Ayrıca motor kulakları biraz nanay gibi geldi bana araca boşta gaz veriyorum oldukça sert bi şekilde sarsıyor aracı. Tamamen boş hissiyatlar olabilir. İlk defa 1.6 tdi kullanıyorum.
Hep merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum.
1.6 TDI motoru bu kadar farklı kılan nedir ? Turbo büyütmeden 180-190 HP ve de sıkıntısız güçlerden bahsediliyor.Yüklenmiş 1.6 TDI Poloların da nasıl gittiğini biliyoruz.Neden PSA 1.6 HDI ya da BMW 1.6D ya da Korelilerin 1.6 CRDI motoru değil de 1.6 TDI ? Aslında sormak istediğim 1.6 TDI ı bu kadar verimli yapan tam olarak nedir ?
almanların dizelleri daha dayanıklıda o yüzden116d den 180 bg 400 torq da Alınabiliyor ama debriyaj çabuk biter birde uğraşan yok 116ed ile diğer markalarda yazılım sonrası daha çabuk sıkıntılar baş gösteriyor en büyük fark dayanıklılık ve teknolojik iyileştirmeler
Aslında bir sebebide çok satılmaları piyasada çok var ve bunla beraber aftermarket ürünleride çok oluyo. Arabada öok ugrasanda olunca tutuluyo araçyoksa 1.6hdı ide 200 hp yaparsın yapılmıyıcak iş yok araba işinde sen paradan haber ver
![]()
Yüce F.U
PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG
Bugün kızdırma bujisi ışığı yanıp sönmeye başladı yolda giderken, stop ettim geri çalıştırdığımda yoktu, bir süre sonra geri geldi sonrasında motor arıza ışığı da yandı. Geç saat oldu yarın göstericem artık ama aklıma takıldı, yakıt hattı falan felan yazanlar olmuş bazı sitelerde. Herhangi bir anormallik yok araçta. Sorun neden olabilir, başına gelen bilen var mıdır?
1.6 tdi aracına intercooler uygulayan varmıdır etkisi ne kadar oluyor hangi aracın intercoolerı kullanılabilir yoksa üretici firmalardanmı bakmak lazım
JUST A DRİVE...
Ben kafamda bi setup listesi oluşturdum. ( cay kodlu polo tdi )
Gtd1752 (320d 184hp'lik turbosu kodunu yanlış yazmış olabilirim)
Egzoz (dp orta iptali spor son susturucu)
Cooler (mishimoto takıldığı yazmışlar bir kaç önceki sayfada) başka neler uyum sağlayabilir hiç bilgim yok bilen varsa söylerse sevinirim yada orjinal coolerı bu turbo için yeterli olur mu ? 2 basmaya fön makinası olur mu ?
Krom borulama işlemleri
ve yazılım
orj baskı balatası bence fazla basınç açılmadıkça dayanabilir. Şehir içi kullanımı için bronz sıkıntı olabilir
Yaklaşık 6000tl civarı bir liste çıkıyor.
Daha önce benzer setup yaptıranlar ne kadara yaptırdı ?
Uyar, uydurulur da, replika takmam ben şahsen.
Çok örnek var, aracın gücüne set up a göre uygun cooler seçilebilir, direk şu demek farazi olur.
1752 ye orjinal cooler yetmez, fön olur aynen, bronz da olur oem de, oem daha çabuk biter ama günlük kullanımı daha rahattır,fiyat montajı yapacak garaj, işçilik vs herşeye baglı degişir.
Uymaz Bülent başkan![]()
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)