User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
51 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Carbon Clean Ankara?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question Carbon Clean Ankara?

Arkadaşlar merhaba,54 bindeki yazılımlı pro cee'd aracıma Carbon Clean 3'lü set(emme manifold,katalizör,carbon) temizliği yaptırmak istiyorum;fakat Ankara'da 3 ünü birden yapacak yer bulamadım, bildiğiniz yer varsa söyleyebilir misiniz? Birde manifold temizliği sökülüp yapılıyor, hangisi daha sağlıklı olur?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler forumda aradım ama istediğim cevabı tam olarak bulamadım, bugün carbon clean yaptırdım fakat manifold ve katalizör yaptıracak için yer bulamadım, aracım CRDI motor, motorvac in spreyi ile manifold temizliği yapmam tehlikeli mi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Özgür Güneş Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler forumda aradım ama istediğim cevabı tam olarak bulamadım, bugün carbon clean yaptırdım fakat manifold ve katalizör yaptıracak için yer bulamadım, aracım CRDI motor, motorvac in spreyi ile manifold temizliği yapmam tehlikeli mi?

hocam keşke siteyi biraz daha okusaydın bu konu hakkında.

1) carbon clean yarardan çok zarar veren bir işlem, çoğu profosyonel servis artık sunmak yapmak bir yana makinasını bile barındırmıyor servislerinde.

carbon clean motor içindeki kurumu temizler ama bunu çok güçlü çözücülerle yapar ve kauçuk olan bazı parçalara,contalara,segmanlara,enjektörlere çok zarar verir aşındırır.

tavsiyem bir daha yaptırmayın

2) hayır carbon clean yaptırdım diyorsunuz ama emmeyi yaptıracam ona bulamadım diyorsunuz bu sizin yaptırdığınız yer ile ilgili beni iyice terredüte düşüyor çünkü carbon cleanin temeli zaten emme manifoldun girmektir, en temel, en önce emme manifoldu temizlenir zaten çünkü püskürtüğünüz yer emmedir.

bu arkadaşlar sana bunu yaparken aracın neresinden püskürtü carbon clean sıvısını görebildinizmi?

tekrar ediyorum bir daha yaptırmayın derim.

sağlıklısı parçaları sökmektir, motorda çok kurum olmadığı sürece elletmeyin, çok kurum varsa motoru boğuluyorsa,yakıt artı,performans düştü ise emmeyi söktürün,turboyu söktürün (geometrik turbo için konuşuyorum olmayan tipdeki modellere gerek yok), katalitiği söktürün

ve bunları fren balatası temizleyicisi yada asidik bazı çözeltilerle dışarıda sökük vaziyetde içlerindeki kurumu temizletin, tekrar monte ederkende yeni contalar aldığınıza ve üretinin torque sıkıştırma tavsiyesine uyulduğuna emin olarak geri monte edin,en sağlıkısı bu şekildedir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam keşke siteyi biraz daha okusaydın bu konu hakkında.

1) carbon clean yarardan çok zarar veren bir işlem, çoğu profosyonel servis artık sunmak yapmak bir yana makinasını bile barındırmıyor servislerinde.

carbon clean motor içindeki kurumu temizler ama bunu çok güçlü çözücülerle yapar ve kauçuk olan bazı parçalara,contalara,segmanlara,enjektörlere çok zarar verir aşındırır.

tavsiyem bir daha yaptırmayın

2) hayır carbon clean yaptırdım diyorsunuz ama emmeyi yaptıracam ona bulamadım diyorsunuz bu sizin yaptırdığınız yer ile ilgili beni iyice terredüte düşüyor çünkü carbon cleanin temeli zaten emme manifoldun girmektir, en temel, en önce emme manifoldu temizlenir zaten çünkü püskürtüğünüz yer emmedir.

bu arkadaşlar sana bunu yaparken aracın neresinden püskürtü carbon clean sıvısını görebildinizmi?

tekrar ediyorum bir daha yaptırmayın derim.

sağlıklısı parçaları sökmektir, motorda çok kurum olmadığı sürece elletmeyin, çok kurum varsa motoru boğuluyorsa,yakıt artı,performans düştü ise emmeyi söktürün,turboyu söktürün (geometrik turbo için konuşuyorum olmayan tipdeki modellere gerek yok), katalitiği söktürün

ve bunları fren balatası temizleyicisi yada asidik bazı çözeltilerle dışarıda sökük vaziyetde içlerindeki kurumu temizletin, tekrar monte ederkende yeni contalar aldığınıza ve üretinin torque sıkıştırma tavsiyesine uyulduğuna emin olarak geri monte edin,en sağlıkısı bu şekildedir.
    1)Forumda araştırdığımda zarar verdiğini, yararları kurumları söktüğünü okudum, yararlı kurum mu olur diye kendime sormadım değil, aynı oranda faydasını görüp motor performansında artış yaşayanıda fazlasıyla gördüm, sadece 150 bin km den sonra yapılmasını önermiyorlar, eğer 120 bin km civarında aracım tekrar elimde olursa yaptırabilirim, olacağınıda pek sanmıyorum.

2)Bu seçenekte yazdığınız cevap carbon clean konusunda bana pekte bilgili olmadığınızı gösterdi. Carbon Clean 3'lü setten oluşmakta ve carbon,emme ve katalizör olarak ayrılmakta, hepsi farklı yerlerden uygulanıyor, benim uygulattığım sadece carbon temizlemeydi o da yakıt pompası motordan ayrılarak yapıldı, ilk gaza bastığım anda motordaki performans artışını anlayabildimki ilerleyen km lerde bunun daha da temiz olacağını söyledi usta, yakıtım Shell V-power, Shell'inde türkiye distrübitör istasyonundan alıyorum, yani şahsa ait istasyonlardan almıyorum, o yüzden kurum birikintisi bir daha yaşayacağıma pek olasılık vermiyorum, aracı daha yeni 52 bin km de aldım, motorun ne durumda olduğunu bilmediğim için ve aynı zamanda araç 128 hp den 170 hp ye çıktığı için motora biraz yüklenilmiş gibi hissettim en azından motoru temiz tutmak istedim, önceki sahibininde nerelerden yakıt aldığını bilmiyorum, şu an duman atmada bir azalma var gibi manifold temizliği şart gibi geliyor, bunu yapacak profesyonel yer arıyorum, bilen arkadaşlar varsa Ankara'da cevaplarını bekliyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1)Forumda araştırdığımda zarar verdiğini, yararları kurumları söktüğünü okudum, yararlı kurum mu olur diye kendime sormadım değil, aynı oranda faydasını görüp motor performansında artış yaşayanıda fazlasıyla gördüm, sadece 150 bin km den sonra yapılmasını önermiyorlar, eğer 120 bin km civarında aracım tekrar elimde olursa yaptırabilirim, olacağınıda pek sanmıyorum.

2)Bu seçenekte yazdığınız cevap carbon clean konusunda bana pekte bilgili olmadığınızı gösterdi. Carbon Clean 3'lü setten oluşmakta ve carbon,emme ve katalizör olarak ayrılmakta, hepsi farklı yerlerden uygulanıyor, benim uygulattığım sadece carbon temizlemeydi o da yakıt pompası motordan ayrılarak yapıldı, ilk gaza bastığım anda motordaki performans artışını anlayabildimki ilerleyen km lerde bunun daha da temiz olacağını söyledi usta, yakıtım Shell V-power, Shell'inde türkiye distrübitör istasyonundan alıyorum, yani şahsa ait istasyonlardan almıyorum, o yüzden kurum birikintisi bir daha yaşayacağıma pek olasılık vermiyorum, aracı daha yeni 52 bin km de aldım, motorun ne durumda olduğunu bilmediğim için ve aynı zamanda araç 128 hp den 170 hp ye çıktığı için motora biraz yüklenilmiş gibi hissettim en azından motoru temiz tutmak istedim, önceki sahibininde nerelerden yakıt aldığını bilmiyorum, şu an duman atmada bir azalma var gibi manifold temizliği şart gibi geliyor, bunu yapacak profesyonel yer arıyorum, bilen arkadaşlar varsa Ankara'da cevaplarını bekliyorum.

hocam sen iyi araştırmışsın bayada iyi hakimsin ve biliyorsun , sağlıcalıkla kullan aracını kardeşim

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

bırak arkadaş daha iyi biliyor baksana çözmüş olayı al shelden mazot bas yazılımı 170hpye = no kurum

hele birde 3lü set vs cidden öldüm, burada anladımki carbon clean cidden iyiden iyiye para tuzağı olmuş yersen moduna girmiş ustalar.

adamın yapması gereken tek işlem emme manifolduna bağlanan hortumu sökmek ve içine carbon clean ile gelen spreyden sıkmak= belki 3dk

katalitik dediğide DPF oda yine aynı mantıkla dpf giriş ve çıkış sensörlerinden girişi sökmek sıvı püskürtmek=20dk (hadi bu neyse ama emme cidden komik)

alsın kardeşim 3lü setini

birde shelden alınca kurum bağlamayacak diye inanışı üstelik 1.6 yazılımla 170hpye çıkartılmış tank gibi kasa taşıyan Hyundai motoruyla

delta0o - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yakıtı shellden akılı kelden kurumu emmeden alıcan.3 lu set
    TeKS@S

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    emme-cooler söktür temizlet,kat ı ve egr. yide iptal et ohh mis.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mikelazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    emme-cooler söktür temizlet,kat ı ve egr. yide iptal et ohh mis.
    kat ve egr iptali yaptırmayı düşünüyorum; fakat yazılıma güncelleme gerekiyor. Yazılımı Paşaoğlu'nda yaptırmış önceki sahibi o da İstanbul'da, yaza doğru yapabilirim belki. Manifold temizliği için carbon clean emme manifold temizliği yaptırmak istiyorum, çok kirli değildir zaten çünkü daha dediğim gibi 54 binde araç, açtır temizlettir daha masraflı. Bu yüzden bu işi yapacak yer arıyorum Ankara'da ama galiba bulamayıp açıp temizlettireceğim gibi duruyor. Birde kat iptali yaparsam muayneden geçemeyebilirim diye korkuyorum. 200 liraya kat ın içini boşaltıp boru geçirecek usta buldumda egsoz emisyon sıkıntı olabilir.

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kat ve egr iptali yaptırmayı düşünüyorum; fakat yazılıma güncelleme gerekiyor. Yazılımı Paşaoğlu'nda yaptırmış önceki sahibi o da İstanbul'da, yaza doğru yapabilirim belki. Manifold temizliği için carbon clean emme manifold temizliği yaptırmak istiyorum, çok kirli değildir zaten çünkü daha dediğim gibi 54 binde araç, açtır temizlettir daha masraflı. Bu yüzden bu işi yapacak yer arıyorum Ankara'da ama galiba bulamayıp açıp temizlettireceğim gibi duruyor. Birde kat iptali yaparsam muayneden geçemeyebilirim diye korkuyorum. 200 liraya kat ın içini boşaltıp boru geçirecek usta buldumda egsoz emisyon sıkıntı olabilir.
    Katı 2 senede 1 yerine sök tak dediğin şey 50tl max.
    25tl sökmesi 25tl takması. İçinden boru geçirmek falan fantezi hiç gerek yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pro ceed dediğiniz araçta katalizör mü var (eski üsül) yoksa DPF mi var bakmak lazım, dpf olan araçta öyle ustaya söktür hadi yallah deyip yola çıkamazsınki bir sürü arıza verir yazılımla dpf iptal ettirmenizde gerekir, fiziken kendisininde iptali okadar kolay değil.

Birkan61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    54 bindeki arabanin emmesinden pek birsey olmaz benim 80 bindeki multijet tertemiz ciktiydi hic carbon clean yuzi gormeden

He ama egr icler acisiydi, benzinle temizleyip iyice kurutup taktm egryi. Araca yazilim yapmisim gibi oldu soluksuz yuruyor ve son hizi degisti onceden cok erken kesiliyordu
    - Bize Her Yer TRABZON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pro ceed dediğiniz araçta katalizör mü var (eski üsül) yoksa DPF mi var bakmak lazım, dpf olan araçta öyle ustaya söktür hadi yallah deyip yola çıkamazsınki bir sürü arıza verir yazılımla dpf iptal ettirmenizde gerekir, fiziken kendisininde iptali okadar kolay değil.
    araçta DPF yok, sadece katalizör var, araç 4 hafta daha geç üretilseydi DPF'de olacaktı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Birkan61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    54 bindeki arabanin emmesinden pek birsey olmaz benim 80 bindeki multijet tertemiz ciktiydi hic carbon clean yuzi gormeden

He ama egr icler acisiydi, benzinle temizleyip iyice kurutup taktm egryi. Araca yazilim yapmisim gibi oldu soluksuz yuruyor ve son hizi degisti onceden cok erken kesiliyordu
    Dediğim gibi araç yazılımlı olduğu için ve önceki sahibinin nerelerden yakıt aldığını bilmediğim için Carbon Clean yaptırdım, diğer parçalarıda temizleyebilirsem iyi olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    carbon cleanla hiç ugraşma.54binde aracın bir cacık çıkmaz.ben emmeyi ve coolerı 84binde temizlettim.peşinede egr.ve kat.iptali.

bende kat içi boş.içinden düz boru geçiyor.yani kat.görüntüde yerinde.muaynede veya emisyonda sorun yok.egr iptali basit iş.benim motor euro4 iptalde arıza yakmadı.(51lik düz boru)4 ay bu şekilde kullandım.şuan ecutuned yazılımla beyindende iptal.

yazılım öncesi egr.ve eksoz işleri yapılması gerekirken,direk yazılım yapılmış.

araç kaç model 115likmi 128mi???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mikelazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    carbon cleanla hiç ugraşma.54binde aracın bir cacık çıkmaz.ben emmeyi ve coolerı 84binde temizlettim.peşinede egr.ve kat.iptali.

bende kat içi boş.içinden düz boru geçiyor.yani kat.görüntüde yerinde.muaynede veya emisyonda sorun yok.egr iptali basit iş.benim motor euro4 iptalde arıza yakmadı.(51lik düz boru)4 ay bu şekilde kullandım.şuan ecutuned yazılımla beyindende iptal.

yazılım öncesi egr.ve eksoz işleri yapılması gerekirken,direk yazılım yapılmış.

araç kaç model 115likmi 128mi???
    2012 128'lik, yazılımdan sonra dynoda 157 hp 337 tork verdi, beygirin biraz düşük çıkması canımı sıktı o yüzden temizletiyorum arabayı belki hp değerleri artar diye, şu an sadece manifoldu temizletsem çok rahatlayacağım yaza doğru kat ve egr iptal olacak zaten.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pendik sanayi Boschcc den şikayetçi olacağım. Araç muayenesine 1 saat kalmıştı sürekli gittiğim ısuz servisinde pul kalmamıştı. Pendik sanayiye daldım önüme bura çıktı aracın bu dumanla muayeneden geçmez egzoz puluda veremem dedi ne yapacağız diye sordum. Ustana git carbonclean yap dedi ben dedim uğraşamam o zaman biz yapalım dedi, normalde 40 dk felan süren işlemi 15-20 dk da yaptı sonra degerler düzeldi pulu verdi dedim araba duman atıyor, abi içinde kimyasal kaldı o düzelir. bu bilmem neler 180.000 KM de olan aracıma kata kulle yapıp cc yaptılar ve o bk yiyen duman kesilmedi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2012 128'lik, yazılımdan sonra dynoda 157 hp 337 tork verdi, beygirin biraz düşük çıkması canımı sıktı o yüzden temizletiyorum arabayı belki hp değerleri artar diye, şu an sadece manifoldu temizletsem çok rahatlayacağım yaza doğru kat ve egr iptal olacak zaten.
    şuanki basıçın ne onu biliyormusun???.aynı motor güvenin accent blue da var onda 1,4bar da 170hp civarı.ve kat.duruyor.basınç açılsa daha hp alırsın.ama 1.2bar üzeri pek tavsiye etmem.yoksa ekstra yag sogutucu ve buyuk cooler ihtiyacı dogar.
    tabi şuanki yazılımla kat.iptaliyle 165-170hp leri bulursun gibi.emmeyi söktür temizlet.ama egr yi iptal etmedigin için yaza dogru gene dolacak.anlamı yok bence.coolerıda unutma sakın iş sadece emme degil.1 senede 1emme-2kere cooler temizlettim.

bu arada emme temizliginden kaç hp. alıcanı düşünüyorsun ki ???

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)