User Tag List

Sayfa 16/50 İlkİlk ... 6141516171826 ... SonSon
938 sonuçtan 286 ile 304 arası

Konu: tdci-hdi psa grubu hakkinda hersey....

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günaydın beyler.Adım Yavuz.İstanbul'da yaşıyorum..

2008 model 75.000km'de 110 luk 308 kullanıyorum.Araçta sadece Megachips yazılım var.Dyno öncesi 100hp,sonrasında 128hp çıktı.

Biraz gıdıklamak istesek neler yapılabilir? Yalnız şunu belirtmek isterim; Özel şoför olduğum için zaman sorunum var.Uygulamalar sonrası arıza ışığı filan olsun istemem,uğraşacak vakit bulamam

Şimdiden teşekkür ederim.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Günaydın beyler.Adım Yavuz.İstanbul'da yaşıyorum..

2008 model 75.000km'de 110 luk 308 kullanıyorum.Araçta sadece Megachips yazılım var.Dyno öncesi 100hp,sonrasında 128hp çıktı.

Biraz gıdıklamak istesek neler yapılabilir? Yalnız şunu belirtmek isterim; Özel şoför olduğum için zaman sorunum var.Uygulamalar sonrası arıza ışığı filan olsun istemem,uğraşacak vakit bulamam

Şimdiden teşekkür ederim.
    Km si hiç birşey , dp + sp + focus filtre + box = 150 hp tıkır tıkır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaslar volvo c30 2007model 1.6tdci euro3 araca yazilim attirmak istiyorum. 109hp lik memnun etmiyor cok hantal kaliyor. En azindan duman attirmicak mevcut mekanigini yormicak bi guce cektigimizde son hiz ve imvelenmelerinde yaptirdigima deger bi artis olurmu?
    120-125hp mesela. Box yada direkt beyine mi yaptirmali. Aracin debriyaj turbo ve kizdirma bujileri egr sifir. Ama enjektorler orjinal ve arac 156bin km ye geldi. Enjektorler yazilimdan sebep elimde kalabilirmi? Yada baska bir dezavantaji olabilirmi? Dpf yok. Egr iptali dusunmuyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuk_acar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaslar volvo c30 2007model 1.6tdci euro3 araca yazilim attirmak istiyorum. 109hp lik memnun etmiyor cok hantal kaliyor. En azindan duman attirmicak mevcut mekanigini yormicak bi guce cektigimizde son hiz ve imvelenmelerinde yaptirdigima deger bi artis olurmu?
    120-125hp mesela. Box yada direkt beyine mi yaptirmali. Aracin debriyaj turbo ve kizdirma bujileri egr sifir. Ama enjektorler orjinal ve arac 156bin km ye geldi. Enjektorler yazilimdan sebep elimde kalabilirmi? Yada baska bir dezavantaji olabilirmi? Dpf yok. Egr iptali dusunmuyorum.
    Egr iptali neden düşünmüyorsunuz ? Box la pek birşey değişmediğini söylemek isterim. yazılım bu konuda dizelde usta olan kişiler gitmelisiniz. Enjektörlerinizden emin değilseniz revizyon yaptırırsınız.. EGR çok saçma bir sistem egzoz gazını tekrar emme manifolduna veriyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Egr iptali neden düşünmüyorsunuz ? Box la pek birşey değişmediğini söylemek isterim. yazılım bu konuda dizelde usta olan kişiler gitmelisiniz. Enjektörlerinizden emin değilseniz revizyon yaptırırsınız.. EGR çok saçma bir sistem egzoz gazını tekrar emme manifolduna veriyor.
    Egr yi sifir alip takmadan once eski egr me yazilimsiz egr yi conta ile kapatarak iptal etmistik arizla lambasi genelde yakmiyordu da. Yansada sonuyordu vs. Bi gun egr kendini kitleyi verdi. Yeni egr almak zorunda kaldim. Oyuzden yogurdu ufluyorum. Turboyu sifir aldim. Ve enjektorlerimin masallahi var 156bin km de hic temizlenmemis orjinal. Ama iste yazilim yuzunden enjektorlerim bozulursa diye endisem. Egr turbo debriyaj vs derken arac baya bi masraf yaptirdi bana. Bi de yazilim atip bunlari en azindan en pahali olani enjektor ve turbo egr vs masrafi acmasindan korkum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ufuk_acar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Egr yi sifir alip takmadan once eski egr me yazilimsiz egr yi conta ile kapatarak iptal etmistik arizla lambasi genelde yakmiyordu da. Yansada sonuyordu vs. Bi gun egr kendini kitleyi verdi. Yeni egr almak zorunda kaldim. Oyuzden yogurdu ufluyorum. Turboyu sifir aldim. Ve enjektorlerimin masallahi var 156bin km de hic temizlenmemis orjinal. Ama iste yazilim yuzunden enjektorlerim bozulursa diye endisem. Egr turbo debriyaj vs derken arac baya bi masraf yaptirdi bana. Bi de yazilim atip bunlari en azindan en pahali olani enjektor ve turbo egr vs masrafi acmasindan korkum.
    Ben egr yi söktüm nereyi körlediniz anlamadım ki ? EGR çıkışına koycaksınız contayı.

Ko®ay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar dizelde açık ahava filtresi ile alakalı bir sürü duyum var zararlı veya zararsız bişey olmaz gibi..

Sizlerin fikirleri yada tecrübeleri nelerdir bu konuda ?
    Mantık kurduğum zaman turbonun çektiği daha soğuk ve kısa yoldan gelen kolay hava neden faydasız olsunki ?
    Birde bu işlemi yaptıktan sonra herhangi bir yazılım güncellemesi gerekirmi

maxima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ko®ay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar dizelde açık ahava filtresi ile alakalı bir sürü duyum var zararlı veya zararsız bişey olmaz gibi..

Sizlerin fikirleri yada tecrübeleri nelerdir bu konuda ?
    Mantık kurduğum zaman turbonun çektiği daha soğuk ve kısa yoldan gelen kolay hava neden faydasız olsunki ?
    Birde bu işlemi yaptıktan sonra herhangi bir yazılım güncellemesi gerekirmi

https://www.youtube.com/user/mightycarmods/videos bu arkadaşları izlemeni tavsiye ederim.

Hondafatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Exclamation

ARKADAŞLAR YARDIMINIZ GEREKİYOR.

Aracım 2010 model ford fiesta dizel (YAZILIM VAR) geçen perşembe günü aracımın baskı balatasını değiştirim ve evimin önüne getirdim. Ertesi gün arabama inip bir yere gitmek için arabamı çalıştırdım çalışmadı.

Baskı balata değişiminden önce baskı balata değişiminden sonrsa herhangi bir arıza vs. oluşmadı,

Ustamı çağırdım geldi marşa bastı bastı almadı sonrasında son kez denediğinde çalıştı ama sanki birşeyler tıkalıymış gibi çalıştı araba rolentide bildiğiniz egzantirikli araba gibi çalışıyodu ve dumanlı çalışıyordu motor arıza lambası yakmıştı ve 3000 devri geçmiyordu.

Dolayısyla p.tesi günü için çekiciyle çektiricektim ustama arabayı çekiciyi aramadan önce arabayı çalıştırim dedim denemek istedim araba tek marşta çalıştı ama arıza okuyor 3000 d geçmiyordu riske girdim ve yakın olduğu için arabayı ustama yürüterek çektim bu süre zarfında herhangi bir eksiklik yaşamadım duman atma vs.

dükkana girdiğimde araba bir yerden mazot kaçırıyordu açtı usta baktı enjektörün birinden oluk oluk mazot atıyor dolaysıyla enjektörlere yöneldik söktük ve pompacıya gittik 2 tanesi tıkalı olduğunu ve tamiri mümkün olmadığını söylediler bizde tamam dedik ve düzgün 4 tane enjektör bulduk pompacıya gittik test ettirdik hiç bir problem yok arabaya taktık bütün herşey tamam marşa basmaya geldi sıra bas bas çalışmaz araba hala arıza okuyor...

bilgisayara bağlandı araba arıza okundu hava akışmetresi yakıt basınç sensörü çıktı sildik arızaları bastık çalıştı...

şimdi değişen parçalar baskı balata,mazot filitresi, enjektör,

Sorunumda şu bu işlemler yapıldıktan sonra araba inanılmaz siyah duman ve kalkışlarda hafif mavisimsi ve siyah duman karışımı atıyor rolentim arada düzensizleşiyor dur kalk trafikte rolantim 2 devire çıkıp iniyor durduğum yerde duman atma vs yok arabanın çekişi çok iyi yokuşta olsun düz yolda olsun her yönüyle iyi sadece duman atma ve arada istikrarsız düzensiz çalışması sizce neden kaynaklanır bu durum.
    Honda Eg
    Mk 6,5 Fiesta
    Mk 7 Fiesta
    Kuş Serial 90 Doğan L
    Honda Ek

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Hondafatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ARKADAŞLAR YARDIMINIZ GEREKİYOR.
    ...
    -Akışmetre
    -Yazılım
    -Enjektör

Rölantideki devir yükselmesi akışmetreye işaret ediyor.
    Yeni enjektörlerin kalibrasyonu yapıldı mı bilmiyorum. Çıkma enjektör taktıysan enjektör sorunu da olabilir.
    Yazılımında da sorun olabilir. Veya eski enjektörlerin bir şekilde öğrenilmiş değerlerle kendini tolare ediyormuştur da akü sökülünce yakıt düzeltmeleri sıfırlanmıştır vs. Yeniden yazılımın elden geçmesi de gerekebilir.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=Osman Bahadır;7737709]-Akışmetre
    -Yazılım
    -Enjektör

Osman abi cevabın için teşekkür ederim,

Enjektörler 10 bin km yapmış pert araçtan söküldü ve servis bilgisine göre enjektörlerin herhangi bir kalibrasyona gerek olmadığının teydini aldım ne kadar doğru bir bilgidir bilmiyorum ve sanırım iki tip enjektör çıkıyormuş bu arabalarda simens ve bosch benim arabanın üzerindekiler simens'idi ve aynı markayla değişti.

Ve aldığım enjektörleri makineye bağlatıp sıfır sorun olduğunu söylediklerinden sonra arabama montajını yaptırdım.

Yazılım yaptırdığımdada duman atması vardı ama ona göre yapıldığı için belirli bir devirden sonra duman atması vardı bu kadar yoğun değildi yada en azından ilk kalkışta rutin kullanımda belirgin bir duman atması yoktu.

Yakıt zengin karışımı yaptığı için bu durum olmuş olabilir mi yani yakıt basınç müşüründen kaynaklanıyor olabilir mi?

bundan sonraki süreçlerde beni olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu olabilir mi?
    Honda Eg
    Mk 6,5 Fiesta
    Mk 7 Fiesta
    Kuş Serial 90 Doğan L
    Honda Ek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=Hondafatih;7737790]
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -Akışmetre
    -Yazılım
    -Enjektör

Osman abi cevabın için teşekkür ederim,

Enjektörler 10 bin km yapmış pert araçtan söküldü ve servis bilgisine göre enjektörlerin herhangi bir kalibrasyona gerek olmadığının teydini aldım ne kadar doğru bir bilgidir bilmiyorum ve sanırım iki tip enjektör çıkıyormuş bu arabalarda simens ve bosch benim arabanın üzerindekiler simens'idi ve aynı markayla değişti.

Ve aldığım enjektörleri makineye bağlatıp sıfır sorun olduğunu söylediklerinden sonra arabama montajını yaptırdım.

Yazılım yaptırdığımdada duman atması vardı ama ona göre yapıldığı için belirli bir devirden sonra duman atması vardı bu kadar yoğun değildi yada en azından ilk kalkışta rutin kullanımda belirgin bir duman atması yoktu.

Yakıt zengin karışımı yaptığı için bu durum olmuş olabilir mi yani yakıt basınç müşüründen kaynaklanıyor olabilir mi?

bundan sonraki süreçlerde beni olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu olabilir mi?
    Fethiyedeysen gel bakayım kardeşim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    [QUOTE=Sadık Özyer;7738028]
    Alıntı Hondafatih Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Fethiyedeysen gel bakayım kardeşim.
    yok sadık değilim şimdi yazılımı güncelliycem serviste değişiklik olucak mı görücem
    Honda Eg
    Mk 6,5 Fiesta
    Mk 7 Fiesta
    Kuş Serial 90 Doğan L
    Honda Ek

maxima - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    merhaba arkadaşlar 2 sorum olacak 10 puanlık
    1-geçenlerde katın içini açtırıp düz boru kayatıp kapattırdım.araca taktırdım sonra ama sanki ondan sonra araç bi yerlerden hava kaçırıyor gibi ses vermeye başladı içeriye turbonun doldurduğu anlarda.
    daha önce başına gelen varmı?

2-birde aracın elektrik tesisatında sanki bir sorun var tavan lambalarım otomatik yanmıyor ve ikisini birden yakmayınca hiçbiri yanmıyor ya ikisi birden açık olacak yada yanmayacak artı aracıma hız sabitlici taktırdım ali babadan aldım 25$ a fakat bazen çalışmıyor sanki bi dengesiz voltaj var arabada hatta ve hatta iphonem çakmaktan şarj ediyordum onu bile bozdu
    nedir bu başına gelen varmı
    saygılar

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı maxima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar 2 sorum olacak 10 puanlık
    1-geçenlerde katın içini açtırıp düz boru kayatıp kapattırdım.araca taktırdım sonra ama sanki ondan sonra araç bi yerlerden hava kaçırıyor gibi ses vermeye başladı içeriye turbonun doldurduğu anlarda.
    daha önce başına gelen varmı?

2-birde aracın elektrik tesisatında sanki bir sorun var tavan lambalarım otomatik yanmıyor ve ikisini birden yakmayınca hiçbiri yanmıyor ya ikisi birden açık olacak yada yanmayacak artı aracıma hız sabitlici taktırdım ali babadan aldım 25$ a fakat bazen çalışmıyor sanki bi dengesiz voltaj var arabada hatta ve hatta iphonem çakmaktan şarj ediyordum onu bile bozdu
    nedir bu başına gelen varmı
    saygılar
    hocam öncelikle bu şekilde yazmayın, herkes gibi standart büyüklükte ve bold olmayan tarzda yazın. ve aracınız ne onu da belirtirseniz ona göre yardımcı olur bilen arkadaşlar.
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Alper DEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhaba,
    Aracı ocak ayında aldım.Alırken hiç olmayan bir sorun çıktı rölanti dengesizliği ve seyir halinde aracın kesik kesik gaz yeme problemleri vardi akabinde baktirdik bilgisayara bağlanıp değerlere bakıldı ve pompanın püskürtmeyi orantısız yapması enjektorlerin olması gerekenden farklı çalışması bize iyi bir kulfiyet çıkardı..
    Pompa da birşey çıkmadı, enjektorlerin temizliği yapıldı çok canımız sıkıldı ama yasayacagimiz varmış dedik.
    -Enjektör temizliği,Mazot filtresi,yakıt basınç sensörü değişti (parça+işçilik 720 TL)
    -Periyodik bakım 200 TL parçalar +işçilik
    -Kat iptali
    -EGR iptali yapıldı
    Gel gelelim bir iki hafta düzelen araç aynı sorunu bir daha yaptı.Yolda giderken kızdırma buji lambası yakıp yığıldı.Eve gittim dahada araba çalışmadı,çekiciyle sanayi çektik.Yine aynı yere götürdüm bu sefer iki gün orda kaldı,sorun daha önceden enjektörler takım halinde orjinalleriyle değişmiş ama yanlış kodlamadan dolayı beyinle uyumsuzluğu varmış yeniden beyni sıfırlayıp yeni yazılımı yükleyip enjektörlerin kodlamasınada orjinale uygun olarak beyinle uyuşturmuşlar sonrasında aracı teslim aldım tabi bu işlemlere +200 TL daha bayıldık.
    Aracı teslim aldım saat gibi hiçbir sorun sıkıntı yok iki hafta sonra inceden yine aynı sıkıntılar başladı ve gece bir yere gitmem gerekti (04:30) hava buz araç resmen sapıttı devir bir çıkıyor bir iniyor vites değişiyorum hiç gaz vermiyorum araç sanki tapagaz kendi kendine gazlıyor.. Pc vs.bağlıyoruz hiçbir sorun arıza gözükmüyor,sizce bu sorun nedir ?
    Biraz uzun oldu ama ilginiz için teşekkürler(yerim İZMİT )
    *NOT:Araç 2003 model 202 bin km'de,Sürekli aynı yerden yakıt alırım Shell gidişi çekişi tabiri caizse hayvan gibi Maşallah hiçbir sorun yok,yakıt ş.içi olması gereken gibi 10-11 lt arası

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Krank okuyucusuna bak derim bide.

Alper DEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Acaba gaz pedalı elektronik potansiyometreli oluşundan olabilir mi ? Bozulmuş vs.?

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    selamlar, aracım 2008 model 1.6 hdi 110luk 308. Ben aracı aldıktan sonra kapaktan ve bloktan taşlandı, kapaktaki nerdeyse herşey değişti (sübap vs). Enjektörlerim sıkıntılıydı, 4 tane çıkma enjektör alındı, kontrol edildi takıldı, bi sıkıntım yok çok şükür. (1. enjektör dibinde mazot kaçırıyor ama sanırım tüm hdi larda var bu enjektör dibi mazot olayı)
    Bu aracı biraz hızlandırıp, biraz da ekonomikleştirmek istiyorum. Rektefiye işlemi bi sıkıntı yaratır mı yazılım vs için?
    EGR iptal edilmiş ben almadan önce, DPF yi de muayeneden sonra iptal etmek istiyorum. Yazılım egr ve dpf iptali beni kesecektir diye tahmin ediyorum. Arabadan çok iyi gitmesi gibi bi beklentim yok, sadece biraz daha tatminkar olsun, olabildiğince az yaksın ve mümkünse SIFIR ARIZA olsun. Başım ağrısın istemiyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir?
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)