Yüksek basınç nedeniyle veriyor. Bu zaten bir arıza değil araç yazılımlı olduğu için veriyor. Ben az duman atıyorum ne sebebi olabilir diye araştırıyorum, arkadaşlar bilgilensin diye verdim arıza kodunu. Yoksa bu sıkıntı değil bizim araçlar için.
Printable View
yazlılımsızkende veriyor ewet arıza değil ama lamba yakabiliyor vermemesi içinde çözüm olarak söledim ama sıkıntılı olan bişeyde değil
senin arızanında sebeplerinden birtanesi yanlız bu sensör.önce sensörü orj takıcaksın sonra beyin tesisat v.s bakılacak
http://i.hizliresim.com/njBXrB.jpgTurbo bu. 49 mm x 37 mm pal kullanıyor. Orjinali ne boyutta bilmiyorum ama baya büyük. Daha önce transit 2.2 palli turbomdan bile baya farklı geldi.
@raja52
Basınç nedir bu hybritle?
Turboda ötme varmı?
Tekrar konu açmak istemedim 1.7 kullanan arkadaşlardan biraz bilgi istiyorum. Şuanki aracım ibiza 1.4 benzinli aracımı yaza doğru satmayı planlıyorum yakıtı çok olmaya başladığı için. Pek fazla nakit olmadığından 1.7 dti alıp soft yazımla kullanma düşüncem var. Bir kaç araç buldum Ankara'da zaten sayılı var km leri düşük olan çok az sayıda. Memnun olan var çok sorunlu diyen var. Sizce az yaksın birazda gitsin mantığında önerirmisiniz? Alıp bakımlarını yapıp kullanmak istiyorum. Ankara'da yardımcı olabilecek danışabileceğim birileri olur mu?
Forumda bir çok konu var sorularınızın cevabı da oralarda. Bilindik kronik sıkıntıları dışında en sorunsuz araçlardan farksız. Evet az yakar. Soft yazılım ile 90-100 hp civarında olur. 1.4 benzinli araçtan sonra sizi bir süre tatmin edecektir. Zaten sonrasında Hybird bir turbo ile uzun süre yeticektir. Ibıza hiç kullanmadım fakat 1.7 dti'dan konforlu olduğunu düşünüyorum. İlk etapda size konforsuz gelicektir. İbizaya göre kıyaslayacak olursak bana göre; İbizadan hızlı, konforsuz, ekonomiktir.
Basınç 2 bar şuan. Turbo boşalırken cuflama var, dolarken süpürge gibi sesi var :) Videodan dinleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=OWBMWgV9W6o
Katılıyorum, artı olarak km olayına çok takılma bence. Çok kolay düşürülüyor. 2003 model araç için 200k kmler oldukça normal. Kronik sorunları giderince pek problem çıkarmıyor. Ankara'da sevdiğimiz iyi usta ve parçacılar var, uygun yollu halledebiliyoruz sıkıntıları.
kmler yalan öncesi bilinen arac bulmak lazım .. bende 280bınde vardı 1 sene kullandım tık demedi...suankıde 280 bınde evveliyatı belli ilk sahıbınden aldım saat gibi calışıyor.. stage 1 kullanıyorum 1sene olacak yakında kronık olaylarını hallettim o tarıhten beri masraf etmedim bi sıkıntı cıkmadı... bakalım bu sene kısmetse poloya gecmeyı düşünüyorum inş doğru seçim olur..
Benim düşüncem geri basınç ve turbo sağlığı açısından sona iyi bir susturucu olması yönünde. Ama sizde argesini yaptığınızı düşünüyorum. Baskı balata olarak ne kullanıyorsunuz. Diğer arkadaşlar ne tavsiye eder acaba ?
Turbonun zaten yeterince backpressure yapması lazım, turbonun sağlığını nasıl etkiliyor düz boru ?
Beyazın renk kodu nedir bilen varmı?