Günlük kullandığım 1.2 Fiat AlBela aracımdan nihayet kurtuldum ve 2006 1.5 VGT Getz aldım. Aşırı güç alalım isteğim yok, çünkü zaten günlük getz dışında binebileceğim güçlü bir arabam var.
Diğer arabamda yaptığım gibi bunda da bazı intake ile ilgili düşüncelerim var, ama hiç diesel ile uğraşmadığım için biraz ince eleyip sık dokuyacağım.
Aracı daha teslim almadığım için bilmiyorum, bu getzler MAF ile mi MAP ile mi yürüyor? maf ile yürüyorsa maf önüne güzel bir cai yapalım ki fıstık olsun, map ile yürüyorsa cai mai kasmaya gerek yok.
1- Ecu için Re-map yapıyoruz, diesel box tarzı sadece common rail'e hükmeden birşeyler yapmayacağım, direk remap yöntemi ile agresif bir yazılımla azıcık duman atar şekilde 120 hp - 300 nm zorlayabiliriz diye düşünüyorum.
2- Aleti incelediğim kadarı ile downpipe'ın biraz gıdıklanması gerekiyor, wastegate çıkışını biraz gıdıklayacağım. En azından wastegate çıkışının önünü açarım 0.2 bar boostu oradan alırız.
3- Getz crdi'ların orjinal eksoz ölçüsü nedir bilmiyorum ama 2" turbo back bir eksoz sistemi kurabilirim. Katalitik konvertör hazretleri de bu arada elveda diyecek tabii, nasolsa back pressure turbo tarafından sağlanmakta.
4- Turbo Timer düşünüyorum, sadece timing yapsın yeter zaten.
5- Elimde Greddy veya Auto Meter Phantom boost saatleri var, onlardan birini takacağım.
6 - 16" jant ve 3 cm yay alarak da aleti leylek olmaktan kurtarmak lazım.
Fikri olan yada daha önce bu motoru kullanan hyundai era yada getz ile uğraşan var mı?