ayda 3000 3500 km yol yapacağım dizel bir golf 4 alayım diyorum gönlüm pd150 den yana ama bir türlü karar veremedim.Aracı Bulgaristan'dan alacağım 3k € gibi fiyatı var.
1.4 lt daha mı mantıklı olur? Yada hangi araçları önerirsiniz?
ayda 3000 3500 km yol yapacağım dizel bir golf 4 alayım diyorum gönlüm pd150 den yana ama bir türlü karar veremedim.Aracı Bulgaristan'dan alacağım 3k € gibi fiyatı var.
1.4 lt daha mı mantıklı olur? Yada hangi araçları önerirsiniz?
uzun yol mu şehir içi mi
arkadaşlar golf 4 alma planım var 1.9 lardan. bunlardaki motor nedir ? yazılımdır, dp dir, big turbodur kaldırır bir alt yapı mevcut mudur bu arabalarda ? şamzuman durumu nasıldır ? km ler genelde yüksek, çok sorun yaşar mıyım ? geçmişte sorulduysa kusura bakmayın. konunun aciliyeti var, ilk sayfalar hariç okuma şansım olmadı. şimdiden teşekkürler.
schumi
dr.46
iron tyson
frank ' the chemist ' zane
Selamın Aleykum Arkadaşlar
Aranıza sonunda katılmayı başardım
2005 model Kırmızı
pd130 aldım
Spec
-2260 VKLR
-%80 Fırad enj.
-koç boynuzu manifolt
-44 MM dompwalf
-76 MM düz boru
-6 Yap bronz
-Mahle Nos'a dayanıklı kol piston
-Üst kapak Port Polish
-büyük intercooler (Tahminimce 14 Lt)
-Kısa Şanzıman 3 kısa 4 uzun.
-250 Shot 4 noktadan bağlı NOS
bir kaç şey daha var aklımda değil.
Bu araç aşırı güçlü geldi bana ve bu aracı nasıl kullanmam gerek
Nasıl kullanırsam bu aracı kırmam.
Bazı sorunlarımda var onlarıda sorayım bilen vardır inş
1-kalkarken baskı balata gırrçç diye ses yapıyor bazen
2- 4. ve üzerindeki videslerde devirsiz kaldımı araç sılkeleme yapıyor gaz verince yada kesince düzeliyor
3- ani hızlanmalarda yüksek devirlerde akü ışığım yanıyo sonra gaz kesince sönüyor.
4- EVC hafızasında basıncı tutumuyor kontak kapatıp açınca basın düşüyo ne yapmam gerek
5- Bu arada Benim 4. vides 220 de kesiciye düşüyor sizde kaç?
şimdiden teşekkürler
selametle
pd makine bilene eğlence bilmeyene dert keder
arkadaslar bildiginiz dizel yüklü bora varmi ? Benim bildigim hic yok öyle bir proje yapmayi düsünüyorum nasil olur sizce ?
Best German Engineering
Vorsprung durch Technik
vp motor da yapılır, bütçeye göre tabi herşey. pd bi tık daha dayanıklı internal yapısı olarak. vp motor ile tdipower Serdar Passat zamanı uğraştı, güzel güçler alınabilir. Alınacak aracın motor kondisyonuna bağlı herşey biraz da tabi ama alttaki arkadaşa da yazdığım gibi 300hp civarı binilebilir stok internal ile vp motora da. ama bence günlük kullanım ideali - 250hp ..
Biraz sıkmaca olmuş sizinki.. Dünya üzerinde belki pd den çok vp motorlu araç var, tabi limit daha düşük ama öyle leblebi değil. stock internal 300 hp civarı binilir sağlıklı düzgün ayarlı bir araçta.
mk4 jetta tdi olarak biraz google yapınca karşına yeterli sonuç çıkar.. golf 4 ile farkı yok çünkü veya leon 1m ile..
benım vardı hatta herseyını bızzat ben yaptım. tek sorunum hatta en buyuk sorunum dıyebılırım kı tıptıronıc torq konvektorlu sanzumandı. ancak benı cok sasırttı 1 gtb2260vk yalan oldu sanzumana bırsey olmadı)
enjektor gtb2260vk dp fıltre cooler yazılım vs 230 cıvarı bınıyordum 2.0 barda.
2 yıl oldu satalı alan arkadasım hala gazlıyor bır sorun yasamadı hala.
manuel kadar dusuk guc kaybıyla olan bı aktarma yok ancak araba bı koseye sanzuman cok yenı teknolojı olmamasına ragmen gayet basarılıydı.
borada suspansyona drek el atmak lazım yoksa bıldıgın 66 ımpala![]()
DR.ECU
0544 520 63 99
Masallah çok keyifli oluyordu eminim.Seneler önce 1.6 benzinli bora vardı bizde babam 2 bindeyken almış sattigimizda 160 bindeydi bir kere olsun tek bir sorun cikarmadi , 3-4 tane 1 tanesi büyük kazam oldu nereye vurduysam vurdugum yer yamuldu diyebilirimSac i çok kalındı, herhalde VW in en sağlam ürettiği arabalar o yıllarda üretilmiş bora Passat golf vb... Dır büyük ihtimal.Şuan BMW kullanıyorum bir çok vag grubu aracım oldu ama boranin yeri bambaska .Allah kısmet ederse bir PD bora alıp sizin speclerde yukleyebilirim
Best German Engineering
Vorsprung durch Technik
Arkadaşlar merhaba, aracıma intercoler kiti almayı düşünüyorum,linkteki intercooler kiti b 5.5 passat pd 130 motor,için sorunsuz montaj yapılır mı?kesme biçme yapmadan ön tampona takılabilir mi?Lag artışı olur mu?Lag olursa ne kadar olur?Performans olarak artısı ne kadar olur ?
http://www.darksidedevelopments.co.u...0-avf-awx.html
Bu direk kit halinde zaten yazmış adamlar, kes biç yapmadan bolt on montaj için tabi egr iptali yapacaksanız veya oem turbo dışında bir model varsa ona göre seçim yapmanız gerekiyor.
Hissedilir lag yaratacağını sanmıyorum, keza yılların yıprattığı hortumlarda kaçak varsa onun yarattığı basınç kaybının da önüne geçeceğiniz için tepkiler iyileşebilir bile.
yalnız yaklaşık 400 paund + shipping vereceğiniz rakam, TR şartlarında da 1500-2000 TL ye mal edebilirsiniz benzer bir kiti diye düşünüyorum.
Merhaba arkadaşlar.
Önümüzdeki ay yazılım işini halledeceğim. Ancak bulunduğum il nedeniyle sıkıntılıyım.
Diyarbakır'da Ecufast bayisi varmış. Merak ettiğim şu; Bütün ecufast bayilerinde aynı motor için aynı yazılım mı kullanılıyor yoksa bu işte yazılımı yapan kişinin tecrübesi önemli mi? Ecufast Diyarbakır ve Ankara bayilerinde yapılan yazılımda fark var mı? Merak ettiğim bu. Eğer fark varsa yaza kadar beklemek zorunda kalacağım ve bu işi Ankara'da yaptıracağım. Yoksa Diyarbakır bayisinde yaptıracağım.
İlave olarak; dumansız sorunsuz günlük kullanım için yazılım yaptıracağım. 150-160hp'ler sorunsuzluk için yeterli değerler mi? Daha önce Ecufastte +35hp demişlerdi. Tork için bilgim yok.
Aracım 185.000km'de. AVF motor 130hp.
Sizin aracınızın yazılımı okunup, ordaki parametrik değerlere göre yazılım yapılıyor.
165 hp 380 nm civarı olur yaklaşık olarak sanıyorum yani 35hp 65-70 nm gibi getirisi olur..
Getirisi güzelmiş açıkçası.
O zaman bu işi Ankara'da yaptırmak daha mantıklı. Buradakilere güvenmek zor.
Şu an 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 konuk)