bu motorlarda turbo basıncı mekanik kontrol edilir yani basıncı westegate den tahliye açma-kapanma ayar vidasını westegate yönüne doğru sıkdıkca basıncın artar. yazılımla yakıt basıncını arttırırsın sadece.
Buaralar bende düşünüyorum 2004-2005 tdci fiesta. Alırken nelere dikkat etmemi önerirsiniz? Varsa kronik problemleri fln nelerdir acaba ?
kafam iyice çorba oldu şimdibenim defiden gördüğüm 1.5 bar lık basınç orjinalde bastığı basınç değil herhalde ? yada yakıt açılınca benim basıncı fazlamı görmemi sağlıyor ?
Basınç açma ile alakalı mapper ımla görüştüğümde kesme yapabileceğini söyledi bana mesela, ve bu zamana kadar hiç mekanik bir müdahalede bulunulmadı,ben yazılımdan açılıyor diye biliyorum çünkü
Koray abi turbonun wg si 1.4 bara ayarlıdır fakat oem yazılımla turbon o kadar basamaz . yazılımla artan gaz miktarı turbonu daha çok spool ettirir. Sen gider açarsan biraz daha 1.7 basar ve bu flow a göre yakıt gönderir.
heh şimdi oldu işte anladım saol kardeşim, o zaman ben şimdi wg den ayar yaptırırsam ona göre yazılımda da güncellemeye ihtiyacım olacak..
kesme yapa dediği olayda buydu sanırım, mekanik müdahale olmadan yakıtı açtığı zaman bu sefer basınç az gelecek ve kesme yapacak, yani ben mekanik olarak basıncı açtıktan sonra yazılımı güncelleyince büyük ihtimal sıkıntı olmayacak
Kesme yapması yakıtı azdı basıncı çoktu mevzusu değil. Basıncı 1.7 yapar ip gibi yazılımıda güncellesen araç kesme yapacak. kesme dediği boostcut a giriyor. yani araç üzerindeki maf 1.5 bar üstünü gördüğü an korumaya geçer yakıtı keser araç bir anda yığılır.
beyinden maf iptal edilip hep aynı düzeyde yakıt verse, bu sefer ocağımıza incir ağacı dikilir
Kafamda deli sorular, bilenler bi yardımcı oluversin hele![]()
2-3 bar lar hikaye.. 2-2.20 bas öp başına koy![]()
http://www.techturkey.com/forum/showthread.php?t=129196 bu işini görebilir.
207 1,6 hdi ile fiesta 1,6 tdci motorları 1e1 aynımıdır yani kayışlar yağ yakıt filtreleri baskı balata volan vs. bilgisi olan varmı??
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)