burda arkadaşım iyi niyet garanti kapsamına soktular sadece işcilik verdi okadar 300tl
burda arkadaşım iyi niyet garanti kapsamına soktular sadece işcilik verdi okadar 300tl
gariban 106 gti....
Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak.
2014 polo 1.6tdi aracıma yazılım,stop kelebeği iptali,downpipe,komple düz boru yaptırdım. Ancak uzunda, genelde 200 civarı araç birden kesiyor ve kendini limp moda alıyor. Ekranda yay işareti yanıp sönmeye başlıyor ve gaz yemiyor. Kenarı çekip stop edip yeniden çalıştırdığımda düzeliyor.
Bu durum neyden ötürü kaynaklanır? Daha önce yaşayan ve çözüm bulan varmı
DTi
Yayın yanmasında birden fazla etken var. Arıza tespit cihazından detaylı bakılması lazım
TeamPASAOGLU
aynen servise bugün gittim kalibrasyon yapılır dedi servisteki usta, aracımda yazılım olduğunu da biliyordu yazılım silinir dedi hangi enjektörde sorun var makinede görürüz dedi peki kalibrasyonla çözülecek mi dedim? sorun varsa değişirilir dedi kabul ettim. Önüme bir kağıt koydular neymiş efendim aracımda chip tuning bulunmaktadır araca işlem yapılırken her hangi bir hasar (ecu yanması) gibi durumlarda servis sorumlu değildir vs. vs. onuda imzaladım şaşırdılar yok diyeceğimi sandılar fakat sonuç olarak yaptırmadım yine de yok dedim çünkü aracımda zaten garanti yoktu servis bakımlıydı iyi niyet garantisine girer diye düşünüyordum ama o yazdığı şeyden sonra zaten garantiye gireceğini hiç zannetmiyordum vazgeçtim boşu boşuna yazılım da gidecek tekrar onla uğraşıcam diye..
Aracımı bir zamanlar böyle sürebiliyordum tabi o zamanlar 19.000 kilometrelerde şuan ise 62.000 lerde şu son aylarda böyle sürmem imkansız ortalama yakıt 6 dan aşağıya düşmüyor...üzerinde dpf var ve enjektörler zaman zaman şakırdama yapıyor dpf iptali ile beraber nozzle alsam çözüm olur mu? nozzle 1.6 tdi cr motorda ne kadar işe yarar? ne kadara mâl olur? nereden bulunur?![]()
![]()
:
Arkadaşımın jettası var 105lik dizel.
Rölantideyken devir göstergesi oynamamasına rağmen motorun sesi değişik çalışıyor. Devir bi düşüyor bi yükseliyor.. Çok agresif egzantrikli na araçlar stop etcek gibi olur ya aynı o hesap. Ve aşırı gürültülü çalışıyor arada "kıkırdama" olarak nitelendirebileceğim bir ses geliyor. Ama gaz verince hiç sorun yok. Enjektör şakırdaması var.
Kendi aracımda(90lık polo) kesinlikle öyle bir sorun yok. Arkadaşım benim arabayı kullandıktan sonra benimki bundan daha gürültülü çalışıyor demesiyle işkillendim ve dinlediğimde sıkıntı olduğu belliydi.
Enjektör sorununu nasıl çözebiliriz jettadaki ? Bu halde binmesi sorun çıkarır mı ?
Enjektörlerin değişmesi gerekiyor. Bluemotion olmayan, 1. nesil 105tdi makinalarda, 50 binden sonra enjektörler ses yapıyor. İyi niyetten değiştirseydiniz keşke..
Golf MKVII 1.6 Tdi
Konu genel olarak motorla ilgili ama vag cılar burada olduğundan buradan sorayım. Polo 1.6tdi larda balata olarak ne kullanıyorsunuz? bosch almayı düşünüyorum iyi midir? üstünde oem olarak ne geliyor onuda bulamadım internette. Ne tavsiye edersiniz?
Fren balatası sanıyorum, bosch iyidir oem olarak. Bi tık ucuzu TRW alternatif olabilir, başka da takmam ben olsam ama ben direk bosch takıyorum Corollaya da.
trw takmayın ben taktım ötme yaptı. Gittim parçacıya geri götürdüm üstüne 30lira daha verip bosch aldım.
Bilmiyorum belki benim aldığım balatalarda vardı bir sorun.
Teşekkürler arkadaşlar evet fren balatasıydı ihtiyacım olan yazmamışımDün birkaç yerden fiyat aldım. Ortak görüş bosch gibi duruyor ondan alıp takayım en iyisi.
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)