Selamlar arkadaşlar,
Geçtiğimiz ay bi 307 HDI XT aldım 2005 model 150.000 KM'de, aracı aldığımda turbosu ötüyor ve performansı pek iç açıcı değildi. Bakım zamanı da gelmişti, bakımını yaptırdım, turbosunu elletmeden gidişi biraz daha iyileşti ama 110'luk gibi gitmiyordu yine de. Daha sonra turboyu söktürüp revizyon yaptırdım, yaptırırken de pervanesini büyütüp emmeyi genişletip, milini de değiştirdiler düzgün oldu. Sonra o halde taktık turboyu, performansı biraz daha iyileşmişti ama 3.000 devir civarı turbo geliyordu ve o devirlerde hissettiriyordu, hatta 3200 devir gibi yürümeye başlıyordu ama çabuk bitiyodu. Daha sonra megachipste yazılım yaptırdım, yazılımdan sonra araba hiç bişey farketmedi, duman bile atmıyordu. Turbo basıncını açtık kapattık falan ama pek değişen bişey olmadı. Daha sonra debimetrenin fişini yerinden çıkarttık, araba roket gibi oldu. 1500 devir civarında turbo geliyor ve 4300 devire kadar gayet güzel gidiyor ve duman atmaya başladı. Daha sonra megachipste dynoya soktuk debimetre fişi sökük halde 138.5 HP 300NM tork verdi, ancak bu haldeyken debimetrenin fişini bağladığımda performansı pek iç açıcı değil.
Ayrıca debimetre sökük iken arıza ışığı yakıyor, bu halde yaklaşık 5-6 bin kmdir biniyorum, konyaya ve ankaraya da gittim bi sorun çıkartmadı ama arıza ışığı canımı sıkıyor. 4 tane debimetre denedim orijinali ile değiştirdim
ama sorun debimetreden değil, acaba yanıltıcı falan mı takmak lazım map sensörüne. Bu arada 2.0 dizelin map sensörünü takıp denedim yine bişey fark etmedi. Bu arada arabanın katalizoru üzerinde egzos sistemi orijinal, katı boşalttırmadım da.
Yanlış yaptığımız veya görmediğimiz birşeyler mi var, tecrübe eden veya bilgisi olan varsa varsa bilgi almak isterim. Teşekkürler.