User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Audi A4 2.0 TDI egr valfi yardım...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Audi A4 2.0 TDI egr valfi yardım...

Arkadaşlar abimin sahibi olduğu 2012 model 2.0 tdi a4 aracı bir süredir su eksiltiyordu. Devamlı gittiği servis egr valfinin turboya su verdiğini eksilmenin bu nedenle olduğunu belirtti. Ben böyle birşeyle ilk defa karşılaştığım için yardımınıza başvurdum. Şimdi iki seçenek var.
    - 1100 tlye egr valfi almak.
    - egr yi mekanik ve yazılımsal iptal etmek.

Servis egryi iptal edersek egzozun içini eritir dedi. Sizce ne yapmalıyız?

TorqueTuning - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Servisi dinlemelisin.

Batum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    servis egr yi iptal etmek istemez dışarıda yapıyorlar nekdar sağlıklı düşünülür. peki egr valfi çatlakta ordan turboya sumu gidiyormuş nasıl oluyor?

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    egr.turbodan sonra çıkan dumanı emmeye gönderen sistem...egr ye su nasıl giriyor,hadi girdi turbonun sonundaki girişinden turboya nasıl gidiyor.turbodan önce olsa hadi olabilir dicem.hadi gitti o turbo halan nasıl çalışıyor.açık filtre takıp yanlışlıkla filtreden yagmur suyu çeken turbo direk kucakta (ford focus dizel)bilmiyorum bana pek mantıklı gelmedi.sorunu bende merak ettim.

bence egr yi hem manuel hemde yazılımdan iptali en saglıklısı. egr iptal edilirse eksoz erirmi

geçmiş olsun.

Sadık Özyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    egzoz gazının geri verilmesi 5. gözden emmeye egzoz gazı belirli miktarda verilir . bozuldu mu açık kalır sürekli araba yürümez bık bık bık.

tolga_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı zıkkım 1.6 multijette de var su soğutmalı egr ... mantığını sorgulamayacam ama iptali en temizi. tabi edilebiliyorsa
    Alıntı .*$#_06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    enteresan, ha gayret vtı acıcak arayı derken adam araya tır soktu
    (Corsa C 1.7 dti hız sabitleyici ve Follow me home .)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Batum Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    servis egr yi iptal etmek istemez dışarıda yapıyorlar nekdar sağlıklı düşünülür. peki egr valfi çatlakta ordan turboya sumu gidiyormuş nasıl oluyor?
    aynen egr soğutucusunda çatlak varmış ve suyu oradan kaçırıyormuş. Suyu tekrar emmeye veriyor olabilir.

Alıntı mikelazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    egr.turbodan sonra çıkan dumanı emmeye gönderen sistem...egr ye su nasıl giriyor,hadi girdi turbonun sonundaki girişinden turboya nasıl gidiyor.turbodan önce olsa hadi olabilir dicem.hadi gitti o turbo halan nasıl çalışıyor.açık filtre takıp yanlışlıkla filtreden yagmur suyu çeken turbo direk kucakta (ford focus dizel)bilmiyorum bana pek mantıklı gelmedi.sorunu bende merak ettim.

bence egr yi hem manuel hemde yazılımdan iptali en saglıklısı. egr iptal edilirse eksoz erirmi

geçmiş olsun.
    teşekkürler. Uzun vadeli turboda sıkıntı çıkarabilir denmiş.

Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    egzoz gazının geri verilmesi 5. gözden emmeye egzoz gazı belirli miktarda verilir . bozuldu mu açık kalır sürekli araba yürümez bık bık bık.
    Katkınız için teşekkürler.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Komple egr dpf iptalli yazılım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece EGR iptali yapılırsa 1 ay içinde DPF patates olur

gokhansaler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Servisi dinleme! hem eminim servis çalışanı içinden geldiği gibi söyleyemiyor prosedürleri uygulamak zorunda. Çok paran varsa git servise yok diyemem ama maliyetten kaç hem daha uzun süre daha sağlıklı bin aracına hem kafan rahat etsin! iyi bir ustaya götür ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En sağlıklı uygulama ne şimdi? Dpf+egr iptali (mekanik ve yazılım olarak) mi dersiniz? Ek birşey lazım mı?

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kat iptali+dpf iptali+egr iptali+emme temizliği ve güzel bir yazılım ile araba hem daha sağlıklı bir hale gelir, hem de güzel güçler elde edilir.

Egr'nin çalışma mantığını araştırırsanız eğer zaten kullanıcı için negatif bir şey olduğunu görebilirsiniz.

gokhan035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mikelazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    egr.turbodan sonra çıkan dumanı emmeye gönderen sistem..
    EGR turbo dan sonra ki dumanı emmeye göndermez, turbo dan sonra çıkan duman direk dowpipe dan egsoz sistemine tahliye edilen dumandır. EGR direk egsoz manifoldunun üzerine bağlıdır, dumanı buradan içine alır. Yani turbo dan öncesinde manifold daki dumanın bir kısmını emer emisyon verilerini düşürmek için.

Alıntı bad cat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen egr soğutucusunda çatlak varmış ve suyu oradan kaçırıyormuş. Suyu tekrar emmeye veriyor olabilir.
    EGR sisteminde egsoz manifoldundan içeri alınan sıcak egsoz gazı aracın su hattına bağlı olan EGR soğutucusunun içinden geçer, soğutucu gazın sıcaklığını düşürür ve ondan sonra bu soğumuş kirli gaz tekrar emmeden içeri verilir (düşük devirde) Tam gazda çıkış çok fazla olduğu için EGR sistemi kapanır emme den içeri egsoz gazı vermez.

Senin sıkıntında ya sıfır EGR soğutucusu alıp takıcaksın olay biticek ya da EGR yi mekanik olarak komple iptal edip, EGR soğutucu dahil tüm EGR sistemini aracın üzerinden alıp, EGR soğutucusuna giriş çıkış yapan boruları direk birbirine bağlıycaksın ve yazılımla da EGR yi kapattıracaksın, olayı kökten çözmüş olucaksın. Araç 2012 model olduğu için partikül sistemi mevcut olan aracında partikülü de iptal etmeni tavsiye ederim bu işlemin devamında, hem mekanik hem de yazılımsal olarak. Bu iki işlemi yaptıktan sonra ömürlük kullanırsın aracını.

EGR soğutucusunda kaçak olduğu zaman kaçak iç taraftaysa emmeye su gidebilir ama bu çok zor olan bir ihtimal, genelde dışa kaçak olur ve araç sadece su eksiltir sonuçta damla damla dışarı su kaçar. Turboya vs herhangi bir zararı olmaz bu durumun. Turbo yla bir ilgisi yok. Sadece su kaçağının fazla olması durumunda araca sıkıntı verebilir hararet vs gibi onu da teşhis etmissiniz zaten.

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yani turbo dan öncesinde manifold daki dumanın bir kısmını emer emisyon verilerini düşürmek için.

aynen katılıyorum.kendi egr.mi kendim iptal etmiş olmama ragmen.o kısmı yanlış yazmışım.turbodan önce manifolddaki dumanın bir kısmını emisyon degerlerini düşürmek için belli devir aralıklarında emmeye gönderen sistemdir egr. eyvallah adaş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)