User Tag List

Sayfa 22/117 İlkİlk ... 1220212223243272 ... SonSon
2218 sonuçtan 400 ile 418 arası

Konu: VAG 1.6 TDI (Genel Konu )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FET Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet kardeşim Adana
    Mishimoto Z Line kullanıyoruz. Çokta memnunuz tavsiye ederim.
    Senin bahsettiğin güçleri bu şekilde almak mümkün, dahası için yukarıda yazmıştım, 390. post
    Bir ara görüşelim o zaman kardeşim bende bir kaç araç görmüş olup fikir sahibi olurum birde dost edinmek iyi olur
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

FET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Görüşelim, numaramı özelden yazıyorum.
    TeamPASAOGLU

Oguzhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkese selamlar,
    3 ay önce sıfır km 1.6 TDI Skoda Yeti aldım. Araç 105 hp, 250 nm tork olarak gözüküyor, konunun tamamını okudum ve motor koduna baktım. Araç motor kodu CAYB. Konudan anlaşılan CAYC olması gerek. Servisi aradım CAY ile başlayan motorlar 105 hp diyor ancak CAYB bin 90 hp olduğuna dair birkaç belge buldum. Forumda 1.6 TDI Yeti kullanan var mıdır, motor kodlarimizi karşılaştıralim?

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Yazılım harici hiçbir fark yok CAYx 75/90/105 arasında

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman Orj 90hp olan biz polo sahipleri 105lik golf yazılımı yukletsek olur mu ki ? Yani eğer serviste yazılım güncellemesi adı altında 80 liraya yapılan güncelleme ile golf yazılımı yükletsek olmaz dimi ? Bir süreliğine 105 te keser beni ya

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Caya 75
    Cayb 90
    Cayc 105hpdir.

Serviste yukletemezsiniz,yukleyemezler isteseniz bile yetkileri yok.Custom yazilimcilarda istediginizi yaptirabilirsiniz.105 yaptirmak yerine 125-130 safe sorunsuz olur

Oguzhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cevaplar için teşekkürler ama 75 ile 105 hp arasında çok ciddi güç farkı var. Motor parçaları tamamen aynı mi acaba, bilgisi olan var mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı Oguzhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Cevaplar için teşekkürler ama 75 ile 105 hp arasında çok ciddi güç farkı var. Motor parçaları tamamen aynı mi acaba, bilgisi olan var mi?
    Herşeyi tamamen aynı sadece yazılım farklılığı mevcut.

HKND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler daha önce soruldu mu bilmiyorum ama golf6 2.0gtd ile bizim cay motorlar arasında ne farklar var? Çoğu şeyin aynı olduğuna dair bir yazı okumuştum aslı nedir?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Turbo(gtc1549)
    Enjektor
    Piston
    Egzantrik
    Ecu
    Ust kapak falan filan,blok ayni sadece...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2011 Model Polo 1.6Tdi da rölantide dalgalanma ve şakırtı sesi başladı.
    Enjektörden olduğu söylendi bunun maliyeti ne olur temizlenme vb şeyler mümkünmüdür?

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkay Ekinci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2011 Model Polo 1.6Tdi da rölantide dalgalanma ve şakırtı sesi başladı.
    Enjektörden olduğu söylendi bunun maliyeti ne olur temizlenme vb şeyler mümkünmüdür?
    Rölanti bir çok degişkenden olabilir ama şakırtı varsa enjektördür yüksek ihtimal, temizligi ya da durumuna göre onarım da olabilir ama degişim de gerekebilir, parça durumuna göre.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guncel kasa 1.6 tdi passat icin yazilim yaptiran var mi ne gucler aliniyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı MK8800 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Guncel kasa 1.6 tdi passat icin yazilim yaptiran var mi ne gucler aliniyor?
    105/110/120 tdi kar aynı motor, mk7 golf vb ile benzer güçler çıkar sanıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Herşeyi tamamen aynı sadece yazılım farklılığı mevcut.
    birşeyi merak ediyorum; sadece yazılım farkından dolayı 90 ve 105 hp aynı motora aynı yazılım atılsa ikisi de aynı gücü elde etmiş oluyor mu acaba? mesela yukarıda 90 hp araca yazılımla 125-130 yap denilmiş aynı motorlu 105 hp araca da aynı şekilde yazılım yapılsa o da aynı güçleri mi verir?

bir de ben de 1.6 tdi kullanıcısıyım.2012 vw caddy maxivan 1.6 tdi 102 hp aracım var şuan 117binlerde.geçen hafta egsoz gazı uyarısı verdi, arasıra da dizel motor uyarısı yapıyordu.servise gittim sağolsun bi abimiz devlet dairesinden beter olan işleyişle beni uğraştırmayıp makineye bağlayıp sildi hataları partikul fitresinden yapıyormuş belli bi süre devirli kullan devam et dedi eyvallah dedim.bunu iptal etsek ne olur ya da ne yapmam mantıklı olur partikül filtresi sürekli tıkanan birşey sanırım.aracımdan pek bi güç beklediğim yok aslında ama yüklü ve klima açıkken çekişi biraz düşüyor 235/45/17 doninghtonlarla kullanıyorum aracı.insan gibi kullanıyorum 20-21 kuruş yakıt tüketiyorum.egr kat iptali yazılım yaptırsam iyi olur mu yakıt vs açısından.araç hızlansın derdim pek yok.hem yakıt hem araç rahatlasın adına sağlıklı olacak şekilde ne yapmalıyım düşük maliyetli?
    yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omR35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birşeyi merak ediyorum; sadece yazılım farkından dolayı 90 ve 105 hp aynı motora aynı yazılım atılsa ikisi de aynı gücü elde etmiş oluyor mu acaba? mesela yukarıda 90 hp araca yazılımla 125-130 yap denilmiş aynı motorlu 105 hp araca da aynı şekilde yazılım yapılsa o da aynı güçleri mi verir?

bir de ben de 1.6 tdi kullanıcısıyım.2012 vw caddy maxivan 1.6 tdi 102 hp aracım var şuan 117binlerde.geçen hafta egsoz gazı uyarısı verdi, arasıra da dizel motor uyarısı yapıyordu.servise gittim sağolsun bi abimiz devlet dairesinden beter olan işleyişle beni uğraştırmayıp makineye bağlayıp sildi hataları partikul fitresinden yapıyormuş belli bi süre devirli kullan devam et dedi eyvallah dedim.bunu iptal etsek ne olur ya da ne yapmam mantıklı olur partikül filtresi sürekli tıkanan birşey sanırım.aracımdan pek bi güç beklediğim yok aslında ama yüklü ve klima açıkken çekişi biraz düşüyor 235/45/17 doninghtonlarla kullanıyorum aracı.insan gibi kullanıyorum 20-21 kuruş yakıt tüketiyorum.egr kat iptali yazılım yaptırsam iyi olur mu yakıt vs açısından.araç hızlansın derdim pek yok.hem yakıt hem araç rahatlasın adına sağlıklı olacak şekilde ne yapmalıyım düşük maliyetli?
    yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
    1- Evet, 90 hp polo da, 105 hp jetta da aynı güçlere gelebiliyor(hemen hemen)
    2- Dpf' yi sökmek çok mantıklı, her doldugunda o temizlik işlemi kurtarmayacak, degişimi talep edilecek, en iyisi , söküp kurtulmak, iyi bir downpipe + yazılım ikilisiyle çook keyifle binebilirsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 63owen63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1- Evet, 90 hp polo da, 105 hp jetta da aynı güçlere gelebiliyor(hemen hemen)
    2- Dpf' yi sökmek çok mantıklı, her doldugunda o temizlik işlemi kurtarmayacak, degişimi talep edilecek, en iyisi , söküp kurtulmak, iyi bir downpipe + yazılım ikilisiyle çook keyifle binebilirsin.
    teşekkür ederim.buarada cayd kodlu sanırım motor.
    muayenede sıkıntı olur mu partikül iptali veya dp yazılım olayı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben safe olarak 125-130 hp gibi bir rakam telafuz ettim ikisinicinde,105 ligide safe yaparsaniz 125-130 civarlarinda olur.
    Daha dogrusu 90lik ve 105 lige ayni yakiti,ayni basinci kisaca ayni parametreleri yazdirin ikiside ayni gucte olcaktir.Atiyorum birisi 90hpden 140 hp olcaktir,birisi 105 hpden 140 olcaktir...

Dpfye gelince sizde yanan uyari lambasi normal,kullanma kilavuzundada yazar.Kullanim turune ve alinan yakita gore 100.000kmden sonra bu uyari yaniyor.Yapilan yaziliminda kaliteli olmasi gerekiyor,sizin 110.000kmde aldiginiz uyariyi benim 6000-7000-8000 km olmak uzere 3 kere vermisti aracim sonrasinda yazilim degistirdim.

Burda yazilimla 80-90-100 bin dpf hatasi almadan kullanan kullanicilar var,bu yuzden aldiginiz uyari normal o kilometrelerde.Yolun sonuna kadar devam etmenizi oneririm sonucta ortada hali hazirda bir ariza yok...

Dpf iptalli ve dpf ustunde iki sekildede araci kullanma sansim oldu,yakit konusunda dp iptalinin size bir artisi olmayacaktir.Sonucta daha fazla yakit acip performans alinmak icin yapilan bir sistem.Hatta biraz daha gec isindigindan motor ozellikle kisin artiriyor bile olabilir.

Cok ince nokta var yakitta kadrandaki ortalamaya bakmaktan ziyade pompa ile dogrulamak lazim.Yol bilgisayarini yaniltmasi cok kolay cunku.Yazilimsal olarak yada en basitinden vagcom ile cihazi baglayip tek bir tikla %15 ottalamaniz artirilabilir yada azaltilabilir.Malesef bunlarida yapanlar var.Pompa en mantiklisi bu acidan...

Bana kalirsa dpf tamamen bozulana kadar bu sekilde devam etmelisiniz,sorun cikarmaya basladiginda ise icini egzozcuya kirdirip devam edebilirsiniz.Sorun yasatmadan iptal ettirmek sizin icin gereksiz maliyet olacaktir performans istemiyorsaniz,cevreye vereceginiz zarari falan saymiyorum bile.
    Birde arac ticari her sene muanesi var,downpipe yaptirdiginizda muamedem gecemezsiniz.Icini basalttirirsaniz gecebilirsiniz(disardan dpf var gibi gozukucek cunku) ama bozuk olmayan dpfnin icini bosalttirmakta yazik gunah 2-3 binliralik muhendislik parcasi...
    Edituzenlemeler ve harf hatalari

Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omR35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    teşekkür ederim.buarada cayd kodlu sanırım motor.
    muayenede sıkıntı olur mu partikül iptali veya dp yazılım olayı?
    Olur, ama sök tak 100 lira verirsin, hallolur.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)