e yani başka şans yok o iş için
Walla ben şimdide susturucumu iptal ettim manifoldtan itibaren 60 lık boru ile sona kadar gidior sadece susturucunun olduğu yerde zırıltıyı kessin die küçük bir tüp taktırdım ve gerçekten inanılmaz fark oldu çokta memnunum
şimdi sıra geldi dyno ölçümüne![]()
kat iptalinden sonra lambda sensoru ile ilgili herhangi bisey yaptnz mi?focus 1,6 larda ariza isigi yaniyor diye hatirliyorum..tdci da da kat.uzerinde lambda sensoru vardi herhalde.
tabiki açıklayayım. atacımım orjinalinde fabrikadan çıktığı halinde. 60 lık borular, katalizör ve tek bir susturucu vardı.
ben kat. iptali ve kendi susturucusunu söktürdüm. ve susturucunun yerien tüp diye tabir edilen susturucudan(2,5 lt kola şişesi kadar bişiy ufak tek geçişli bi susturucu) taktım.
eğer direk düz boru çekseydim zırıltı ve ses yüksek olacaktı. ben takılan tüpten sonra alt devirlerde çok hafif inleyen bir sese sahip oldum ki birçok arabadan anlayan bu işi yapan kişiye sordum aracımdaki sesi anlamadılar bile çok az ama sürücüsüne tatmin veren bi ses desem yeridir.
kat tamamen iptal edildi yerien birşey koyulmadı düz boru var. ama orj. susturucunun yerine bi ufak susturucu takıldı.
bilgiler için teşekkürler.. ufalttığın susturucu orta mı arka susturucu mu peki?
inşallah içinden yaptığımı nerden yazdım buraya cevap yaz yaz bitmiyo demiyorsundur![]()
yoook ya öle bişiy aklımdan bile geçmedi
bende tek susturucu vardı normalde yan aracın standardında. orta desem orta değil son desem son değil bi susturucu yani yer olarak 2 sinin arasında kalıyordu. onun yerine taktırdım işte ufak susturucuyu.
Yapma yaw hımm hiçte zor bi iş değil aslında çok gerizekalıca bi olay işte avrupa normlarına uysun die bişiy baca gibi tüttürüyo arabayı![]()
walla ben 2.0 TDI 140 hp A3 ile denedim aracımı A3 ün sahibi baya üzüldü![]()
hemen bahane hazır yok çok yakar araba çekişten düşer felan filan tabiki garantide bahane egr de bir problem yok deyip etmediler. bir egr ile katalizör iptali bu kadar fark ettiriyor demek![]()
bende büyük fark etti şimdide sona kadar düz boru var oda baya fark etti 60 lık boru var.
zaten önceki mesajlardada yazdığım gibi söktürdüm susturucuyu(aracımın orjinalinde tek susturucu vardı) onun yerine ufak bir tüp takıldı ses kesmek değilde zırıltı önlemek amacıyla ses ise düşük devirlerde çok az belli olacak şekilde ben nefret ederim aslında egzos sesinden ama beni rahatsız etmiyor...
ee artık bi dyno sheet koyarsın![]()
Rs Racing Garage
MK2 Ford Focus Silver Bullet
BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri
Bende bugun egzostu gösterdim kat dolmuş söktürüp yerine düz boru çektirdim zaten sensor filanda yoktu ilk başta biraz siyah duman attı sonradan kesildi,içini temizledi heralde.Bu arada turbo ıslığı arttı arabada.Benim aracım stock upsolute chip var dynoda 173hp 405nm verdi kat iptalinden sonra ne oldu bilmiyorum EGR konusuna gelincede benim araç için yapma çok siyah duman atar ve arıza yazar dediler o yüzden biraz teredütlüyüm.Ama EGR iptalinden sonra siyah duman atmaz lafını ilk senden duyuyorum.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)