User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
64 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Turbo Basıncı Arttırma

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı VTEC® Nickli Üyeden Alıntı
    daha basit bi iş çünkü piyasada daha çok corsa mevcut fakat benim deneme yanılma yöntemini deneyecek ve tecrübe aktaracak birini bulmam daha zor herhalde
    iyide kim aracının motorunu daha fazla zorlamak yormak istesin ki?
    servisler bilmez mi daha fazla kac basacagını???

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Servisler en ufak birşey olabilirmi dediğinizde 'olmaz öyle şey orjinalliği bozulur' felsefesi ile bilgi vermekten kaçıyorlar yada bilgi vermek istemiyorlar..

Arka sağ sisleri açtırmak istediğimizde bile (far yuvası vs herşey hazır) bize bunu dediler..

Bülent-A
    Misafir
    evcut chip tuning ler olsun box uygulamaları olsun turbo basıncını arttırmıyor.Carpediem in dediği gibi enjektör basıncını arttırıyor.

Dizellerde orjinalden 0.2 veya 0.3 bar fazla bastırmanız sorun çıkarmaz.Nedeni ise dizel araçların sıkıştırması yüksek olduğundan pistonlar ona dayanıklı yapılmış ve bu küçük bar basıncını karşılayabilecek yapıdadır.Yani benzinli araçların pistonlarından daha dayanıklı bir yapıya sahiptir.Ama bu da motorunuzun normalden %10 - % 15 daha erken bitmesine neden olabilmekte.

En doğru yapılcak şey dijital bir boost - controller alarak sadece gerektiği zaman bu yüklemeyi yapmak w-g den bu işlem yapmanız her zaman için kolay olmaz.Ayrıca haricen bağlıyacağınız bar saatinin doğru gösterme ihtimali % 50 dir.

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    unutmayın Dünyada belirli kurallar var skyline da 280 beygirlik bi araç değil fakat mecbur kuralllar için kısılıyorlar
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

ozZzy
    Misafir
    Alıntı VTEC® Nickli Üyeden Alıntı
    kesinlikle katılıyorum sana. bu senin için daha basit bi iş çünkü piyasada daha çok corsa mevcut fakat benim deneme yanılma yöntemini deneyecek ve tecrübe aktaracak birini bulmam daha zor herhalde
    bide benin kafama takılan. chipbox denilen şeyle chip işlemenin farklı olarak bana söylendiği bunun gerçeği nedir açıklayabilirmisiniz?
    yoksa gidip bu ustaya teslim olup ben size tecrübelerimi aktaracak gibiyim
    Chip aracın işletim sistemine direk yüklenen enjektörü ayarlayan bir program. Chipbox ise kutu şeklinde olup kolaylıkla sökülüp takılabilen ve aracının yazılımını takıldığı zaman değiştirerek enjektörü ayarlayan bi sistem. İkisinin arasındaki tek fark chipbox ın sökülebilir olması. Eğer garantin devam ediyorsa chipbox almanı tavsiye ederim. Normal chipli bir aracla servise gittiğin taktirde garantin iptal olur. ChipBoxın en güzel yanı sevise gitmeden önce kendinde sökebiliyorsun. Böylece garanti dışı da olmuyor aracın.

Bülent-A
    Misafir
    Ama şöylede birşey var.Chip ile box arasında 5-10 bg lik fark oluyor mutlaka.

VTEC® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bülent-A Nickli Üyeden Alıntı
    Ama şöylede birşey var.Chip ile box arasında 5-10 bg lik fark oluyor mutlaka.
    evet işte benimde aklımdaki soru bu arada fark olması
    box un daha aşağı değerler çıkarması madem böle bir işe gireceğim tam yapmalıyım die düşünüyorum sizce???

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlız electronic boost controller ve boost gostergeso ıle ypılmıs bır basınc arttırma ıslemı bir CHIP sisteminden daha az bir guc saglar. neden? çünkü chip hem basıncı arttırdığı gıbı + yakıtı da arttırıo yanı basınc yakıt ıle paralel yukselıo. ama sadece boost arttırdıgınızda yakıt yetersız olabılır. yakıtın yetersızlıgı de buyuk belalar basınıza acabılr. (fakır olayı)
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

VTEC® - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o zaman CHIP işleme uygulanmalı ve yakıt-boost aynı anda arttırılmalı diyorsunuz. hedefim bu o zaman benim. çünkü konuştuğum birkaç yerde bu durumun daha verimli olacağını söylüyorlar.

Bülent-A
    Misafir
    Biraz beklersen p.tesi daha net cevap verebilirim.Bende CHIP var.c.teside boost controller takıyorum.Sonucu söylerim.Dyno çıktılarıyla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar Chip box taktığınız bi araca eğer turbonuzu değiştirmiyor iseniz ayrıca beyine chip yükletmenin bi mantığı yok bence.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bülent-A Nickli Üyeden Alıntı
    evcut chip tuning ler olsun box uygulamaları olsun turbo basıncını arttırmıyor.Carpediem in dediği gibi enjektör basıncını arttırıyor.

Dizellerde orjinalden 0.2 veya 0.3 bar fazla bastırmanız sorun çıkarmaz.Nedeni ise dizel araçların sıkıştırması yüksek olduğundan pistonlar ona dayanıklı yapılmış ve bu küçük bar basıncını karşılayabilecek yapıdadır.Yani benzinli araçların pistonlarından daha dayanıklı bir yapıya sahiptir.Ama bu da motorunuzun normalden %10 - % 15 daha erken bitmesine neden olabilmekte.

En doğru yapılcak şey dijital bir boost - controller alarak sadece gerektiği zaman bu yüklemeyi yapmak w-g den bu işlem yapmanız her zaman için kolay olmaz.Ayrıca haricen bağlıyacağınız bar saatinin doğru gösterme ihtimali % 50 dir.
    Selamlar
    Arkadaşlar ben bost saati bağladım ve turbo 1.1 bar basıyor. bi de dizel motorlar benzinli motorlardan daha da dayanıklıdır. dizelin motoru her zaman benzinliden çok daha geç biter neden der iseniz makine devir çevirmiyor torka dayalı bi motor ve basınç arttırmada da ömrü kısalır ona bişe demiyorum ama 300 bin gideceğine dolu dolu 250 bin gitsin. bu benim düşüncem tabiki ama dizellede caddede senden güçlü bi dizeli tokatlaması da ayrı bi zevk tabiki

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dizellerin sıkıştırması 18 19 yada 20 lerde oldugunu biliormusunuz
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.3 16V Multijet
    Active / Dynamic
    MOTOR
    Silindir adedi ve yerleşimi 4 tek sıra
    Silindir başına supap sayısı 2 4
    Çap ve stork (mm) 70.8 x 78.86 80.5 x 78.4
    69.6 x 82
    Silindir hacmi (cc) 1242 1596
    1248
    Sıkıştırma oranı 9.8:1 10.6:1 10.5:1 18:1
    Maksimum güç EC:bhp (kW) -d/d 60 / 5000 80 -5000 103 - 5750 70 / 4000
    Maksimum tork EC:Nm (kgm) - d/d 102 - 2500 114 - 4000 145 - 4000 180 / 1750
    Yakıt besleme Elektronik çok nokta enjeksiyon MPI, sıra fazlı ateşlemeye entegre sistem Common-rail tip Multijet direkt enjeksiyon, turbo ve intercooler destekli elektronik kontrol

T-MIVEC
    Misafir
    carpediem,

verdigin bilgilerde bir yanlislik var.
    1.3L Multijetlerin sikistirma orani 17.6:1 dir.

Kaynak: http://www.fiat.com.tr/g_punto_tek_tablo.htm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Farkettim ya özür. Sıkıştırma oranı 18 olarak geçiyor
    kaynak : http://www.opel.com.tr/site/local_im...corsa_tech.pdf

Erkin
    Misafir
    ECU ile turbo basıncı artırılabiliyor, c2 70hp lik dizel dyno da 98.8 verdi...Racimax öneriyorlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ecu ile kaç bar basıyordu eksiden siz kaça arttırdınız da 70 hp. 98.8 verdi sormamda bi sakınca yok ise elbette

Erkin
    Misafir
    Turbo basıncını ölçmedi arkadaş bildiğim kadarı ile ancak ecu nun program mantığında turbo basıncının artması söz konusu 98.8 dyno verisi bu arada eğer isterseniz emre den rica ederim scan edip gönderir bize.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)