Frezede yapılıyor. Yeni nesil oto ivedikte yaptırabilirsin. Google Haritalar
Frezede yapılıyor. Yeni nesil oto ivedikte yaptırabilirsin. Google Haritalar
arkadaşlar parça konusunda ve arıza konularında takıldığınız bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım kapak krank turbo v.s
özellikle elektronik arızalar ile alakalı
Onu demek istemedim, sorun yazılımda değil, araçta yazılım olmasında. Eğer araçta yazılım olursa yüksek hızlarda map sensörü bazı değerleri okuyamıyor, dolayısıyla hata veriyor ancak korumaya alma vs olmuyor. Hız düşünce de normal değerlere geldiği için hata vermiyor. Sabit hızda da yapıyordu bende 120 ile giderken veya birden 140-150 üstüne çıkınca. Yani aslında araçta sorun yok.
Aslında dediğim gibi aracımın çalışmasında gitmesinde sorun yok. Dynoda 130 hp civarında. Ama ilk aldığımda daha çok duman atıyordu. Diğer yazılımlı corsalardan az duman atıyor. Dumanı fazla olsa daha iyi gider mi diye düşünüyorum. Çünkü şuan çift palli hybrit turbom var ve 1.9 barda yürüyorum.
P0105 kodlu arıza kaydını bende alıyorum. Yüksek basınç hatası bu. Yüksek hızlarda bende de yanıyor lamba. Ama bazen yanmıyor. Bazende uzun bayır çıkarken yanıyor. basınç düştümü sönüyor.
Arabanın gücünde hiçbir sorun yok, lamba yanarken de, söndüğünde de. Ama tam olarak neden kaynaklandığını bende bilmiyorum.
Tahminimce map sensörünün okuyabildiği değerden fazla bir basınç oluşuyor. Buda arıza lambası yakıyor.
Bilgili arkadaşlar aydınlatırsa iyi olur aslında. Bir çözümü varsa uygulayalım.
DTi
arkadaşlar konuyu nerdeyse baştan sona okudum 23-24bin tl gibi bütçe var çevremde temiz bir tane 1,7 var çıkarabilecek bütün sorunları çıkarmış ve arkadaş hepsini gidermiş dr.ecu dan hard yazılımı ve turbo palleri büyütülmüş egr iptalini falan söylemiyorum bile
dikkat etmem gereken şeyler nelerdir ilk arabam olacak ve bütçede kısıtlı olacağı iiçin sorunlarla pek uğraşmak istemiyorum illaki sorunlar çıkacak ama yok şunu denedik olmadı başka pompa denedik oldu 100km sonra şurası cortladı falan olursa canım çok sıkılır o yüzden sizlere sordum
şimdiden teşekkürler![]()
turbo basınç sensörü hatası veriyor basınç sensörü orjinel değilse verir ara sıra da beyin ya da tesisattan çıkabiliyor ama düşük ihtimal
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)