03 FIAT PALIO SPORTING 1.6 16V | 98 HONDA CIVIC VTEC VTI HB
14 SEAT LEON FR 1.4 TSI | 15 VW CC 1.4 TSI DSG
17 VW PASSAT B8 1.4 TSI| 18 SEAT LEON FR 1.4ECOTSI DSG
13 VW POLO GTI 1.4 TSI DSG
yenı getz lerde 88 ve 110 hp lik ıkı motor secenegı var ıkısıde 1.5 bence araca gayet yeterlı ***** ufacık araba oldugu ıcın ucuyo umarım abs almıssındır cunku vırajlarda ve normal şartlardadurmuyo
allaha sukur henuz bısey yok. gaz pedalına tepkı cok guzel aracta delı gıbı hızlanmaya calısan bı motoru var (1.5 dci clıo (70 yada 77hp) ya gore) turbo oldukca erken gırıyo ama ses yok..fakat dezavantaj olarak arac konfordan yoksun lastıklerden ebatından dolayı. cukurlarda fılan cok sert gırıp cıkıyo..
yapıcagın ıslemlerın sonucunu merak edıyorum.
jant, yay, film, egzoz için son susturucu yada kafa. dış tarafta başka bişey yapmaya gerek yok bence zaten yeterince haylaz duruyo![]()
Biz 70hpden 25hp aldık, 88hpde daha iyi degerler alınması gerekli bence de.
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
Sadece yazılım farkı yok bundan emin olabilirsiniz. 110 BG'lik versiyonlarda değişken geometrili daha turbo büyük turbo var, 88 BG'likler yok. Motorun iç parçalarında değişiklik olmasa bile turbo/intercooler gibi bazı parçalarda farklılıklar vardır.
88BG'lik versiyondan da +25 BG güç artışı sağlanabiliyor...
Gürsel abi , 110luk turbosu bulursun bence sen. Nolcak canım 1 gününü alır alttarafı
yazılımıda koyarsın üstüne. mis olur
Oturdum iki aracın da motorunu inceledim, vidasına kadar aynılar.
Hadi dediğiniz gibi olsun, turbosu farklı olsun, gider alırım sıfır daha büyük vgt turboyu, dizellerin turbosu para değil zaten.
+25 hp güç de göreceli, yapılacak yazılıma göre değişir. Egt ve AFR'yi sürekli izleriz, güzel bir yazılım yaparız, 25 hp yi de geçeriz diye düşünüyorum. Sizin dediğiniz hazır al ve yükle türü bir yazılım sanırım...
Hopa da olabilir aslında %25 güç ve tork artişini garanti ediyolardı..
Ben box tavsiye etmiyorum.
Box ile yazılım arasında cok gidip geldim, hatta box almaya giderken yoldan dönüp chip yazılımı yaptırdım, cok da memnunum.
Box arabayı kandırmaktan baska bir ise yaramıyor, gercek güc yazılım ile ortaya cıkıyor.
Benim aracımda box 70>86 olacakken chip yazılımı + mapping ile 70>95 oldu.
Aralarındaki fark ortada![]()
@premiumparts / www.premiumpartstr.com
Premium Brands & Special Cars
OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH
2 farklı chip denedim getzde ama yazılımın yeri apayrı.Bence yazılım parasını hakediyor çünkü bizzat gördüm.Kat iptalinden sonra siyah duman dahada bir artıyor.Ama bunuda egr iptaliyle çözümlüyorlarmiş bende denemedim açıkçası.
hortgüncel olsun 88lik kullanan arkadaşlardan yazılım sonrası tecrübelerini alabilirmiyim
![]()
2009 1.5 CRDİ 88hp getz kullanıcısıyım..Chiptuning sonrası 132hp 289 nm oldu.Bariz bi fark var,yol tutuş ve fren dışında tatmin edici bi performansı var![]()
2006 getz 88lik vardı geçen yıl. Yazılım sonrası 185 taban standart lastikle araba sarmaktan ne gidebiliyordu, hızını aldıktan sonrada nede durabiliyordu. Çok hayati tehlikeler atlattım kerataylaDyno ölçümü yaptırmamıştım ama telefon programında 140hp civarı çıkıyordu. Bu araba için yazılımla beraber muhakkak iyi coil ve geniş taban iyi lastik şart.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)