Bugün 130 gibi giderken araba birden gaz kesti ve arıza lambası yaktı. Kenara çekip stop ettim hemen,daha sonra calıstırdım gaz almaya basladı yaklasık 1 saat durduktan sonra arıza lambasıda söndü. Garip bi şekilde mazot lambası çok erken yandı eskiye göre,yandıktan 30 km sonra falan araba yine aynı şeyi yaptı fakat bu sefer stop edip çalıştırdığımda bop bop bop gibi ses çıkarıyordu ve çok fazla siyah duman atıyordu araba. Yeri siyah yapacak derecede. egzosdan,gidip başka bir petrolden mazot aldım ekledim üstüne ilk çalıştırdığımızda aynıydı ama biraz gaz verdikten sonra çalışması düzeldi. Çalışırken yağ kapağını açtığımda üfleme var,yağ çubuğunu çıkardığımda buhar vs. hiç bir şey yok. Şu an arıza lambası yanıyor ama hiç bir sorun yok gidişinde vs. performansıda yerinde. Sizce sorun ne olabilir? Motor mu yedik yoksa başka bişeydemidir bilgisi olan var mı?
Araç Citroen C4 1.6 HDi 110'luk. 115.200'de. Yağ,su,filtreler,volant,baskı balata vs. 113.000'de değişti. Bugüne kadar hiç böyle bi sorun yaşamamıştım. Motor bitse birden bu şekilde mi olur yoksa yavaş yavaş mı belli eder kendini? Ve arıza lambası yanarken arabayı kullanmamda bi sakınca var mı?