herkese kolay gelsin kardeşimin 97 mod. aracı dün akşam uzun yolda 100km/h ile düz yolda giderken aniden stop etmiş dahada çalışmamış söktüğümüzde manzara hiçte iç açıcı değildi bütün silindirlerde pistonlarda erime,en çokta 4. silindirde ve üst kapakta tüm silindirlerde (sübaplar arası ve enjektör kanalında)çatlak vardı ayrıca kafamızı karıştıran her pistonun kafasına sübapların vurmuş ve iz yapmış olmasıydı araca 8 ay önce kendimiz motor yaptık komple yeni parçalarla topladık ama pistonları orjin bulamadık nural vardı onla topladık kapak brezilya malı dedikleri bir kapak bulduk oda sıfırdı zaten araç stop edince hararet tavan yapmış kapağın çatlama sebebi bu diye düşünüyoruz ama hiç triger problemi olmayan saat gibi çalışan motorun bu şekilde olması düşündürücü pistonların erimesi yakıt kaynaklı veya enjektörlerden dolayı olabilir ama sübap vurması nasıl oldu anlayamadık eğer bu konuda bilgisi olan veya tavsiye her ne olursa yardımlarınızı bekliyorum(orjin kapak ve mahle piston bulamıyoruz temin edebilecek veya adres verebilecek olanlardan yardım bekliyorum)