2004 Model 8V 70hp C3 HDI Sahibiyim, Araca Katalizör ve EGR iptali Yapmayı Planlıyorum, Bu İşlemlerin + ları ve - leri nelerdir acaba ? Yakıt tasarrufu sağlar mı yoksa yakıt daha mı artar ? Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.
2004 Model 8V 70hp C3 HDI Sahibiyim, Araca Katalizör ve EGR iptali Yapmayı Planlıyorum, Bu İşlemlerin + ları ve - leri nelerdir acaba ? Yakıt tasarrufu sağlar mı yoksa yakıt daha mı artar ? Bu konu hakkında bilgi almak istiyorum. Teşekkürler.
arabanız kac kmde? çekiş problemı mı var ?
Abi kattan sonra sensör yoksa, kat yerine düz boru tam olur![]()
Aracım şuan 160000 km de, çekişi açıkcası yeterli gelmiyor bana o yüzden motorun ömrünü kısaltacak bişey yapmadan biraz olsun performans almak istiyorum. Ayrıca C3 ün 8V 70hp lik modellerine intercooler yok, intercooler da takmayı planlıyorum onun da etkisi olacağını tahmin ediyorum.
katalizör iptalinin çevreye biraz zararı olur ama aracın çekişinde hissedilir seviyede artış meydana gelir. ardından uygun bi intercooler da etkili olacaktır.
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
katalizatör iptalinden sonra berbat bir koku var bunu unutmayınkatalizatörü bazı kimyasallarla yıkıyorlar onu yaptırmanızı tavsiye ederim.egr konusunda da bildiğim hararet artıyormuş ama performansı hissediliyormuş da...
aracın katalizör ve egr yi iptal ettim, önce egr yi iptal ettim ama performans da pek bişey hissedemedim ama kat iptalinden sonra gerçekten çok çok fazla fark etti. yakın zaman da da eğer bütcem el verirse superchips yazılım yaptırmayı planlıyorum. Superchips yazılımla net olarak 28hp + 50nm tork alıyorum. Bundan önceki arabalarımın geneli benzinliydi, hepsinde de kat iptali yapmıştım ama c3 kadar hissettiren olmamıştı açıkcası![]()
70 hp'lik araca superchips yazılımla +28 hp ve +50 nm gerçekten güzel.![]()
. . . audi . . .
Vorsprung durch Technik
arkadaşalr katalitik konvektörün içini boşalttırdım buda iptal etmek olurmu performasnsa faydası olurmu
İçini boşaltmakla iptal etmenin arasında bi fark yok. Muayeneden geçip geçmeyeceği mechul, muayene eden personele bağlı birazAma tavsiyem, içini boşalttırmayın, katı iptal edin yerine düz boru kaynattırın. Çünkü eğer muayeneden içi boş şekilde geçmesse, sıfır katalitik konvektörün fiyatı 750-800 TL civarında diye biliyorum
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)