydasıda ayrı birşey
    Ha B5, ha B5.5... Aynı kasanın süslüsü değil mi
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Bar35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fikir verecek ?
    Baran ucuz ama etkili birşey kalmıyor pek o aşamadan sonra

Fmic, büyük turbo, water-meth kit işin içine giriyor sonrasında

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    levent benim golfe ne yapabiliriz biraz hızlanması için
    RACE WERKS

murat çelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler Cordoba'yı satıyorum forumdAn isteyen olursa yardımcı olurum yeni araç aldığımdan satılık tır satmayı düşünmediğim tek aracımı satıyorum duyduk duymadık demeyin duymayanlara haber verin
    Özen Volkswagen

RACE WERKS

Ibiza 1.8t fully built drag car project

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat çelik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler Cordoba'yı satıyorum forumdAn isteyen olursa yardımcı olurum yeni araç aldığımdan satılık tır satmayı düşünmediğim tek aracımı satıyorum duyduk duymadık demeyin duymayanlara haber verin
    Uzuldum
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı tdipower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    levent benim golfe ne yapabiliriz biraz hızlanması için
    Tereciye tere satmak olur benim sana vereceğim öneriler ancak Serdar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ChtArdARSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uzuldum
    birazda 1.6 tdi dsg ye bineyim dedim sıfır sıfır dır
    Özen Volkswagen

RACE WERKS

ChtArdARSL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birazda 1.6 tdi dsg ye bineyim dedim sıfır sıfır dır
    yazılımlı mukemmel olur 2.0 tdi dsg leon hıc bır sekılde ama
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bütün foruma makas atmış lavuk. En az 3 kişi şahit olmuş

190E M104 3.2 24v engine upgrade..
    Dr.Ecu
    Tayfun Gün (Tago)

Minova
    Misafir
    Alıntı mtahakorkmaz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen 1.6 tdi leonumdada var çuflama ama çok az kulağını verirsen anca duyabiliyorsun
    Bizim caddy 1.6 da cufluyor sanırım fabrıka cıkısı ufak bır dump valvw oluyormus

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ChtArdARSL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazılımlı mukemmel olur 2.0 tdi dsg leon hıc bır sekılde ama
    denemek lazım nasıl oluyor
    Özen Volkswagen

RACE WERKS

dark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi sendemi hayirlisi olsun :-(

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dark Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi sendemi hayirlisi olsun :-(
    evet ya yavaslayalım hayırlısı
    Özen Volkswagen

RACE WERKS

yılmazj
    Misafir
    merhabalar ben Yılmaz daha önce tanıtmıştım kendimi forumda
    ev aldığımız için 2011 model 27.000deki opel astra j mi sattım forumdada ilanı vardı belki görmüşsünüzdür.ev için gereken peşinatımı verdikten sonra uzun zamandır hayranlıkla takip ettiğim temizi olsada alsam dediğim ibiza pd130 peşine düstüm.bu konuyu sonuna kadar okumaya calıştım gerekli bilgiler edindim sayenizde.internetten 1 ay boyunca bıkmadan benle muhabbet eden araç hakkında bilgi veren aracı benim için bekleten eski sahibi yavuz kardesimden arabayı almak için kocaeline yola cıktım.(ondan önceki sahibide dou abi bilirsiniz).
    aracı gercekten begendim 1.4 turbo astra ucak gibi gidiyo sanıyodum yanıldıgımı farkettm vag tdi ayrı bi dünyaymıs sizin dediğiniz gibiartık bende aranızdayımaracın kozmetik olarak bi takım eksiklikleri var onlarda hallolacak tarzda seyler benim için suan tek önemli sey arızasız sıkıntısız kafama göre gezmek.ben ilk defa böyle bir arac alıyorum ve tedirginim bazı konularda.***** öğrenciyim motorda sanzımanda büyük bi arıza çıkması beni derinden etkiler böyle durumlara yol açmamak için bu aracı nasıl kullanmalıyım, nelere dikkat etmeliyim?
    birde arac 1.vitese ve geri vitese gecerken zorluk cıkartıyo ve bazen o viteste kalmak için ısrar ediyo benle.aracı aldığım arkadasım debriyaj üst merkezinden dedi çok masraf olmayacak bişey dedi.bnde kendisine güvendiğimden aldım aracı.sizce bu durum nasıl aşılabilir? sadece debriyaj üst merkeziyle alakalı bi konumudur? şimdiden tesekkür ederm...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yılmazj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar ben Yılmaz daha önce tanıtmıştım kendimi forumda
    ev aldığımız için 2011 model 27.000deki opel astra j mi sattım forumdada ilanı vardı belki görmüşsünüzdür.ev için gereken peşinatımı verdikten sonra uzun zamandır hayranlıkla takip ettiğim temizi olsada alsam dediğim ibiza pd130 peşine düstüm.bu konuyu sonuna kadar okumaya calıştım gerekli bilgiler edindim sayenizde.internetten 1 ay boyunca bıkmadan benle muhabbet eden araç hakkında bilgi veren aracı benim için bekleten eski sahibi yavuz kardesimden arabayı almak için kocaeline yola cıktım.(ondan önceki sahibide dou abi bilirsiniz).
    aracı gercekten begendim 1.4 turbo astra ucak gibi gidiyo sanıyodum yanıldıgımı farkettm vag tdi ayrı bi dünyaymıs sizin dediğiniz gibiartık bende aranızdayımaracın kozmetik olarak bi takım eksiklikleri var onlarda hallolacak tarzda seyler benim için suan tek önemli sey arızasız sıkıntısız kafama göre gezmek.ben ilk defa böyle bir arac alıyorum ve tedirginim bazı konularda.***** öğrenciyim motorda sanzımanda büyük bi arıza çıkması beni derinden etkiler böyle durumlara yol açmamak için bu aracı nasıl kullanmalıyım, nelere dikkat etmeliyim?
    birde arac 1.vitese ve geri vitese gecerken zorluk cıkartıyo ve bazen o viteste kalmak için ısrar ediyo benle.aracı aldığım arkadasım debriyaj üst merkezinden dedi çok masraf olmayacak bişey dedi.bnde kendisine güvendiğimden aldım aracı.sizce bu durum nasıl aşılabilir? sadece debriyaj üst merkeziyle alakalı bi konumudur? şimdiden tesekkür ederm...
    önçelikle hayırlı olsun allah kaza bela vermesin aynı soruna 6 ay ugraştım arkadaşın dedigi gibi deyil problem merkezden kaynaklanmıyor ben servisten getirdim merkezi hala devamdı şuan çözüm saglandı sorun küçük deyıl bilgine boşa merkez deyiştiripte masraf etme merkezın orjınal fiyatı 185.00 tl
    Özen Volkswagen

RACE WERKS

yılmazj
    Misafir
    önçelikle hayırlı olsun allah kaza bela vermesin aynı soruna 6 ay ugraştım arkadaşın dedigi gibi deyil problem merkezden kaynaklanmıyor ben servisten getirdim merkezi hala devamdı şuan çözüm saglandı sorun küçük deyıl bilgine boşa merkez deyiştiripte masraf etme merkezın orjınal fiyatı 185.00 tl
    tesekkür ederm saolun.cümlemiz kazasız belasız bineriz insallah.siz nası çözdünüz bu prolemi ne kadar masraf ettiniz?

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yılmaz yarın öglenden önce ara beni sorununun çözümünü anlatim kardeşim

dogru bi karar verdin düzgün bi araba aldın allah tadını aldırsın

Minova
    Misafir
    1.9 TDi Aracıma power box almayı dusunuyorum forumda bır arkadaştan nelere dıkkat etmelıyım araca her hangı bır sıkıntısı olur mu ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)