birde peugeot kullanan arkadaşlara bi sorum olacak.İzmirde beğendiğim bi araç var anlaşabilirsek onu almaya gelicem izmirede bu aracı orada baktıracagım güzel işini yapan bi ekpertiz - servis gibi tavsiyesinde bulunabileceğin bir yer varmı acaba? bu sefer sorunlu arac almak istemiyorum acıkcası. güzelcene bana baksınlar yani.
izmirde iztek var, halil öztürk var, 6.sanayi sitesinin orda expertiz merkezleri var
Romeo <3 Giulietta
arkadaşlar
308 hdi aracım var 207 gt den sonra bana gitmiyor gibi geliyor haliyle. ve genelde eşim ailem v.s kalabalık şekilde biniyoruz. birazda bagaja bişiler koyunca iyice performans düşüyor. kn hava filtresi var. araç 110 luk. performans arttırıcı chip düşünüyorum. önerisi olan arkadaşlar varmıdır?
(2007) 207 GT - (2009) 308 HDİ - (2013) RENAULT SYMBOL
bursa küçük sanayide İLBE otomotiv var oraya baktırabilirsin. ayrıntılı bakar ustalar. peugeot-citroen servisidir. ilhan abi servisten çıkma iyi ustadır. ekspertizciler aracı dynoya sokup kaporta boya değişen bakıyorlar. motor ayrı bir ustalık sonuçta. ekspertize mutlaka sok aracını ancak bir motor ustasına da göstermende fayda var. dizellerde genel bakılan yerler, turbo, enjektörler, aracın hızlanırken ki kararlılığı, duman yoğunluğu. marka farketmeksizin her dizel sıkınca biraz duman atar. özellikle sıkarken vites değiştirdinde. rölanti sesi, ayrıca dip not olarak klima kasnağına da baktır. izmirde araba bakacağını söylemişsin, klimanın yoğun kullanıldığı bir yer baktırmanda fayda var. 1.6 hdi yaygın bir motor, sorunlu bir motor değil kesinlikle. ben citroen c3 1.4 hdi 16v 92 hp dizel kullanıyorum 100,000 de aldım, neler söylediler araçla ilgili anlatsam roman olur. Allaha şükür rutin bakım harici 2 buçuk yıldır triger değiştirdim ve 120 liralık elektrovana. aracım 154,000 de
Beni satmayan tek dostum arabam...
yetkililerin çoğu 2.el ekspertizi yapmıyor.
Ayrıca expertizlerin de güvenilirliği kalmadı pek.
aracın tavan boyası olması gerekenden çok ince güneş yanığından komple boyanmış renk farkı olmasın diye dendi. eyv dedik
yan taraflarda kalınlıklar var surtmelerden dendı eyw. dedik
değişensiz diye yemin etti bakımları söyle boyle.. allah var arabada tık ses yoktu ama gel gelelım dırekler cıkıyor 600 450 500 hatta kımı yerde olculemedı
expertızde degısensız araba dıreklerde ne ısı var o kadar boyanın macunun..
sanayıde kaportacıya baktırmasak mıs gıbı tavanı degımıs arabamız olcaktı...
B.Koçer pm dolu..
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
birde beyler şimdi bu volan kaynaklı titremeyi kesmek için ne yapmak lazımç gene hareketli volan mı takalm yoksa sabite mi geçelim sabit olursa avantaj dezavantaj nedir..
mesela ağırlıkları farklı denmiş ben arabada hafiflikten yanayım her zaman yormaması için. yada nm karşılıkları nasıl bunların hareketliler daha fazla ağırlığı kaldırabiliyo gibi birşey duymuştum sanki.
1.6 hdi icin turbodan aku onune gelecek sekilde kn acik filtre taksam sizce geri duser mi arac ? Hava filtre borusunun tirnagi kirilmis. Yerinden cikinca performans dususu oluyor. Acik hava filtresi faydali olur gibi geliyor ama yorumlarinizi bekliyorum
Bugün 207 1.6 hdi model bi araca bakmaya gittik arac iç görsellik olarak istediğimiz gibi cıktı motor sesi anlamam pek ama dizele göre bana güzel geldi.ön torpidoya falan baktım sorunsuz duruyordu. arac 2008 model zaten.
Fakat alacagım arkadaşta kısa zaman önce almış aracını ve eşinin kullanamadıgını otomatik arac icin sattığını vs demiş.Ekpertiz raporu yaptırmış ve bana dediği aracı cihaza bağladıklarında servise gitmediği icin bakım zamanları hataları silinmemiş bunların hatalarını veriyor bizde servise götürmedik onlar cıkıyor sadece dedi.Aldığı zaman turbonun orada hafif yağ vardı ordaki bişileri değiştirdik dedi keçemi dedi contamı dedi bişi dedide hatırlamıyorum tam.
ama benim bu cihaza bağlandığı zaman cıkan hatalar kafama takıldı acıkcası.hani daha önce kullanan arkadaşların başına böyle bşi gelen varmı yada öyle bişi cihaza bağlandığı zaman cıkıyormu tam bilmedigim icin bi yardımcı olursanız sevinirim.
arac suan 88 bin km de preminium paket.
birde bu 207 preminium paket araclarda standart pakette hangi özellikler mevcut hangileri opsiyonel onları bilen arkadaslar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
havafiltresinden turboya gelen boru tarafındaysa yağ , turboya girişte turuncu bi conta var ne hikmetse o parçalanıyo benimkide sanki bıçakla kesilmiş gibiydi. o yağda krank havalandırmadan gelen yağ buharının terlemesi bu konuda başka birşey diyemiycem eğer sorduğun şey buysa sıkıntı yok gibi. conta da orjinal serviste 30 tl.
Dediğim gibi bugun kendi şehrimde bi araca baktırdım ve satısını aldım. arac 88 bin km de değişen vs cıkmadı bi parcada boya var.onlarda normal.
Ekspertiz firmasında aracta sadece eskiden kalma bi "yükleme basıncı ayarlama kumandası orantısız" hatası kalmış.benim icin en kafama takılan bu hatası oldu ama ordaki arkadasların demesine göre bunlar silinmemiş kalmış öyle dedi sorun teşkil etmez dedi.
ayrıca sizinde bahsettiğiniz gibi ordaki conta arkadastada parcalanmış onu daha yeni değiştirmiş kendimde gördüm daha yeni yanionun dısında motorda zerre ne yağ kacagı ne yağlanma vs hiç bişi yok..
arac ferformans testinde biraz düşük cıktı %82 cıvarı olması lazım.bi yerden hava kacagı olabilir dediler.ama kime sorduysam cihaza nekadar güvenebilirsin sorusu oldu kimi egr valften olabilir dedi kimi yakıt etkiler dedi. ayrıca aracın üzerinde 17" köpek ölüsü jantlar var 215/45/17 bunlarında bi nebze etkisi olabilirmi bilmiyorum.. ekspertizdeki yetkili arkadas turbo calısma basıncı ve hava debimetre kontrol edilsin diye not düşmüş ama ne bileyim performans olarak bana kötü gelmedi acıkcası tek farkettiğim 1 ve 2. viteste biraz hantal gibi ama 3-4-5 hızlandıkca resmen cekiyor arac. güzel bugun şehir ici kalabalık trafikte yol bilgisayarı verileri 5.8-5.9 gösteri yakıt tüketimini..(yaklaşık 60 km yolda)(böyleyse cidden harika)
dizel motora görede ses olarak bana cidden sessiz geldi araç hani bukadar düşük ses beklemiyordum acıkcası.
Kafamda soru işaretleri olsada eşiminde hoşuna gitmesi araca bakan tanıdıklarda bu km sorun olmaz takılma bukadar demeleri sonrası satısı aldık bakalım.mevlam utandırmaz inşallah.
söylede bi anım oldu bugün onuda diyeyiminsanın icini okurlar ya bazen öyle bişi....
satışı aldım geldim uzun yıllardır dedemin esnaf komsusu olan tamirci bi abi var cogu tamir işlerinde ona giderim yeri gelir kimsenin ellemicegi-olmacak seyler icin ugrasır aracımla. onada bugun öylesine bi baktırmıştım araca oda uzun yıllardır 1.4 dizel citroen kullanıyor.
neyse satışı aldım geldim bunun dükyanın oraya nasılsın abi hoş beş ettik. araç ile daha hiç bişi konuşmamıştık daha döndü bana.bak bana sana iki şey dicem dedi. "bunlar ilk kalkarken böyle biraz titriyor sen pipirikli adamsın takarsın kafana şimdi bunu,bu normal dedi.oğlumdada bunun sıfırı var daha 3 bin km oldu onunkide öyle dedi. içimden güldüm noterden cıktım trafik sıkısıktı şehir ici trafikte içimi kemirmişti bu hafif titreme olayı lan yoksa debriyajmı diye![]()
ikincisi ilk kalkışta senin palio gibi fırlamaz belki biraz hantaldır ama oturdumu gider dedi.(yukarıdada demiştim ilk iki vites biraz hantal gibi sanki diye.)
hani derler ya adam resmen icimi okudu![]()
bu 1.4 hdilerde top speed sınırlama gibi bişey mi var acaba bilen var mı ?
186 gibi araç sanki mazotu kesiyor gibi araç duraksayıp yürüyor.
Bu arada ortalama yakıtı sıfırlayıp düzgün kullanmayla beraber 5.3-5.5 bandında seyrediyoruz şuanlık.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)