User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
25 sonuçtan 20 ile 25 arası

Konu: Motora fazla yağ konulması zararlımıdır ?

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mob411 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yazılımdan kaynaklı mı 7-8 binde bir yağ değişimi yapıyorsunuz ? yağ için 15 bin gider diyorlar ancak ben km doldurmadığım için genelde senelik bakım yaptırıyorum onda da zaten 10 bin km dolmuş oluyor.
    Aynen öyle.. Corsacı arkadaşım hem çok km yapıyor hemde aracı çok sıkıştırıyor

Benim aracımda yazılım yok ama bende aynı km civarlarında değiştiriyorum..

Yağ gider, gitmez değil ama 10,000de bir değişmek en iyisi stock bir araç için..

Servisimize gelen her arabanın bakım kartına bir sonraki gelecek yağ değişimi için üstüne 10,000 km koyup yağ kartını yazıyorum.

Dediğim gibi bir sıkıntı olmaz.. Ama illa kafam takılır kafam rahat etsin diyorsanız biraz boşaltabilirsiniz.
    - Bize Her Yer TRABZON

seref1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 3.5 koyuyorum yağ filtresinide değistirerek. 4 lt fazla geliyo.sabahları gec calısma ve beyaz duman sorunu olur. tavsiyem 8 binde bir yağınızı değiştirin 4 binde falanda hava filtresini değiştirin tekeriniz 10 bin yapıyo ama trafik ***** motor 15bin km kadar calısıyo

mob411
    Misafir
    verdiğiniz bilgiler için teşekkürler kafama takılır mağlesef bu . Ya yağ değişim zamanı değiştiricem yada gittiğimde birazını aldırıcam duruma göre artık bundan sonrada 3.2 yada 3.5 koydururum o şekilde kullanırım.

4lt 3.5-3.2 lt olarak yağ koyduran arkadaşlar yağ çubuklarının fotoğrafları çekip paylaşabilirler mi acaba ?

sabah geç çalışma sorunu yoktu bende ama çok soğuk havada marşa bastığımda hafif bi geçikme söz konusuydu okadar oda -10 -15 derecelerde oluyordu oda normaldir herhalde . Beyaz duman sorunu var mağlesef motor soğukken daha çok başıma geliyor. Soğukken gaza fazla da basmıyorum yüksek devir çevirttirmiyorum ama çok soğuk havada yinede beyaz duman sorunu oluyor . Hatta 20-25 km yol gittikten sonra sıkıştırdığım zaman bile beyaz duman atıyor.

hava filtresinide 4 bin 5 bin km lerde değiştirin diyorlar dediğiniz gibi gitmişken olmadı onuda hallettiririm

kurpat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiat 1,3 mjet'te benzer durum başıma gelmişti 3 sefer 4lt kondu özel serviste, daha sonra yetkili servis uyardı fazla var diye. Problem yaşatabilirdi dediler ama bir sıkıntı olmamıştı. Ayrıca 30.000km 3 yağ değişimi sırasında ben de çubukta fazla yağ gözlemlemedim.

mob411
    Misafir
    Ustalara sordum yetkili servise sordum tekrardan 4 lt alır birşey olmaz dediler ama kitapçıkta 3.2 yazıyor. Çubuğun fotorafını çekip atacaktım fakat vaktim olmadı. Yağ değişimi olacağı zaman 3.2 koydurtucağım , şimdi yağ fazlasını çektirmekle uğraşamadım. teşekkür ediyorum cevap veren arkadaşlara

Volkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    800 gramdan birsey olmaz.
    99' ZN 106 GTİ
    14' SC İBİZA CUPRA
    94' MAM 106 XSİ (TU5 SWAP)
    16' FK2 TYPE-R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)